فرسودگی شبکه آب و فاضلاب، تهدید قدیمی بافت شهری تهران
فروریزش امامزاده اسماعیل در محدوده منطقه 2 شهرداری تهران که هفته گذشته رخ داد، بار دیگر مساله فرسودگی تجهیزات آب و فاضلاب در کشور را به تیتر یک رسانهها تبدیل کرد. اتفاقی که آسیب جانی در پی نداشت اما باعث شد تا خانههای اطراف محل حادثه تخلیه شوند.
هرچند که متهمان این پدیده عناوین مختلفی داشتند اما کارشناسان یکی از مظنونین جدی را فرسودگی شبکه توزیع آب و فاضلاب دانستند. شبکه توزیع آب در کشور چه وضعیتی دارد؟ آیا فرسودگی گریبان همه شهرها و روستاها را گرفته است؟
علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آب شرکت مهندسی آبفای کشور معتقد است که فرسودگی شبکه توزیع به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از این عوامل به فرآیند تولید لولهها و نظارت در ساخت و قرارگیری آنها باز میگردد. او در گفتوگو با «اکوایران» توضیح میدهد که متوسط عمر مفید لولهها در ایران ۲۵ سال است که البته برخی از آنها بسیار کمتر و بسیار بیشتر از این عدد هم عمر کردهاند. او همچنین به این پرسش پاسخ داد که سد راه نوسازی و بهسازی سیستم توزیع شبکه آب و فاضلاب شهری کشور چیست.
فرسودگی شبکه توزیع به گواه او باعث هدررفت آب هم میشود، هدررفتی ۱۵ درصدی که به گفته او از دهه هفتاد تاکنون کاهش داشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انعطافپذیری در لحظهای کلیدی؛ پوتین معامله ایروان را با تهران تکرار میکند؟
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن