پیش بینی بازار سرمایه؛
تالار شیشهای همچنان بیرمق / خروج سرمایه از بورس ادامه دارد؟
اکوایران: در روزی که گذشت، ارزش صفوف خرید بیش از 7 درصد رشد کرد و در مقابل ارزش صفوف فروش 25 درصد افت کرد.

بازار سرمایه در بهمن ماه عملکرد منفی داشت و در اولین روز اسفند نیز با وجود رشد شاخص کل بورس، با کمبود نقدینگی و خروج سرمایه گذاری از بازارسرمایه مواجه بود.
در روزی که گذشت، ارزش صفوف خرید بیش از 7 درصد رشد کرد و در مقابل ارزش صفوف فروش 25 درصد افت کرد.
چالشهای بورسی را بشناسید
مریم محبی – تحلیلگر بازارسرمایه درگفت و گو با اکوایران گفت: نوسان های نرخ ارز و بازار طلا، ابهامات در برنامه ی خصوصی سازی شرکت ایران خودرو، تعطیلی های از پیش تعیین نشده، تنش ها و اخبار سیاسی، چالش های طرح استیضاح وزیر اقتصاد، طرح پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی و سایر اتفاق های سیاسی و اقتصادی که در بهمن ماه شاهدشان بودیم، همگی اثر مستقیم بر وضعیت بازارسرمایه دارد.
بورس؛ بازاری گمشده در اقتصاد
وی در ادامه افزود: بازارسرمایه که به حق مظلوم ترین بازار مالی کشور است، سپر بلای سایر بازارهای موازی شده است وهیچ یک از بازارهای رقیب به میزان بازارسرمایه ای که در سایر کشورهای جهان، نقش بازار واسط میان سرمایه گذاران و سپرده گذاران را دارد، در ایران تبدیل به بازاری نحیف و بی رمق شده است که هیچ گونه عزمی برای بهبود وضعیتش مشاهده نمی شود.
عدم موفقیت بازارسرمایه در جذب اعتماد
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در شرایطی که مهم ترین اصل برای بهبود وضعیت هر بازاری اعتماد مردم است، بازارسرمایه در جذب و جلب این اعتماد موفق نبوده و به نظر می رسد ابهام های موجود در کوتاه مدت همچنان ادامه دار باشد.
به گفته محبی؛ پیش بینی می شود آخرین ماه سال 1403 نیز مانند سایر ماه های سال همچنان حاوی اتفاق های سیاسی و اقتصادی متعددی باشد که می تواند بر بازار آسیب پذیر سرمایه اثرگذار باشد؛ هرچند بازارسرمایه به واسطه ی تورم و کاهش ارزش پول ملی بسیار ارزنده برآورد می شود، ادامه مسیر طبیعی بورس مستلزم کاهش شرایط ناپایدار حاکم بر اقتصاد است.
فرار سرمایه گذاری از بازار سهام
این کارشناس بازارسرمایه خطرنشان کرد: فعالان بازار سرمایه نیازمند فضایی قابل پیش بینی هستند تا بتوانند نسبت به تحلیل روندهای آتی بازار و سهام مختلف اقدام کنند؛ بنابراین در فضایی که اعتماد سهامدار به دلایل مختلف کاهش داشته، پیش بینی وضعیت سودآوری و عملکرد فعالیت های عملیاتی شرکت های بورسی، به دنبال ناترازی های متعدد اقتصادی نیز به راحتی امکان پذیر نیست؛ بر همین اساس ریسک سرمایه گذاری در بازار مولد و ارزنده ای چون بازار سرمایه افزایش یافته و سرمایه گذاران ریسک گریز تمایل کمتری به ورود به این بازار خواهند داشت.
وی در ادامه بیان کرد: می توان انتظار داشت در صورت مرتفع نشدن شرایط ابهام در کوتاه مدت، شاهد رشد قابل توجه و چشم گیر بازارسرمایه نباشیم؛ هرچند حاکم شدن جو پایدارتر بر بازارسرمایه می تواند باعث چرخش قابل توجه در بورس و رشد مجدد نمادهای بورسی شود لیکن کاهش ریسکهای اقتصادی موجود در کشور نیازمند زمان است.
ضرورت کاهش ریسک سرمایه گذاری در بازارسرمایه
محبی در نهایت گفت: باوجود ارزنده بودن بازار سرمایه، مشاهده رشد مطلوب در آن بازار مستلزم کاهش ریسک سرمایه گذاری و اعتماد مجدد سهامدار است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازار طلا در فصل جدید؛ صعود طلا در بهار هم ادامه دارد؟
-
افشای شرط جنجالبرانگیز پوتین برای پایان جنگ اوکراین
-
رشد اقتصادی ایران در 118 سال گذشته؛ بالاترین رشد در چه سالی رقم خورده است؟
-
فدرال رزرو نرخ های بهره را تغییر نداد
-
دلار ۱۰۰ هزار تومانی؛ سیگنال هشدار دهنده وضعیت اقتصاد
-
چهارمین حمله گروه انصارالله به ناو هواپیمابر آمریکا
-
چهارشنبهسوری پرحادثه در تهران /جدیدترین آمار از فوتی ها
-
آیا راه تهران و پوتین با پایان جنگ اوکراین از هم جدا میشود؟
-
عید ملی ایران فرارسید / فردا ظهر آغاز رسمی نوروز 1404 است