به گزارش اکوایران به نقل از ایرنا، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو در سخنانی اظهار کرد، شبکه برق کشور با ظرفیت تولید و مصرف سالانه حدود ۳۵۰ میلیارد کیلووات ساعت برق، پتانسیل فنی نصب بیش از ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را دارد.

وی افزود: در حال حاضر برای تحقق این پتانسیل، همکاری با بخش خصوصی را در دستور کار قرار دادیم و تلاش می‌کنیم تا با فراهم آوردن محیط مناسب سرمایه‌گذاری، بازار جذابی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم. همچنین از ابتدای دولت تاکنون، قراردادهای مهمی در این زمینه منعقد شده است.

علی‌آبادی تصریح کرد: علاوه بر نیروگاه‌های جدیدی که در برنامه بودند، برخی نیروگاه‌ها نیز به مدار تولید اضافه شدند که بر این اساس تا پایان سال جاری، ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده خواهد شد.

وی همچنین اشاره کرد: با توجه به ظرفیت کنونی نیروگاه‌های خورشیدی کشور که ۱۲۰۰ مگاوات است، پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده این ظرفیت به ۳ تا ۴ هزار مگاوات برسد که دستاوردی قابل توجه خواهد بود.

افزایش ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان سال

پیشتر نیز مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور،در گفتگو با برنا اعلام کرد که ۱۴ پروژه بزرگ برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق  پیش‌بینی شده که این پروژه‌های در دست ساخت نیروگاهی با ظرفیت ۳۶۲۹ مگاوات،  ۲۰۰ مگاوات از واحدهای کوچک مقیاس و ۶۰۰ مگاوات از بخش خصوصی به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهند شد.

رجبی مشهدی به تعمیرات نیروگاه‌ها نیز اشاره و گفت: ۱۲۴ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌ها نیاز به تعمیرات دارند، که بیشتر این ظرفیت متعلق به نیروگاه‌های حرارتی است. همچنین، نیروگاه اتمی هزار مگاواتی برای تعویض سوخت و تعمیرات اوایل سال آینده از مدار خارج خواهد شد.

وی همچنین از ارتقای ۱۱۹۱ مگاوات از نیروگاه‌های گازی و ۱۲۴۰ مگاوات از نیروگاه‌های بخاری فرسوده خبر داد و افزود: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان سال جاری ۵۰۰ مگاوات افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده ۳۰۰۰ مگاوات دیگر نیز به تولید اضافه شود.