بررسی عملکرد مالی وسودآوری شرکت فولاد هرمزگان؛
تحلیل بنیادی سهام هرمز / فولاد هرمزگان در مسیر بازگشت
اکوایران: شرکت فولاد هرمزگان در صورت های شش ماهه سال جاری خود نشان داده است که این مجموعه کاهش سودخالص شدیدی را تجربه می کند. کاهش سودآوری که در سایر فولادسازان نیز دیده می شود از افت نرخ فروش فولاد نشأت می گیرد. با این حال فولاد هرمزگان در مهر ماه موفق به فروش صادراتی در نرخ های مناسبی شده که در صورت تداوم می تواند مسیر بازگشت این شرکت به سودآوری خود را فراهم سازد.
به گزارش اکوایران، شرکت فولاد هرمزگان جنوب در صورت های مالی شش ماهه خود از کاهش سود خالص این مجموعه به نسبت شش ماهه سال قبل پرده برداری کرده بود. در روز های اخیر گزارش عملکرد مهر ماه فولاد هرمزگان منتشر شد که نشان می دهد این شرکت موفق به فروش صادراتی در نرخ های بالاتری به نسبت چند ماه اخیر شده است. شرکت فولاد هرمزگان دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب، در کنار خلیج فارس در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار در ۱۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس واقع شده است که با وجود این شرکت استان هرمزگان به قطب سوم فولاد کشور تبدیل می گردد.
از ویژگی های این شرکت مجاورت با آب های نیلگون خلیج همیشه فارس جهت دسترسی آسان به آب های آزاد، نزدیکی به مخازن عظیم گاز عسلویه، مجاورت با ذخایر سنگ آهن گل گهر، مجتمع بندری شهید رجایی و حمل و نقل جاده ای و ریلی می باشد. شرکت های فولادی کشور در ماه های اخیر به واسطه کاهش نرخ فروش صادراتی، سعی بر کاهش صادرات و فروش بر داخل داشتند. این رویه باعث شد تا نرخ های داخلی نیز به دلیل عرضه زیاد کاهش پیدا کند و در نهایت سودآوری این شرکت ها در سال جاری به نسبت سال قبل کاهش داشته باشد. شرکت فولاد هرمزگان در مهر ماه موفق به فروش صادراتی خوبی در نرخ های مناسب شده است که امید می رود با تداوم آن، فولاد هرمزگان به روند سودآوری قدیم خود بازگردد.
عملکرد مالی شرکت فولاد هرمزگان جنوب
صورت های مالی شش ماهه شرکت فولاد هرمزگان نشان می دهد که این مجموعه در سال جاری با کاهش درآمد های عملیاتی و افزایش بهای تمام شده آن مواجه است. درآمد های عملیاتی شش ماهه شرکت فولاد هرمزگان به نسبت شش ماهه سال قبل 12 درصد کاهش یافته و به 8 هزار و 996 میلیارد تومان رسیده و از طرف دیگر بهای تمام شده درآمد های عملیاتی با 20 درصد افزایش به 6 هزار و 242 میلیارد تومان رسیده است. سود ناخالص هرمز با کاهش 19 درصدی حاشیه سود ناخالص از 5 هزار و 74 میلیارد تومان سال قبل به 2 هزار و 755 میلیارد تومان رسیده که نشان از کاهش 46 درصدی سود ناخالص دارد.
هزینه های عملیاتی و مالی این شرکت به ترتیب 50 درصد و 94 درصد افزایش یافته و از طرف دیگر هزینه مالیات 41 درصد افت کرده است. نکته دیگری که در صورت های مالی این شرکت دیده می شود رشد قابل توجه سایر درآمد های عملیاتی بوده که از 55 میلیارد تومان به 780 میلیارد تومان رسیده است. در نهایت سود خالص شش ماهه امسال با کاهش 40 درصدی به نسبت 4 هزار و 161 میلیارد تومان شش ماهه سال قبل به 2 هزار و 506 میلیارد تومان رسیده است. با توجه به شرایط صنعت فلزات اساسی می توان رویه کاهش سودآوری را در شرکت های این صنعت مشاهده کرد و فولاد هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
سودآوری فصلی این مجموعه در بهار و تابستان ها اخیر نشان می دهد که این شرکت با حاشیه سود خالص فصلی بیش از 50 درصد دو تابستان قبلی را پشت سرگذاشته بود اما در تابستان امسال این حاشیه سود خالص فصلی 31.5 درصد بوده است. سود خالص فصلی این شرکت در بهار سال قبل هزار و 660 میلیارد تومان و در تابستان همان سال بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان بوده اما در بهار و تابستان امسال سود خالص فصلی کمتر از هزار و 300 میلیارد تومان است. با توجه به فروش مهرماه هرمز در صورت تداوم این نرخ صادراتی احتمال افزایش شدید در سود خالص فصلی پاییز وجود دارد.
فروش ماهانه شرکت فولاد هرمزگان جنوب
فولاد هرمزگان از تیرماه امسال کاهش نرخ های فروش خود را با افت شدید نرخ صادراتی اسلب تجربه کرد. عمده محصول تولیدی این شرکت تختال یا اسلب است؛ قطعهای مکعب مستطیل از فولاد، که برای تولید ورق فولاد از آن استفاده میشود. این مجموعه از ابتدای سال فروش خود را با نرخ های داخلی و صادراتی پایینی انجام می داد زیرا نتنها این نرخ ها با توجه به افزایش تورم و هزینه ها رشدی نداشتند بلکه در ماه هایی به نسبت ماه مشابه در سال قبل کمتر بودند.
با تمام این تفاسیر نرخ اسلب صادراتی در مهر ماه افزایش قابل توجه یافت که بیشترین نرخ فروش اسلب در سال جاری است. این افزایش نرخ باعث شد تا فروش مهر ماه هرمز 32 درصد از فروش مهر سال قبل این شرکت بیشتر باشد، در صورتی که فروش شهریور ماه این شرکت 52 درصد کمتر از فروش شهریور ماه سال قبل بود. تا انتهای مهر ماه امسال فروش هرمز تنها 6.8 درصد کمتر از فروش هفت ماهه سال قبل است و این مجموعه درصورتی که بتواند فروش خود را در نرخ های مهر ماه تکرار کند احتمال دستیابی به سود خالص سال قبل برای هرمز وجود دارد.
در همین زمینه بیشتر بخوانید؛
تحلیل بنیادی سهام تاصیکو / بازوی تأمین اجتماعی در میان نمادهای معدنی
تحلیل بنیادی سهام کچاد / بحران فولاد به چادرملو هم سرایت کرد
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق