بازگشت توجه بازارها به تورم آمریکا: میزان کاهش نرخ بهره «فد» تغییر میکند؟
اکوایران: بازارهای جهانی پیش بینی میکنند که تورم کل آمریکا در ماه اکتبر ممکن است نسبت به سال قبل افزایش داشته باشد، که میتواند بر تصمیمات فدرال رزرو درباره کاهش نرخ بهره اثرگذار باشد.
به گزارش اکوایران، بنظر میرسد تورم آمریکا دوباره به مرکز توجه بازارهای جهانی بازگشته است، چراکه بازارها انتظار دارند تورم کل برای اولین بار از ماه مارس با افزایش مواجه شده باشد. با اینحال در هفته پیشرو سخنرانی اعضای فدرال رزرو از اهمیت بالایی برای فعالان بازارهای جهانی برخوردار است.
به گفته علی رضا پور، تحلیلگر بازارهای مالی، اهمیت سخنرانی اعضای فدرال رزرو از این بابت است که بهنظر میرسد بین پیشبینی اعضای فد در ماه سپتامبر برای مسیر کاهش نرخ بهره، با انتظاراتی درحال حاضر در بازار قیمتگذاری شده است اختلاف نظری ایجاد شده است. بنابراین باید دید که اعضای فدرال رزرو این تفاوت را تایید خواهند کرد یا خیر؛ و آیا این سیگنال را ارسال میکنند که کاهش نرخ بهره آنها نسبت به چیزی که در ماه سپتامبر پیشبینی کردند کمتر خواهد بود یا خیر. چراکه بازار تنها انتظار سه کاهش نرخ بهره دیگر از فدرال رزرو را دارد، که در نیمه اول سال آینده اتفاق خواهد افتاد و از آن پس کاهشها متوقف خواهد شد.
تورم و خرده فروشی آمریکا
دادههای تورم و خرده فروشی از اقتصاد آمریکا نیز این هفته مورد توجه فعالان بازارهای جهانی است. اهمیت تورم از این بابت است که بازار در شرایط کنونی 35 درصد احتمال میدهد که فدرال رزرو در جلسه آینده خود در ماه دسامبر کاهش نرخ بهره اعمال نکند؛ به این معنا که هنوز مطمئن نیست در جلسه بعد چه اتفاقی می افتد. داده تورم از این بابت اهمیت دارد که انتظار میرود «تورم هسته مصرف کننده» بصورت ماهانه 0.3 درصد رشد داشته باشد و «تورم کل» نیز 0.2 درصد رشد کند و باتوجه به اینکه تورم اکتبر سال گذشته صفر بود، تورم کل سالانه از 2.4 به 2.6 افزایش یابد.
«تورم تولید کننده» نیز در روز بعد از تورم مصرف کننده منتشر خواهد شد و مجموع این دادهها مشخص میکند که تورم هزینههای مصرف شخصی هسته (Core PCE) که مدنظر فدرال رزرو است میتواند چه عددی را نشان دهد. اگر مجموع این دادهها نشان دهنده تورم هسته 0.3 درصد باشد، احتمال کاهش نرخ بهره در ماه دسامبر برای بازار کمتر خواهد شد. در این صورت قیمت جهانی طلا میتواند کاهش یابد و بازار سهام تاثیر منفی بگیرد. تا روز جمعه که داده خرده فروشی آمریکا منتشر میشود.
فعالان بازار انتظار دارند که خرده فروشی در ماه گذشته 0.3 درصد رشد ماهانه را ثبت کند. ولی باتوجه به اینکه انتظار میرود تورم آمریکا در ماه قبل 0.2 تا 0.3 درصد رشد کند خرده فروشی تنها تورم را پوشش میدهد و چندان نشان دهنده رشد مصرف نیست. ولی اگر رشد پایینتری مشاهده شود، احتمالا بر بازار تاثیر منفی خواهد داشت. ولی اگر خرده فروشی بیش از 0.3 رشد کند شاخصهای بورسی و طلا میتواند رشد کند و دلار نیز در مقابل برخی ارزهای دیگر، چون ین تقویت خواهد شد.
تولید ناخالص داخلی انگلستان
«تولید ناخالص داخلی انگلستان» نیز از جمله دادههای مهم اقتصادی در هفته پیشروست و باید دید که آیا گام رشد سه ماهه اول و دوم سال در سه ماهه سوم به چه شکل پیش میرود. بازار همچنان انتظار رشد مثبت را دارد، که میتواند روی پوند انگلستان اثرگذار باشد.
هفته گذشته بانک مرکزی انگلستان طبق انتظارات کاهش نرخ بهره را اعمال کرد و رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که نوساناتی که در بازار اوراق اتفاق افتاد به دلیل دادههای خوب از اقتصاد آمریکا بوده است. ولی پوند انگلستان به واسطه انتخابات در مقابل دلار آمریکا هفته خوبی را تجربه نکرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سیگنال خطرناک گزینه تندرو ترامپ برای تهران
-
سیگنال ولیعهد سعودی در بازار ارز
-
سیگنال سعودی پس از پیروزی ترامپ/ چرا بن سلمان دوستان و دشمنان آمریکا را در ریاض جمع کرد؟
-
چراغ سبز آملی لاریجانی برای FATF؟
-
برق به بورس رسید
-
رد پای ترامپ در رفاه از دسترفته ایرانیان
-
تفاوتهای ترامپ 2025 با ترامپ 2016 برای ایران
-
فوری؛ بازداشت یک عضو سیا به اتهام افشای اسناد نقشه اسرائیل علیه ایران
-
سیگنال خطرناک گزینه ترامپ برای سفارت امریکا در اسرائیل برای منطقه