به گزارش اکوایران، سامی ابوزهری یکی از رهبران جنبش حماس در بیانیه‌ای گفت: «ما اظهارات ترامپ را که در آن گفته بود ساکنان نوار غزه چاره‌ای جز خروج ندارند را رد می‌کنیم و آنها را دستوری برای ایجاد هرج و مرج و تنش در منطقه می‌دانیم.»

به گزارش الجزیره، وی افزود: «مردم ما در غزه اجازه نخواهند داد نقشه‌های ترامپ اجرایی شوند، آنچه لازم است پایان دادن به اشغالگری و تجاوز به مردم ماست نه اخراج آنها از سرزمینشان.» ابوزهری تأکید کرد که هدف واقعی اشغالگران از جنگ غزه وادار کردن ساکنان آن به سوی آوارگی است.

این اظهارات مقام حماس در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا است که در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند.»

خواسته ترامپ برای جابه جایی فلسطینیان که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، در حالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابه جایی اجباری فلسطینیان را محکوم و با آن مخالفت کرده‌اند. به نقل از ایسنا، در حالی که فلسطینیان درحال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیان در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

به گزارش اکوایران، ساعاتی پیش بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ با یکدیگر دیدار و یک نشست خبری مشترک برگزار کردند.

ترامپ: آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت

ترامپ در جریان این کنفرانس خبری بار دیگر سخنان خود را درباره انتقال فلسطینی‌های ساکن غزه به مکان‌های جدیدی که توسط کشورهای دیگر در خاورمیانه فراهم خواهد شد تکرار و ادعا کرد: این کار، یک اقدام بشردوستانه است چرا که غیرممکن است کسی بخواهد در یک منطقه جنگ‌زده باقی بماند. 

نوار غزه مکان مناسبی برای فلسطینی ها نیست

رئیس جمهور آمریکا در ادامه با نادیده گرفتن اعتراض خبرنگاری که گفت «فلسطینی‌ها باید در غزه بمانند زیرا آنجا خانه آنهاست»، مدعی شد: نوار غزه مکان مناسبی برای فلسطینی‌ها نیست و باید برای آنها یک قطعه زمین خوب و تازه فراهم شود.

ترامپ همچنین با بیان اینکه سراسر نوار غزه پر از آوار و بناهای در حال فروریختن است، ادعا کرد: فلسطینی‌های ساکن این منطقه می‌توانند به مکان‌های دیگر منتقل شوند تا در آرامش زندگی کنند زیرا ما می‌خواهیم ملت‌های عربی و اسلامی از صلح و آرامش برخوردار شوند.

به نقل از ایرنا، وی در ادامه با بیان این ادعا که اگر ساکنان نوار غزه در آنجا بمانند از صلح و آرامش برخوردار نخواهند شد، افزود: عبدالله دوم پادشاه اردن و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر زمینی را که برای اسکان ساکنان غزه نیاز داریم، به ما خواهند داد.