به گزارش اکوایران، صنعت از مهمترین بخش‌های اقتصاد است که می‌تواند کل اقتصاد را با خود به پیش بکشد. رشد و رونق در این بخش به عنوان یکی از شاخصه‌های اصلی توسعه‌یافتگی در کشورها تلقی می‌شود.

یکی از مهمترین شاخصه‌هایی که می‌تواند روند بهبود را در بخش صنعت نشان دهد کاهش تورم پیشران است. تورم پیشران همان تورم نهاده‌ها یا تورم تولیدکننده است که کاهش آن به معنای کاهش سرعت افزایش قیمت‌ کالاهای صنعتی در سمت مصرف‌کنندگان است.

به عبارت ساده‌تر، وقتی تورم تولیدکننده در یک بخش اقتصاد مانند صنعت کاهش پیدا می‌کند، یعنی شتاب افزایش قیمت در نهاده‌های بخش صنعت کاهش یافته است. همین امر باعث می‌شود که شتاب افزایش قیمت در کالای نهایی بخش صنعت نیز کاهش پیدا کرده و فشار کمتری به مصرف‌کننده نهایی کالا وارد شود. به نوعی، این تورم، پیشرانی برای تورم مصرف‌کننده محصولات بخش صنعت خواهد بود.

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود، آمار تورم تولیدکننده بخش صنعت را اعلام کرده است. طبق این آمار تورم تولیدکننده صنعت در مقیاس‌های ماهانه و نقطه به نقطه کاهش یافته و تورم سالانه این بخش افزایش داشته است.

040411

جزئیات تورم تولیدکننده صنعت در اردیبهشت 1404

داده‌های مرکز آمار از تورم تولیدکننده صنعت حاکی از آن است که تورم ماهانه این بخش از 3.3 درصد در فروردین ماه امسال به 1.9 درصد در اردیبهشت رسیده که بیانگر کاهش این شاخص در مقیاس ماهانه است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده صنعت نیز از 46.7 درصد در فروردین به 44.6 درصد در اردیبهشت ماه رسیده است.

با وجود کاهش تورم ماهانه و نقطه به نقطه تولیدکننده بخش صنعت در این مدت تورم سالانه افزایش داشته و از 31 درصد به 32.9 درصد رسیده است.

از طرف دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد تورم ماهانه 16 بخش صنعتی در اردیبهشت ماه بالاتر از تورم کل بخش صنعت بوده و تنها 7 بخش تورمی پایین‌تر از تورم تولیدکننده ماهانه صنعت تجربه کرده‌اند. به بیان دقیق‌تر همانطور که پیش‌تر عنوان شد تورم ماهانه تولیدکننده بخش صنعت معادل 1.9 درصد برآورد شده که در این میان تورم بخش ساخت سایر محصولات کانی  غیرفلزی بالاترین تورم ماهانه را تجربه کرده و معادل 10.4 درصد محاسبه شده است. از طرف دیگر تورم تولیدکننده ساخت مواد شیمیایی و فرآورده‌های شیمیایی منفی 1.1 درصد برآورد شده که در بین اجزای بخش صنعت پایین‌ترین تورم در اردیبهشت 1404 بوده است.

040411