تخلیه صندوق توسعه با کسری بودجه
وقتی سخن از اصلاح ساختار درآمدی می شود، منظور اصلاح ساختار نسبت منابع مالیاتی به سایر منابع است که این نسبت به نفع مالیات باید تغییر کند تا کشور بتواند بر اساس مالیات اداره شود نه بر اساس واگذاری داراییهایی مانند نفت.
در گفتوگویی اختصاصی، مسعود روغنی زنجانی، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، به ما میگوید که برای تحقق این هدف، صندوق توسعه شکل گرفته است. این صندوق به منظور ذخیره بخشی از درآمدها و سرمایهگذاری در برنامه سوم توسعه طراحی شده است. اما آیا واقعاً این طرح میتواند به تغییرات اساسی منجر شود؟
جالب اینجاست که از ۱۳۷ میلیارد تومان از آن ذخیره منابع، ۹۷ میلیارد تومان صرف مجوزهای خاص برای جبران کسری بودجهها شده است.
زنجانی تأکید میکند که هرچند سیستم اخذ مالیات در کشور بهبود یافته، اما هنوز هم عدم شناسایی منابع و نارضایتی از پرداخت مالیات وجود دارد.
او یادآور میشود که اکثر کشورهای جهان با اتکا به مالیات، اقتصاد خود را مدیریت میکنند.
بودجه نبض اصلی تجهیز و تامین منابع در ساختار اقتصاد ایران است. بنابراین بدیهی است که اگر نتواند بهخوبی منابع را تجهیز و تخصیص کند، از کارایی لازم برخوردار نیست. این وضعیت در دهههای گذشته برای بودجه کشور وجود داشته است؛ یعنی بهدلیل ناترازی میان منابع و مصارف، امکان تجهیز و تخصیص منابع به صورت مناسب وجود نداشته و همین موضوع موجب شده تا لزوم اصلاح ساختار بودجه مطرح شود. با این وجود در هیچیک از دولتهای گذشته اصلاح ساختار بودجه در اولویت قرار نگرفته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای آکسیوس در مورد جزئیات نحوه مذاکرات مسقط
-
قیمت سکه عقبنشینی کرد
-
اولین واکنش بازار طلا و ارز به مذاکره؛ حباب طلا منفی شد
-
دیدار عراقچی با وزیر خارجه عمان؛ انتقال مواضع ایران به آمریکا توسط میانجیگر عمانی
-
ادعای والاستریت ژورنال در مورد پیشنهادی که عراقچی روی میز ویتکاف گذاشت
-
زیان سکه دو رقمی شد/ حباب طلا منفی شد
-
اعلام جزئیات شیوه برگزاری مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط
-
لذت تلخ بنسلمان از شکست بالقوه ترامپ در یمن؛ ریاض و ابوظبی بر سر حوثیها به اختلاف خواهند خورد؟
-
رابرت مالی: اکنون احتمال نوعی تفاهم بیشتر از هر زمانی در دولت قبلی است