نوسان صادرات و واردات کک و زغالسنگ در ۵ سال اخیر
اکوایران: آنالیز دادههای 5 سال اخیر نشان میدهد که صادرات و واردات کک و زغالسنگ در این مدت با نوساناتی همراه بوده است. بطوریکه در برخی سالها شاهد افزایش قابل توجه صادرات بودهایم، در حالی که در سالهای دیگر کاهش محسوسی در صادرات این محصولات رقم خورده است.
به گزارش اکوایران؛ دادههای گمرک نشان میدهد، صادرات کک و زغالسنگ در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۴۷ درصد کاهش یافت و به ۸.۷ میلیون دلار رسید. این کاهش قابل توجه به دلیل عوامل مختلفی از جمله کاهش قیمت جهانی این محصولات و کاهش تقاضا در بازارهای هدف بود. با این حال، در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، با بهبود شرایط بازار و افزایش تقاضا، صادرات این محصولات رشد چشمگیری را تجربه کرد و به ترتیب به ۱۴.۷ میلیون دلار و ۷۲ میلیون دلار رسید.
روند کاهشی صادرات ادامهدار نبود و دادههای آماری نشان میدهند که صادرات کک و زغالسنگ در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رشد قابل توجهی داشته است. این رقم از ۱۴.۷ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به ۷۲ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ رسید که نشاندهنده افزایش ۳۹۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ است. این رشد قابل توجه به دلیل بهبود شرایط بازار جهانی و افزایش تقاضا برای این محصولات بوده است.
اما بررسی دادههای گمرک میتوان گفت این رشد چندان دوام نداشته و صادرات کک و زغالسنگ در سال ۱۴۰۲ با ۶۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۶.۴ میلیون دلار رسید.
روند 6 ماه سال 1403
دادههای نیمه نخست سال جاری نشان میدهند که صادرات و واردات کک و زغالسنگ با کاهش قابل توجهی مواجه شده است. صادرات به ۱۲ میلیون دلار رسید که ۷.۷ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است. همچنین، واردات نیز با کاهش ۵۴ درصدی به ۱۵۵ میلیون دلار رسید.
روند واردات کک و زغالسنگ در 5 سال
از سوی دیگر دادههای اعلام شده نشان میدهد واردات کک و زغالسنگ از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به طور پیوسته افزایش یافته است. با این حال، در سال ۱۴۰۲ این روند معکوس شد و واردات با کاهش ۲۲ درصدی مواجه شد. این تغییر روند میتواند به عوامل مختلفی از جمله کاهش تقاضا در صنایع مصرفکننده و افزایش تولید داخلی نسبت داده شود.
طبق این گزارش، واردات کک و زغالسنگ در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ روند افزایشی داشته و به ۵۷۶ میلیون دلار رسیده است. اما در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، این میزان به ترتیب به ۸۰۸ و ۶۳۱ میلیون دلار کاهش یافته است. این تغییرات نشان میدهد که عوامل مختلفی مانند نوسانات قیمت جهانی، تغییرات در سیاستهای داخلی و خارجی، و همچنین نوسانات تقاضا در بازارهای داخلی بر میزان واردات این محصولات تأثیرگذار بوده است.
کشور مقصد کک و زغالسنگ ایران
ارزیابیها نشان میدهد از سال ۱۳۹۹، پاکستان اصلیترین مقصد صادرات کک و زغالسنگ ایران بوده است. در سال ۱۴۰۲، ۷۰ درصد از کل صادرات این محصولات به پاکستان صادر شده است. از سوی دیگر، چین و عمان عمدهترین تأمینکنندگان کک و زغالسنگ به ایران هستند و در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۰ درصد از واردات این محصولات از این دو کشور بوده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
از فرش قرمز بن سلمان تا پناهنده پوتین؛ چگونه اسد در فاصله سه هفته از عرش به فرش رسید؟
-
داستان ساعات پایانی حکومت اسد؛ پنهانکاری، ناامیدی و یک پرواز به مقصد مسکو
-
بورس آماده پایان محدودیت دامنه نوسان است؟
-
مدیریت مصرف انرژی در مازندران؛ قطع گاز ۸۵۰۰ ویلا و غیرحضوری شدن مدارس
-
آوارگی مدیترانهای پوتین؛ پکن برنده میز بیلیارد خاورمیانه میشود؟
-
یکسوم ایرانیان زیر خط فقر/ زنگ خطر ترک تحصیل در مناطق محروم
-
فشار بر منابع ایران؛ هزینه ۱۰ میلیارد دلاری میزبانی از مهاجران افغان
-
پوتین اسد را نجات داد یا قربانی کرد؟/ شکست شام پایان ماجراجوییهای روسیه در خاورمیانه بود؟
-
سهم پیش خرید از بازار معاملات مسکن