بازارهای مالی در انتظار تصمیم بانکهای مرکزی: دلار آمریکا تضعیف میشود؟
اکوایران: درحالی که جلسات بانکهای مرکزی کانادا و اروپا در هفته پیشرو در کانون توجه سرمایه گذاران بازارهای جهانی قرار دارد، نوسانات شاخص دلار نیز مورد توجه آنهاست چراکه میتواند تحت تاثیر دادههای اشتغال آمریکا قرار گیرد.
به گزارش اکوایران، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هفته گذشته اعلام کرد مشخص نیست تعرفههای ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد خواهد داشت، که پیش بینی طلای جهانی برای سال آینده را دشوار میکند. اما تا جلسه فدرال رزرو دلار آمریکا میتواند تضعیف شود چراکه دادههای اشتغال این کشور نرخ بیکاری بالای 4.2 درصدی را ثبت کرد که نشان میدهد بازار کار آن کمی آسیب دیده است. یورو و ین نیز میتوانند در مقابل دلار رشد کند. در این میان جلسات بانکهای مرکزی کانادا و اروپا برای معامله گران مهم است و در آمریکا نیز دادههای تورمی منتشر خواهد شد.
به گفته علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای جهانی، انتظار میرود شاخص «خوشبینی کسبوکارهای کوچک از NFIB» در روز سه شنبه رشد داشته باشد. بهطوری کلی شاخصهایی که احساسات مصرف کننده یا کسبوکارها را ارزیابی میکند بهبود یافتهاند.
این هفته دادههای «شاخص قیمت مصرف کننده از اقتصاد آمریکا» منتشر میشود. انتظار میرود تورم هسته آن 0.3 درصد رشد داشته باشد. ولی احتمال میرود تورم کل، که انرژی و غذا را هم شامل میشود، احتمالا 0.2 یا 0.3 درصد خواهد بود. با اینحال در صورتی که گام تورم رشد داشته باشد نیز تاثیری در سیاستهای فدرال رزرو در کوتاه مدت نخواهد داشت، چراکه بیشتر به اشتغال مربوط است که سردشدن بازار کار آمریکا را نشان میدهد بنابراین دلار را تقویت نخواهد کرد. انتظار میرود «تورم تولید کننده آمریکا» نیز در هفته پیشرو حدود 0.3 درصد منتشر شود.
باتوجه به اینکه دادههای بازار کار آمریکا در هفته گذشته بطور کلی مثبت نبود، اگر تورم طبق انتظارات منتشر شود، به دلیل آنکه تورم درحال حاضر تاثیری بر تصمیم فدرال رزرو و مسیر نرخ بهره آن ندارد ،میتواند دلار را تضعیف کند. بنابراین احتمالا کاهشی در نرخ بهره در جلسه این ماه فدرال رزرو اتفاق خواهد افتاد و شاخص دلار ممکن است تا این جلسه مسیر نزولی داشته باشد و به کمتر از 105 هم برسد. با اینحال وضعیت خوب اقتصاد آمریکا میتواند از دلار در ماههای آینده حمایت کند.
«جلسه سیاستی بانک مرکزی کانادا» نیز در هفته پیشرو زیر نظر معامله گران قرار دارد. باتوجه به اینکه دادههای اشتغال کانادا روز جمعه نشان داد که نرخ بیکاری این کشور از 6.5 به 6.8 رشد پیدا کرده است و شرایط اقتصادی خوبی در اقتصاد آن دیده نمیشود، انتظار میرود در این جلسه مجددا شاهد کاهش دو مرحلهای در نرخ بهره این کشور باشیم. و دلار کانادا ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد. بانک مرکزی کانادا پیشتر سه کاهش نرخ بهره 0.5 واحد درصدی اعمال کرده است.
«دادههای تورم چین» نیز این هفته روز دوشنبه منتشر میشود. این کشور با مشکل شدید کاهش تورم مواجه است و انتظار میرود گام تورمی آن مجددا منفی باشد، و به این صورت این نگرانی را که باید باز هم سیاست پولی انبساطی داشته باشند ادامه خواهد یافت.
بازدهی اوراق 30 ساله چین اکنون پایینتر از ژاپن قرار گرفته است، که همیشه بازدهی نرخ بهره پایینی داشته است. انتظار بازار از اینکه سیاستهای افزایش بدهی در چین اتفاق بیفتد، اوراق منتشر کنند و نرخ بهره را پایین بیاورند سبب شد تورم در بازار اوراق قیمتگذاری شود و بازده اوراق قرضه چین بهشدت کاهش یابد. تراز تجاری چین نیز در هفته پیشرو منتشر خواهد شد، بااینحال، باتوجه به اینکه بازار در انتظار سیاستهای ترامپ در قبال چین است از اهمیت بالایی برای بازار برخوردار نیست.
تولید ناخالص داخلی نیز از انگلستان منتشر خواهد شد، که انتظار میرود رشد 0.2 درصدی را ثبت کند. ولی اگر رشدی پایینتر از انتظارات منتشر شود میتواند پوند را تضعیف کند.
«جلسه بانک مرکزی اروپا» نیز از جمله رویدادهای مهم در تقویم اقتصادی این هفته بازارهاست. باتوجه به دادههای ناامیدکننده شاخص مدیران خرید که دو هفته قبل از اروپا منتشر شد بازار تا 50 درصد احتمال میداد که کاهش نرخ بهره دو محلهای باشد. ولی باتوجه به سخنرانیهای اعضای بانک مرکزی احتمال نمیرود که شاهد دو مرحله کاهش 0.25 واحد درصدی در کاهش نرخ بهره باشیم؛ با اینحال اعمال یک مرحله کاهش در نرخ بهره در جلسه این هفته تقریبا قطعی است.
یکی از دلایلی که انتظار میرود شاخص دلار کاهش یابد نیز تقویت یوروست، چراکه احتمالا به دنبال این جلسه ارز یورو در روز پنج شنبه تقویت خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده کل سپاه: تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی میکردند/ صهیونیستها تاوان سنگینی میپردازند
-
مستاجران این سه استان بیشتر از همه اجاره می دهند
-
کدام استانها فردا تعطیل شدند؟/ تعطیلی تهران در دقیقه ۹۰
-
ایران، چین، اوکراین و ناتو؛ ترامپ نیامده آستینها را بالا زد!
-
مصر، ششمین مقصد رئیسجمهوری/ دیدار قریبالوقوع پزشکیان و اردوغان
-
واکنش بورس به حذف نیما / مقصد بعدی سرمایه گذاران کجاست؟!
-
فاتح دمشق؛ مغز متفکری که مخالفان اسد را زیر یک پرچم متحد کرد
-
زنگ خطر افزایش قیمتها در اقتصاد ایران+ نمودار
-
ترامپ با دسیسه بیبی علیه تهران همراه میشود؟