به گزارش اکوایران؛‌ براساس مصوبه شورای قیمت گذاری «صارات دام زنده پرواری غیر مولد (قابل عرضه در بازار) بدون عوارض مترتب از سوی دولت، مجاز خواهد بود». اما فعالان بخش خصوصی خواستار آن هستند تا کارهای مربوط به صادرات دام زنده به استان‌ها سپرده شود. فعالان بخش خصوصی براین نکته تاکید می کنند که این دستورالعمل‌ها در حال تهیه و اجرا است این در حالی که بندبند این دستورالعمل دارای مشکل است و اگر هر چه زودتر پیشنهادات و موارد بخش خصوصی اعمال نشود قطعاً در این مورد به مشکل بر خواهیم خورد.

در این خصو عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به اینکه واگذاری صادرات دام زنده به سازمان تعاونی روستایی و سهمیه‌بندی صادرات برای اشخاص حقیقی و حقوقی نگران کننده است می گوید: در حالی که این کار باید به استان‌ها سپرده شود.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه صادرات دام زنده سال‌هاست با فراز و نشیب و چالش‌های فراوان روبرو شده، گفت: هم‌اکنون بخشنامه‌ای در خصوص آزاد شدن صادرات دام زنده صادر شده که البته با توجه به حذف ارز ترجیحی، این مسئله قابل پیش‌بینی بود و اگر صادرات آزاد نمی‌شد قطعاً مشکلاتی در این حوزه به دنبال داشت.

کیوان کاشفی در نشست بررسی مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده با نمایندگان مجلس که در اتاق کرمانشاه برگزار شد، افزود: در این بخش‌نامه، صادرات دام زنده پرواری غیر مولد بدون عوارض مترتب از سوی دولت، مجاز اعلام شده و سقف تعداد دام زنده برای صادرات به معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است.

به گفته رئیس اتاق کرمانشاه؛ مطابق این بخشنامه، فرآیند اجرای صادرات به عهده معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی است و تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در امر صادرات دام زنده در اولویت خواهند بود.

رئیس اتاق کرمانشاه افزود: شنیده‌های نگران‌کننده‌ای حاکی از این است که وزارت جهاد کشاورزی مسئله صادرات دام را به سازمان تعاون روستایی سپرده و حتی تعاون روستایی این مسئله را به یک شرکت واسطه‌ای دیگر واگذار کرده است. همچنین تعاون روستایی سهمیه‌بندی برای اشخاص حقیقی و حقوقی قائل شده است.

او ادامه داد:‌ همه امورات صادرات دام زنده به مرکز سپرده شده؛ این در حالی است که کارهای مربوط به صادرات دام زنده باید به استان‌ها سپرده شود.