دخل و خرج نیروگاه خورشیدی با هم نمیخواند
امروزه انرژی خورشیدی به عنوان یکی از منابع نوین و پایدار انرژی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. با ظرفیت تولید حدود 850 مگاوات برق خورشیدی در ایران، این صنعت پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.
اما واقعیت این است که در شرایط کنونی، نیروگاههای خورشیدی به دلیل قیمتگذاری نامناسب گاز و گازوئیل، توجیه اقتصادی چندانی ندارند.
هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق متعارف حدود ۶ سنت برآورد میشود، در حالی که قیمت سوخت نیروگاهی عملاً صفر در نظر گرفته میشود.
امروزه، مسئله انرژی خورشیدی دیگر تنها به جنبههای زیستمحیطی محدود نمیشود؛ بلکه به یک چالش اقتصادی تبدیل شده است. اصلاحات قیمتی ضروری است تا مصرفکنندگان بتوانند قیمت واقعی انرژی را بپردازند و صنعت نیروگاهی از مشکلات جدی رهایی یابد.
در حال حاضر، برق به قیمت ریالی فروخته میشود، اما بدهیهای سرمایهای ارزی همچنان پرداخت میشوند.
اگرچه موانع زیادی بر سر راه توسعه انرژی خورشیدی وجود دارد، اما با ایجاد یک سیستم قیمتی جدید و حمایت از سرمایهگذاری در این حوزه، میتوان آیندهای روشن برای صنعت انرژی ایران رقم زد.
در گفت و گویی اختصاصی در اکوایران علی فرحبخش، مدیر واحد مطالعات گروه رسانهای دنیای اقتصاد، محمد جواد دانش، معاون سرمایه گذاری راهبردی صندوق توسعه ملی، امیر دودابی نژاد، معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا و مهدی حیدری، استادیار دانشگاه خاتم و موسسه مطالعات پیشرفته تهران به تحلیل موضوع اقتصاد انرژی های تجدید پذیر پرداختند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نیویورکتایمز؛ چراغ سبز ترامپ به سیگنال شمخانی
-
جزئیات تازه از برنامه ترامپ برای معافیت تحریمی 180 روزه سوریه
-
اصلاح قیمتها به شکر رسید؛ نرخ جدید اعلام شد
-
جنگی که پکن برای آن لحظهشماری میکرد؛ چگونه شی جهان را به کشورش وابسته کرد؟
-
برنامه پوتین برای سفر به ایران
-
میزان خسارت محوطه انفجار بندر شهید رجایی مشخص شد
-
پیشنهاد آمریکا به ایران، به عمان رسید/ ترامپ: ایران باید به سرعت به پیشنهاد آمریکا پاسخ دهد
-
آغاز طرح جدید فروش سایپا با اولویت دارندگان خودروهای فرسوده
-
فرید زکریا: چرخش ترامپ در برابر تهران ممکن است مهمترین اقدام او باشد