روند تامین ارز وارداتی در سال ۱۴۰۳؛
صورت حساب ۸ ماهه بانک مرکزی برای تامین ارز وارداتی
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد از ابتدای سال تا کنون، بیشترین ارز وارداتی تامین شده مربوط به کالاهای تجاری و بازرگانی بوده است.
به گزارش اکوایران، از ابتدای سال جاری تا ۲۳ آبان ماه ۴۳ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. بر اساس دادههای بانک مرکزی، از ابتدای سال تا ۲۳ آبان برای کالاهای اساسی و دارو ۹.۴ میلیارد دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی حدود ۲۴ میلیارد دلار، برای واردات در مقابل صادرات ۹.۶ میلیارد دلار و برای خدمات ۹۴۵ میلیون دلار ارز تامین شده است.
اکوایران: از ابتدای سال جاری تا 23 مهر سال جاری چه میزان ارز برای واردات کالا تخصیص داده شده است؟ براساس دادههای اعلام شده در این مدت 43 میلیارد و 951 میلیون دلار ارز برای واردات تخصیص داده شده است.
نحوه تامین ارز برای واردات
نوسانهای بازار ارز و تغییر ساعتی قیمت ارز در چند سال اخیر، بسیاری از واردکنندگان و صادرکنندگان کالا و خدمات را تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل، دولت در راستای تامین و فروش ارز برای فعالان اقتصادی، اقدام به راهاندازی سامانه «نظام یکپارچه معاملات ارزی» موسوم به نیما کند تا از قاچاق ارز و خروج سرمایههای کشور جلوگیری کند. سامانه نیما در تاریخ ۳ اردیبهشت ۹۷ به طور رسمی کار خود را شروع کرده است.
بازرگانان پس از تخصیص ارز توسط بانک مرکزی و ارائه تعهدات مربوط با مراجعه به سامانه جامع تجارت، درخواست خود را برای خرید ارز مورد نیاز خود ثبت میکنند. پس از ثبت سفارش و با توجه به هماهنگی صورت گرفته بین بانک مرکزی و وزارت صمت، این درخواستها در سامانه جامع تجارت ثبت و در اختیار سامانه نیما قرار میگیرد. صرافیهایی که از طریق سامانه سنا به درخواستهای خرید یا فروش ارز دسترسی دارند، میتوانند از خدمات رایگان سامانه نیما استفاده کرده و درخواستهای خرید ارز را مشاهده کرده و پاسخ مناسب را بدون نیاز به مراجعه حضوری به بازرگانان ارسال کنند.
ارز واردات برای بانک مرکزی چقدر آب خورده؟
از ابتدای سال جاری، مجموعا حدود ۴۴ میلیارد دلار برای تامین کالا و خدمات وارداتی ارز تامین شده است. برای واردات کالاهای اساسی، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی ارز ترجیحی تامین میشود. نرخ ارز ترجیحی برابر با ۲۸۵۰۰ تومان است. ارز کالاهای خدماتی نیز بر اساس نرخهای ارز مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین میشود. برای واردات کالاهای تجاری و بازرگانی ارز نیمایی تامین شده یا مبادله آنها به صورت توافقی یا واردات در مقابل صادرات بوده است.
در فروردین ماه سال جاری، برای واردات کالا و خدمات حدود ۲.۸ میلیارد دلار ارز تامین شده است. این روند تا خرداد ماه سیری صعودی داشته و به حدود ۶.۸ میلیارد دلار رسیده است. در تیر ماه شاهد مقداری کاهش در مقدار تامین ارز وارداتی هستیم که به ۶ میلیارد دلار رسیده است. در مرداد ماه نیز باری دیگر این رقم افزایش یاقته و به ۶.۸ میلیارد دلار رسیده است.
پس از فروردین ماه، کمترین ارز تامین شده برای واردات در شهریور ماه رخ داده که به ۴ میلیارد دلار رسیده است. در ماه ابتدایی پاییز حجم ارز تامینی به ۶.۶ میلیارد دلار افزایش یافته و در آبان ماه تا روز ۲۳ام حدود ۵.۱ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات تامین شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سرمستی تلآویو از پرواز شاهینهای واشنگتن/ ترامپ همزمان بیبی و بن سلمان را راضی میکند؟
-
فایننشیال تایمز: سرزمین نفت بیپایان چطور به قطعی برق گرفتار شد؟
-
فوری / خودرو در کارخانه گران شد / افزایش لجام گسیخته قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا+ جدول
-
ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی چراغ سبز نشان داد
-
چرا بن سلمان پروژه نجومی را متوقف کرد؟
-
معجزه اقتصادی جدید در راه است؟ رهبر احتمالی آلمان و نسخه نجات اقتصاد
-
پمپاژ خبرهای مثبت به بورس/ صفهای خرید شلوغ شد
-
تیم ترامپ با ایران تماس گرفت؟
-
هیجان در تلآویو با رونمایی از کابینه ترامپ؛ بیبی کدام قسمت از کیک ترامپ را بر میدارد؟