به گزارش اکو ایران، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با انتشار پستی در فضای مجازی نوشت: از رئیس‌جمهوری محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع ⁦FATF ⁩، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت فرموده‌اند.

cdf9966c-9d93-48d9-a029-98eacb4bf38b

جزئیات دیدار پزشکیان با رهبر انقلاب

به احتمال زیاد این توییت همتی به جلسات منظم مسعود پزشکیان با رهبر انقلاب بازمی‌گردد. مسعود پزشکیان روز گذشته در گفت‌وگویی با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به تشریح جلسات منظم خود با رهبر انقلاب اسلامی پرداخت و مهم‌ترین دغدغه‌های خود را حل مشکلات معیشتی مردم، کنترل قیمت‌ها، فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی دانست.

او  هماهنگی میان دولت و رهبر انقلاب را عامل تقویت انسجام داخلی برشمرد و افزود: این جلسات نه تنها وحدت میان قوا را تقویت می‌کند، بلکه در حل مشکلات کشور نقش بسزایی دارد.

همچنین، رئیس‌جمهوری با اشاره به هدفمند کردن یارانه‌ها و کنترل تورم، از تشکیل تیم‌هایی برای بررسی روندهای جاری در این زمینه خبر داد و در ادامه بر لزوم تقویت روابط با کشورهای همسایه و همکاری اقتصادی با آن‌ها برای تقویت اقتصاد ملی تأکید کرد و افزود: «مشارکت مردم در کنترل مصرف انرژی و صرفه‌جویی در بخش‌های غیرضروری، می‌تواند منابع حاصل را به پروژه‌های زیرساختی و معیشتی مردم اختصاص دهد.»

نقشه راه دولت برای حل مساله FATF

حل مساله FATF یکی از محوری‌ترین شعارهای مسعود پزشکیان در ایام انتخابات بود. پس از شروع به کار دولت چهاردهم، موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به یکی از مسائل کلیدی در صحنه سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شد.

در 9 آبان سال جاری عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه مراسمی گفته بود: وزارتخانه اقتصاد مسئول پیگیری سازمانی  FATF  است و ما بر اساس رهنمود رییس‌جمهوری، درحال پیگیری این موضوع هستیم. وزیر اقتصاد همچنین در 15 مهرماه نیز در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، از ارائه گزارشی به رییس‌جمهوری درباره وضعیت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و تلاش‌ها برای عادی‌سازی این پرونده خبر داد.

قول پیگیری از زبان سخنگوی دولت

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در نخستین نشست خبری خود در سوم مهرماه در پاسخ به سوال خبرنگار «اکوایران» درخصوص رویکرد دولت چهاردهم در مورد FATF گفت: FATF شامل چهار معاهده است که ۲ معاهده را ایران با آن همکاری می‌کند و 2 تا باقی مانده: یکی پالرمو و دیگری CFT. این موضوع در چارچوب مصالح نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

موضع مصباحی‌مقدم درباره FATF

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در گفت‌و گو با ایلنا در 28 شهریورماه درباره آخرین وضعیت بررسی پیوستن ایران به FATF در مجمع و اینکه آیا دولت می‌تواند در این باره تصمیم بگیرد، اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهوری در نشست خبری به این موضوع اشاره کرد و قرار شد با مجمع تشخیص مصلحت نامه‌نگاری انجام دهند تا بحث FATF دوباره مطرح شود.

مصباحی‌مقدم درباره علت توقف بررسی‌های پیوستن به FATF گفت: FATF (کار گروه ویژه اقدام مالی) 41 توصیه است که 39 توصیه را به اجرا رساندیم و در حال حاضر 2 موضوع CFT و پالرمو به اجرا نرسیده و متوقف شده‌اند؛ منطقش این بود که این خود منشا تحریم داخلی بود.

نکته جالب صحبت‌های مصباحی‌مقدم، صراحت او درخصوص تصویب FATF در صورت دفاع مسعود پزشکیان از آن است. پس از شروع به کار دولت چهاردهم، موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی بار دیگر به یکی از مسائل کلیدی در صحنه سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شده است.

رییس جمهور در نخستین نشست خبری خود در 26 شهریور نیز در پاسخ به خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد عنوان کرد: چاره‌ای جز حل بحث FATF نداریم. حتما در این باره نامه‌ای به مجمع تشخیص می‌نویسم تا این مسئله دوباره در دستور کار این مجمع قرار بگیرد تا بتوانیم حلش کنیم.