ورود وزارت بهداشت به بحران کمبود شیرخشک
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ورود جدی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای رفع مشکلات سد راه تامین و توزیع شیرخشک خبر داد.

به گزارش اکوایران، سلمان اسحاقی درباره مشکلات تأمین شیر خشک در کشور گفت: یکی از اصلیترین چالشها، کمبود نقدینگی در کارخانههای تولیدی است که باعث شده به داروخانهها زمان مناسبی برای پرداختها داده نشود و پرداختها فقط به صورت نقدی انجام شود.
همچنین سازمان برنامه و بودجه باید مابهالتفاوت شیرخشک را طبق قانون به صورت ماهانه پرداخت میکرد، اما به دلیل عقبافتادگی سهماهه در پرداختها، مشکلاتی در توزیع شیرخشک در بازار ایجاد شده است.
به نقل از خانه ملت، او افزود: با پیگیریهای وزیر بهداشت و تلاشهای رئیس سازمان غذا و دارو، اقدامات مختلفی برای حل این مشکل انجام شد. رئیس سازمان غذا و دارو بر اساس دستور وزیر بهداشت، نشستی با حضور تأمینکنندگان، شرکتهای تولیدکننده شیرخشک و انجمن داروسازان برگزار کرد که در آن توافقاتی صورت گرفت.
بهموجب این توافقات، مدت زمان بازپرداخت شیرخشک از طرف داروخانهها به توزیعکنندگان به ۹۰ روز قطعی و مدت زمان بازپرداخت توسط توزیعکنندگان نیز به همین میزان تعیین شد تا مشکلات در فرآیند تأمین و توزیع شیرخشک کاهش یابد.
اسحاقی همچنین اشاره کرد: وزیر بهداشت در نامهای به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار پرداخت ماهانه هزینه شیرخشک طبق قانون شد. این اقدام به عنوان راهکاری برای تسهیل فرآیند تأمین و جلوگیری از مشکلات موجود انجام شده است.
او همچنین بر اهمیت پرداخت یارانه شیرخشک به صورت مستقیم به حساب سرپرست خانوار تأکید کرد و افزود: این اقدام میتواند یکی از راههای مؤثر برای حل بحران کمبود شیرخشک باشد و دسترسی خانوادهها به شیرخشک را تسهیل کرده و فشار بر بازار را کاهش دهد.
علت کمبود شیر خشک اعلام شد
پیشتر هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، علت کمبود شیرخشک در داروخانهها را مشکلات نقدینگی کارخانههای تولیدی و تأخیر در پرداخت مابهالتفاوت بیمه سلامت اعلام کرده بود.
او توضیح داد که تولید شیرخشک ادامه دارد و سال گذشته ۱۰ میلیون قوطی بیشتر از قبل تولید شده است، اما افزایش هزینهها و تأخیر در تسهیلات، مشکلاتی در تأمین نقدینگی ایجاد کرده که ممکن است به بحران عرضه در ماههای آینده منجر شود. همچنین، با افزایش تعداد داروخانهها از ۹ هزار به ۱۶ هزار، ۳۰ تا ۴۰ درصد داروخانهها قادر به تأمین شیرخشک نیستند.
تحویلزاده همچنین به پایین نگه داشتن قیمت شیرخشک توسط بیمه سلامت اشاره کرد و گفت که این امر منجر به قاچاق معکوس و مصرف بیرویه شده است. او پیشنهاد داد که به جای پرداخت هزینه شیرخشک توسط بیمه، یارانه مستقیم به خانوارها پرداخت شود تا فشار از بازار برداشته شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بخشنامه جنجالی تأمین اجتماعی؛ اعتراضها ادامه دارد
-
ادعای پلیس انگلیس: ایران، روسیه و چین در حال تشدید عملیاتهایشان در انگلیس هستند
-
جزییات 3 آتشسوزی امروز در تهران، تبریز و مشهد
-
نتانیاهو: عملیات در سوریه را با شدت انجام دادیم / اجازه تشکیل "لبنان دوم" را نمیدهیم
-
رصد کوسه در سواحل کیش؛ پاسخ اداره محیط زیست به نگرانیها
-
تغییر لحن ترامپ این بار در قبال ناتو/ واکنش پوتین به ضربالاجل 50 روزه چه خواهد بود؟
-
هیجان دلار زیر سایه مکانیسم ماشه؛ رشد آهسته با انتظارات پرریسک در بازار بورس
-
شرکت ملی پست هک شد؟
-
ریزش شدید بیتکوین پس از رکوردشکنی