تکمیل قطعهای مهم از جورچین ارتباطی؛ قطار ترکیبی بمبئی-بندرعباس-هرات راهاندازی میشود
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران از فعالبودن خط ترانزیتی خواف-هرات به سمت ترکیه و عبور مستمر قطارهای ترانزیتی خبر داد.
به گزارش اکوایران، جبارعلی ذاکری، مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران درباره فعالیت خط ترانزیتی خواف-هرات و میزان عبور محمولههای افغانستان از خط ریلی ایران، گفت: در حال حاضر، خط ترانزیتی خواف-هرات به سمت ترکیه فعال و قطارهای هرات یا روزنک به ترکیه فعال به طور مستمر زیر ترافیک بار ترانزیتی است و اولین قطار باری چین به روزنک هم فعال شد و پنجمین قطار چین هم به بندرعباس رسید تا بار را از مسیر ریلی به افغانستان برسد.
او از تردد اولین قطار بار هند از مسیر ایران به افغانستان خبر داد و گفت: ظرف یک ماه آینده قطار ترکیبی بمبئی-بندرعباس-هرات راهاندازی میشود و اولین بار ریلی هند به افغانستان احتمالا ماه آینده از مسیر ایران عبور میکند. مذاکراتی که با هندیها داشتیم و دو طرف هند و افغانستان از این مسیر استقبال کردند و پیگیریهای فعالسازی این کریدور انجام شده و همانطور که گفته شد، در یک ماه آینده اولین قطار ترانزیتی هند از مسیر ایران عبور میکند.
هیچ ابهاماتی درباره کنسرسیوم ریلی وجود ندارد
او افزود: افغانها به دنبال به توسعه روابط ریلی از طریق مرزهای زابل و میلک هستند اما هنوز مسیر ریلی در این مناطق فعال نیست و افغانها علاقهمند هستند که با واگذاری معادن سنگی دارند که دارند، شرکتهای ایرانی در ساخت راهآهن در این مسیرها سرمایه گذاری کنند. در واقع به ازای ساخت راه آهن برای افغانستان، سرمایه گذاران میتوانند از معادن سنگ آهن این کشور استفاده کنند و از طریق سرمایه ساخت تهاتر میشود.
ذاکری همچنین درباره فعالیت کنسرسیوم ریلی به عنوان نماینده ایران در افغانستان گفت: هیچ ابهاماتی درباره کنسرسیوم ریلی وجود ندارد و این مجموعه با قوت ترانزیت ریلی بین افغانستان–ایران و کشورهای ثالث را انجام میدهد وعلاوه بر این، توسعه محورهای ریلی در خاک افغانستان را انجام میدهند.
افزایش حجم تجارت ایران
طرح راهبردی راهآهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعهای مهم از جورچین ارتباطی میان کشورهای منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.
قطار ترکیبی بمبئی-بندرعباس-هرات نیز بهعنوان یک پروژه مهم ترانزیتی، نقش قابلتوجهی در توسعه اقتصادی و حمل و نقل منطقهای ایفا میکند. این خط ریلی به ایران این امکان را میدهد که به عنوان یک کریدور ترانزیتی بین هند و افغانستان عمل کند. با توجه به موقعیت استراتژیک بندرعباس در خلیجفارس، این خط همچنین میتواند به تسهیل تجارت و جابهجایی کالا بین این کشورها کمک کند.
از مزایای این خط راه آهن برای ایران میتوان به افزایش تجارت با کشورهای منطقه اشاره کرد؛ چراکه با اتصال هند به افغانستان از طریق بندرعباس، حجم تبادلات تجاری ایران افزایش خواهد یافت. ازسوی دیگر، ایجاد زیرساختهای جدید ریلی و بندری در بندرعباس، بهبود لجستیک و حمل و نقل کالا را به دنبال خواهد داشت؛ این امر میتواند ایران را به یک مرکز مهم ترانزیت کالا تبدیل کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ارسال پیام برای برای دشمن شماره یک؛ خرید جنگندههای سوخو-35 قاعده بازی تهران و تلآویو را تغییر میدهد؟
-
ترامپ به دنبال بازسازی غزه توسط امارات و سعودیها/ واشنگتن پست: حمله به ایران دیگر موضوع آمریکا نیست
-
رشد لاک پشتی بورس ادامه خواهد داشت؟
-
بقایی در پاسخ به اکوایران: ارز واحد بریکس در دستور کار است/ آمریکا بیشترین ضربه را به دلار زد
-
قیمت آپارتمان در محله نارمک+جدول
-
پیام مهم کانادا به ترامپ؛ خون به پا میشود
-
حرکت بورس به سمت تعادل/ صندوقها همچنان جذابتر از سهام
-
شرط مهم برای پرداخت وام تعمیر مسکن
-
گزینههای مهم چین برای انتقام از ترامپ/ جنگ تمامعیار یا مذاکره؛ پکن کوتاه میآید؟