تفاوت میانگین تورم ایران قبل و بعد ظهور ترامپ
اکوایران: مسعود نیلی تاکید کرد: بازار ارز به عنوان یک متغیر مشاهدهپذیر و اسمی، ارتباط نزدیکی با تحولات نقدینگی در اقتصاد ما دارد.
به گزارش اکوایران، مسعود نیلی، اقتصاددان، در همایش چشمانداز اقتصاد ۱۴۰۴ با اشاره به وابستگی اقتصاد ایران به منابع طبیعی اذعان دارد: ما در یک ساختار اقتصادی با دو بخش دولتی و غیردولتی فعالیت میکنیم. این وضعیت در حالی است که اقتصاد ما به منابع طبیعی وابسته است و باید آنها را به بازارهای جهانی صادر کند، بنابراین آسیبپذیری زیادی در برابر شرایط خارجی داریم.
نیلی همچنین افزود: با ورود به سال ۱۳۹۷ و بروز شوکهای بزرگ از ناحیه بیرون، واکنشهای اقتصادی ما به طور طبیعی شدید بود. متوسط تورم ما از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ حدود ۱۶ درصد بود، اما از سال ۱۳۹۷ به بعد این رقم به ۳۸ تا ۴۴ درصد افزایش یافته است. این تغییرات نشاندهنده بیثباتی در اقتصاد کلان و تنش در روابط خارجی است که به بازار ارز منتقل میشود. بازار ارز به عنوان یک متغیر مشاهدهپذیر و اسمی، ارتباط نزدیکی با تحولات نقدینگی در اقتصاد ما دارد.
این اظهارات نیلی بر اهمیت ساختار اقتصادی و تأثیرات خارجی بر وضعیت اقتصادی کشور تأکید دارد و نشان میدهد که چگونه تغییرات در روابط بینالملل میتواند بر ثبات اقتصادی داخلی تأثیر بگذارد.
نسخه کامل در سایت:
اکوایران: اقتصاد ایران به سوی چه مقصدی حرکت میکند؟ مسعود نیلی اقتصاددان در همایش چشمانداز اقتصاد ایران 1404، به این پرسش پاسخ داد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
چرا دلار تهران پدیده شد؟؛ سیگنال رد پول به معاملهگران بازار
-
خودرو تکنرخی شد!
-
تنفس مصنوعی به برجام
-
شکست مذاکرات آتشبس غزه در قطر؛ خودداری آمریکا از توضیح درباره گزینههای جایگزین
-
ترور شهید داریوش رضائی نژاد، اولین اقدام جدی رئیس موساد
-
دیپلماتهای اروپایی: تمدید مهلت «سازوکار ماشه» مستلزم تصویب قطعنامه در شورای امنیت است
-
قالیباف: ایران یکی از پنج قدرت اول جهان در عرصه هوافضا است
-
ادعای خبرنگار والاستریت ژورنال: تغییر موضع جزیی تهران در مذاکرات با تروییکا
-
تصاویر تازهای از پسر پنهانی پوتین منتشر شد