به گزارش اکوایران، در هفته گذشته داده‌های پایین‌تر از انتظارات از تورم آمریکا باعث شد تا دارایی‌های ریسکی رشد کنند ولی بازارها در این هفته در انتظار استقرار دونالد ترامپ در کاخ‌سفید هستند و نگاه‌ها به این است که آیا ریسک در بازارها کاهش می‌یابد و یا ریسک‌پذیری افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته علی رضاپور، تحلیل‌گر بازارهای مالی انتظار می‌رود، دونالد ترامپ روز دوشنبه مواردی مهمی از سیاست‌های خود را در سخنرانی خود بیان کند. نکته اینجاست که مشخص نیست این سیاست‌ها تا چه اندازه سخت‌گیرانه است؛ به عنوان مثال ممکن است مرز مکزیک کاملا بسته شده و ورود مهاجران غیرقانونی به‌کلی ممنوع شود. او همچنین احتمالا درباره تعرفه‌ها و مالیات هم صحبت خواهد کرد که برای بازارها بسیار مهم است.

تعرفه‌ها؛ مهم‌ترین سیاست ترامپ برای بازار

در میان سیاست‌های ترامپ تعرفه‌ها مهم‌ترین مساله برای بازارهای جهانی هستند، که می‌توانند سخت‌گیرانه یا تسهیلی باشند. اگر او بخواهد به آرامی تعرفه‌ها را اعمال کند، دارایی‌های ریسکی ممکن است در هفته پیش‌رو دوباره رشد کنند و شاخص دلار می‌تواند کاهش ملموسی را داشته باشد.

سیاست‌های ترامپ درباره تعرفه بر کالاهای چینی از موارد مهم است؛ تعرفه 20 درصد برای کالاهای چینی و 10 درصد برای کالاهای اروپایی اعداد بالایی محسوب نمی‌شوند و اگر همه کالاها مشمول تعرفه نباشند و فقط کالاهای خاصی درنظر گرفته شوند دلار می‌تواند ضعیف شود.

احساسات بازار مبنی بر این است که ما با ترامپ سخت‌گیری مواجه نخواهیم بود، و سهام می‌تواند در این شرایط رشد کند. با این‌حال این‌که سرمایه‌گذاران دقیقا چه انتظاری از بازار دارند، به‌وضوح مشخص نیست، و باید واکنش قیمت‌ها پس از سخنرانی ترامپ مشاهده شود؛ چراکه نشان‌دهنده برداشت بازار از سخنان اوست.

در این شرایط اگر دلار ضعیف شود، به این معناست که بازار نگران است، اما اگر دلار و طلا کاهش یابند نگرانی نسبت به تعرفه‌ها کاهش یافته است.

تقویم اقتصادی (4)

شاخص مدیران خرید آمریکا و اشتغال انگلستان

شاخص مدیران خرید آمریکا این هفته جمعه آینده منتشر می‌شود که بازار انتظار تغییرات چندانی را از آن ندارد. داده‌های اشتغال انگلستان در روز سه‌شنبه نیز این هفته مورد توجه فعالان بازارهای جهانی است. بازار انتظار رشد دستمزد و رشد اندک در نرخ بیکاری را دارد که سیگنال‌های متفاوتی از اشتغال دارند.

در هفته گذشته پوند انگلستان توانست مقداری از ضعف خود را جبران کند، ولی اواخر هفته دوباره ضعیف شد؛ چراکه داده‌های تولید ناخالص ملی در ماه نوامبر و رشد تولیدات صنعتی و خرده‌فروشی منفی نگرانی‌هایی درباره اقتصاد آن کرد. بازار انتظار دارد که بانک مرکزی انگلستان، 2 کاهش نرخ بهره را در سال جاری اعمال کند؛ ولی تحلیل‌گران به این سمت حرکت کرده‌اند که بانک مرکزی انگلستان احتمالا به سمت کاهش‌های بیشتر نرخ بهره سوق پیدا خواهد کرد، ولی به این خاطر که این مساله در بازار اوراق انگلستان قیمت‌گذاری نشده، می‌تواند عاملی برای ضعیف‌تر شدن پوند باشد.  

شاخص اعتماد اقتصادی اروپا از ZEW

موسسه ZEW نیز این هفته شاخص اعتماد اقتصادی را منتشر خواهد کرد که انتظار می‌رود نسبت به ماه قبل کاهش یافته باشد. این شرایط برای ارز یورو مثبت نیست؛ امادر صورتی‌که ترامپ به بازار ارز غیر دلار کمک کند، اثرات این داده کاهش پیدا می‌کند.

تورم کانادا و شاخص مدیران خرید اروپا

کانادا نیز این هفته داده‌های تورمی جدید خود را منتشر می‌کند که انتظار می‌رود در مسیر نزول قرار داشته باشد و این مساله در بازار قیمت‌گذاری شده است. شاخص مدیران خرید اروپا نیز از جمله داده‌های این هفته است، ولی بازارها انتظار غافلگیری چندانی از سوی آن ندارند.

جلسه بانک مرکزی ژاپن

ین ژاپن نیز در هفته گذشته قوی‌ترین ارز بود؛ اما این ارز بسیار به بازار اوراق وابسته است؛ در صورتی‌که کاهش بازدهی در بازار اوراق ادامه داشته باشد و به‌خصوص نرخ بهره واقعی کاهش داشته باشد، ین ممکن است دوباره تقویت شود.

 در روز جمعه نیز جلسه بانک مرکزی ژاپن برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود نرخ بهره از 0.25 به 0.5 درصد افزایش یابد، که در این صورت هم ین ژاپن می‌تواند تقویت شود. در این شرایط در صورتی‌که سیاست‌های ترامپ تورمی نباشد، ین می‌تواند در مسیر صعود قرار گیرد.

با این‌حال، مراسم تحلیف دونالد ترامپ که امروز برگزار می‌شود، مهم‌ترین مساله برای بازارهای جهانی است و سرمایه‌گذاران اثرات سخنرانی او بر قیمت‌ها در زیر ذره‌بین خود دارند.