ورود بخش خصوصی به بازی حاکمیت کلید خورد
اکوایران: رییس اتاق بازرگانی تهران از گفتگو اتاق بازرگانی با اتاقهای تعاون و اصناف برای ورود به بدنه حاکمیت سخن گفت. به باور محمود نجفی عرب باید تشکلها، اتاقها و در مجموع بخشخصوصی به بدنه حاکمیت ورود کنند تا بتوانند راه توسعه را باز کنند.
به گزارش اکوایران؛ امروز 22 مرداد روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی اتاق بازرگانی تهران همایشی با عنوان «هماندیشی تشکلها، اتاق تهران و مجلس» برگزار کرد. در این همایش محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی اتاق بازرگانی اتاق تهران گفت: اقتصاد ایران شرایط حساس و پیچیده ای را سپری میکند.
او ادامه داد: اگر در این موقعیت پیچیده دولت چهاردهم در کوتاه مدت به موفقیتهای قابل لمس دست پیدا نکند، به طور حتم با واکنشهای عمومی مانند بازگشت ناامیدی به جامعه مواجه میشود. البته که در همین شرایط تمام اصحاب اقتصاد ایران باید به کمک دولت بیایند و هرکدام سنگی را از مقابل پای اقتصاد کشور بردارند.
نجفی عرب افزود: دولت چهاردهم باید با نگاهی دقیق، سنجیده و برآمده از نگاه کارشناسی در چارچوب شعار سال و در همراهی با اصحاب فعالان اقتصادی قدمهایی مؤثر در جهت رفع نیازهای واقعی اقتصاد ملی بردارد و از مسائل حاشیه ای و فرعی دوری کند. موضوعاتی مانند انواع ناترازیها در بخش انرژی مسائل نظام یارانه ای، بحران نظام بانکی، مسئله استهلاک سرمایه قواعد دست و پاگیر و گاهی بازدارنده نظامات مالیاتی، بیمه ای و تامین اجتماعی همگی منظومه ای ساخته که مانع از توسعه و پیشرفت اقتصــاد ایران شده است. بخشی از مشکلات در این بخشها حاصل تحریمهای بین المللی و بخشی دیگر محصول ناکارآمدیهای داخلی است.
او ادامه داد: در مورد هرکدام از این دو گزاره باید راهبردهای دقیق و کارآمد پیش گرفته شود. ناکارایی داخلی میتواند با استفاده از توان نخبگان و ایجاد حس اطمینان در میان جامعه ذینفعان حل و فصل شود و موضوعات بین المللی هم با خردمندی نظام تصمیم سازی کشور به ساحل نجات برسد. استفاده از مکانیزم دیپلماسی فرصت محور و عزتمند و استفاده از توان کشورهای همسایه در مسیر حل چالشهای ناشی از تحریم ها به عنوان یک راهبرد پیش روی دولت قرار دارد.
نجفی عرب با اشاره به وجود تشکلهای قوی در ایران گفت: جای تأسف اینکه گاهی دولتها به این پتانسیل عظیم بی توجهی کرده و به سادگی از مشورت با تشکلها اقتصادی یا فعالان اقتصادی پرهیز میکنند این نگاهی مذموم است که باید با کمک جامعه اقتصادی کشور و بازسازی فرهنگی برای همیشه در ذهن مدیران کشور حذف شود.
راه توسعه تشکلها
به گفته او تشکل ها باید با تعریف دقیق و کاربردی از خدمات خود به سمت توسعه عضویت هرچه بیشتر پیش بروند به طوری که یک تشکل،اقتصادی نماینده تمام افکار و جریانهای فکری و اقتصادی حاضر در آن عرصه باشد. در واقع تقویت عضویت به افزایش قدرت و دامنه نفوذ تشکل ها کمک میکند .
نجفی عرب گفت: هر نهادی برای جذب مخاطب نیازمند تنوع در ارائه خدمات است و تشکلها نیز باید بتوانند با تعریف خدمات جدید و کاربردی نیازهای عمومی فعالان اقتصادی را برآورده سازند. ضمن آنکه دامنه ارائه خدمات نیز همزمان با تنوع آن باید بسط پیدا کند و از فراگیری بالای برخوردار شود. به طور حتم یکی از ویژگیهای مهم یک تشکل اقتصادی پویا، میتواند مسئله شناسی باشد. به طوری که مسائل اصلی را از فرعی تشخیص و برای آنها راهکار ارائه دهد دیگر اقدام مهم تشکل ها باید توجه به موضوع پژوهش، نوآوری و آینده نگری باشد.
او افزود: این سه مؤلفه میتواند تشکل را صاحب گفتمان مستند و کاربردی سازد. اساسا بدون توجه به عنصر پژوهش و اظهار نظر مستند گفتمان تشکلی در کشور پیش نمیرود و موردتوجه مدیران و تصمیم گیران قرار نمیگیرد. توانمندسازی و افزایش ظرفیت نیز دیگر اقدامی است که در هر تشکل میتواند به عنوان یک اصل موردتوجه قرار گیرد.
نجفی عرب معتقد است: اکنون با توجه به تغییر در دولت یک فرصت طلایی در اختیار تشکلهای اقتصادی قرار گرفته است. دولت چهاردهم اعلام کرده که در رفتارها و تصمیمگیریهای خود قصــــد همفکری جدی و عملیاتی با ذی نفعان و بخصوص نهادهای تخصصــــــی مانند اتاقهای بازرگانی و تشکلهای اقتصادی را دارد به همین دلیل باید از این امکان نهایت بهره را برد و زمینه را برای نهادینه سازی گفتمان بخش خصوصی فراهم ساخت. هم فکری و همدلی میان تشکلها و بخصوص روابط کارآمد و کاربردی میان تشکلها و نهاد اتاق بازرگانی میتواند به تحقق این اهداف کمک رساند امید آنکه با همراهی تشکلها و تمامی فعالان اقتصادی زمینه های توسعه اقتصاد ملی فراهم آید.
او تاکید کرد: امروز هر کدام از تشکلهای اقتصادی میتوانند سفیران بخش خصوصی برای توسط نگاه اقتصاد مردم محور باشند. امیدوارم که همگی برای تحقق چنین هدفی نهایت تلاش خود را به کارگیریم.
اظهارات عجیب نماینده مجلس
درحالی که در نشست حاضر نمایندگان تشکلها و اتاق از تلاش برای جلوگیری از شکلگیری تشکلهای موزای سخن میگویند و نجفی عرب از آینده روشن برای حذف موازی کاری با ورود میدری به وزارت کار سخن میگوید. یکی از نمایندگان مجلس حاضر در جلسه موازی کاری گامی مثبت و در راستای حذف تشکل های کوچک و تقویت تشکل های بزرگ میخواند. شاهرخ رامین تاکید کرد که بخش خصوصی نگران موازی کار نباشند و این اتفاق را به فال نیک بگیرند.
خط قرمز مجلس
در این مراسم علی بابایی کارنامی نمایندهٔ دورهٔ یازدهم و دوره دوازدهم مجلس اعلام کرد که آماده تدوین قوانین لازم در راستای تقویت تشکل هاست. او در بخشی از اظهاراتش در مورد روند بررسی وزرای پیشنهادی پزشکیان نیز گفت: در انتخاب وزرا خط قرمز مجلس اجرای برنامه هفتم است. تاکنون اجرای برنامه ها از 36 درصد فراتر نرفته است و ما باید در مسیر قانون برنامه حرکت کنیم تا بتوانیم به اهداف آن برسیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشروی نیروهای روسیه با سرعتی بیسابقه در اوکراین
-
نتانیاهو از توافق با حزبالله خبر داد/ سه دلیل بیبی برای آتشبس
-
چهره جدید عربستان؛ آیا ریاض به پکن خاورمیانه تبدیل میشود؟
-
بازار خودرو نگران شد، قیمت پرید / سایپا بالاخره این خودرو را تحویل می دهد؟
-
خواب بن سلمان برای غولهای آمریکایی
-
افزایش حقوق حداقلبگیران به قیمت حذف یارانه دهک نهم؟
-
وقت عرضهاولیههای سنگین است؟
-
بلیطهای یکطرفه از ایران: روایت آماری از مغزهای مهاجرت کرده به آمریکا و اروپا
-
پشتپرده بحران بازار کره/ ایران جورکش روسیه شد