تخلیه صندوق توسعه با کسری بودجه
وقتی سخن از اصلاح ساختار درآمدی می شود، منظور اصلاح ساختار نسبت منابع مالیاتی به سایر منابع است که این نسبت به نفع مالیات باید تغییر کند تا کشور بتواند بر اساس مالیات اداره شود نه بر اساس واگذاری داراییهایی مانند نفت.
در گفتوگویی اختصاصی، مسعود روغنی زنجانی، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، به ما میگوید که برای تحقق این هدف، صندوق توسعه شکل گرفته است. این صندوق به منظور ذخیره بخشی از درآمدها و سرمایهگذاری در برنامه سوم توسعه طراحی شده است. اما آیا واقعاً این طرح میتواند به تغییرات اساسی منجر شود؟
جالب اینجاست که از ۱۳۷ میلیارد تومان از آن ذخیره منابع، ۹۷ میلیارد تومان صرف مجوزهای خاص برای جبران کسری بودجهها شده است.
زنجانی تأکید میکند که هرچند سیستم اخذ مالیات در کشور بهبود یافته، اما هنوز هم عدم شناسایی منابع و نارضایتی از پرداخت مالیات وجود دارد.
او یادآور میشود که اکثر کشورهای جهان با اتکا به مالیات، اقتصاد خود را مدیریت میکنند.
بودجه نبض اصلی تجهیز و تامین منابع در ساختار اقتصاد ایران است. بنابراین بدیهی است که اگر نتواند بهخوبی منابع را تجهیز و تخصیص کند، از کارایی لازم برخوردار نیست. این وضعیت در دهههای گذشته برای بودجه کشور وجود داشته است؛ یعنی بهدلیل ناترازی میان منابع و مصارف، امکان تجهیز و تخصیص منابع به صورت مناسب وجود نداشته و همین موضوع موجب شده تا لزوم اصلاح ساختار بودجه مطرح شود. با این وجود در هیچیک از دولتهای گذشته اصلاح ساختار بودجه در اولویت قرار نگرفته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورود 3 هواپیمای روسی به بندرعباس برای اطفاء آتش
-
انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین
-
دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا به پایان رسید