آنچه در بازار گذشت؛
رکوردشکنی شدت خروج پول حقیقی از بورس/ شاخص کل 62 هزار واحد ریخت
اکوایران: در روز 7 تیرماه1404؛ شاخص کل بورس 62 هزار واحد ریزش داشت و در نهایت تمامی شاخص های بورس و فرابورس منفی و قرمزپوش ماندند.

به گزارش اکوایران؛ بازارسرمایه در روز شنبه، 7 تیر 1404 پس از 12 روز جنگ تحمیلی بازگشایی شد؛ همچنین همزمان با این بازگشایی، سازمان بورس جلسه حمایتی برگزار کرد و شرکت سرمایهگذاری امید در بین شرکتهای بورسی بزرگ ترین حمایت را از بازار امروز داشت.
در روز 7 تیرماه1404؛ شاخص کل بورس 62 هزار واحد ( بیش از 2 درصد)ریزش داشت و شاخص هموزن هم 1.68درصد افت کرد.
در این بین بیش از 99 درصد نمادهای بورسی منفی معامله شدند و ارزش صفهای فروش حتی از مرز 30 هزار میلیارد تومان هم عبور کرد.
در روزی که ارزش معاملات خرد تنها 3800 میلیارد تومان بود بیش از 2450 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد تا شدت خروج پول به بیش از 60 درصد برسد و از این نظر رکوردی تاریخی در معاملات بازار سهام به ثبت برسد.
شرایط خاص و حساس بورس تهران
سجاد نقی لو – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازارسرمایه پس از یک وقفه به دلیل حمله اسرائیل علیه کشورمان در روز شنبه 7 تیرماه سال 1404 مجدد فعالیت خود را از سر گرفت.
وی در ادامه افزود: تفاوت شروع معاملات امروز با روزهای پیشین در این بود که بازار سرمایه فعالیت خود را بعد از یک جنگ واقعی و تمام عیار شروع می کرد و همان طور که مشخص هست اگر برای کنترل جنگ به شرایط خاص و پیچیدهای نیاز هست برای بازگشایی بازار بعد از این بزنگاه نیز باید شرایط خاص و حساسی را لحاظ کرد.
نهاد ناظر بدون برنامه بورسی
به گفته این فعال بازارسرمایه؛ در کمال تعجب و بهت همگانی ما امروز شاهد بازگشایی بازار بدون هیچگونه برنامه خاصی بودیم و ارزش معاملات امروز بازار سرمایه برای سهام و صندوق سهامی و حق تقدم معائل 3800 میلیارد تومان بود که خود گواه بر این مدعاست که گویا سازمان و متولیان امر فقط دغدغه بازگشایی داشتند و هیچ کدام از سایر موضوعاتی که همواره به صورت شعاری توسط مدیران مطرح میشود مورد لحاظ نبود و موضوعاتی نظیر نقدشوندگی و غیره به هیچ وجه در این بازار مشهود نشد.
سهامداران ترسو شدند
وی خاطرنشان کرد: در هر صورت در کشوری که ترس به شدت غالب است، باید نحوه تدوین قوانین و استراتژیها با دقت بالا و حساسی تدوین شود تا به جای بازار سرمایه نتوان از تعابیر دیگری نظیر قربانگاه سرمایههای خرد مردم یاد کرد.
این تحلیلگر بازارسرایه اظهار داشت: مدیریت نابسامان بازار قطعا بدتر از روزهای گذشته آسیبهای رفتاری ایجاد خواهد کرد و بازار سرمایه سالها قادر به بازگشت اعتماد عمومی نخواهد بود؛ همچنین این موضوع آسیب زیادی بر اقتصاد کشور و بورس به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین بنگاههای اقتصادی وارد خواهد کرد.
وی در پایان عنوان کرد: امیدوارم که اقدامات موثر در زمین موثر رخ دهد و به منزله نوش دارو پس از مرگ سهراب نشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نخستوزیر عراق:ایران تمایل جدی برای توافق با آمریکا دارد/ نتانیاهو به هیچ آتشبسی پایبند نیست/ اشتباه اسد خودداری از دیدار با اردوغان بود
-
بازار کار ایران بدون مهاجران افغان
-
مسکو: آلمان بار دیگر به کشوری خطرناک تبدیل شده است
-
علت حریق در محدوده پل روشندلان تهران مشخص شد
-
نوآ؛ محصول جدید پارسخودرو در راه بازار
-
بولتون: ترامپ به جای صلح، دنبال عکس یادگاری با جایزه نوبل است
-
ضربه مسی به خودروسازی آمریکا؛ ترامپ خودزنی کرد
-
یمن سیاهچاله غرب و اسرائیل است؛ قدرت یمنیها را نمیتوان نادیده گرفت
-
تصمیمات مشترک ایران، عراق و پاکستان برای ساماندهی مراسم اربعین