کسری ۷ میلیارد دلاری تراز تجاری؛ مقاصد اصلی صادرات ایران کجاست؟
تجارت خارجی ایران در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ با افزایش صادرات همراه بوده است؛ با این حال، کسری ۷ میلیارد دلاری تراز تجاری کشور، ناشی از واردات بالاتر، همچنان از چالشهای اصلی اقتصاد ایران به شمار میرود.

به گزارش اکوایران، آمارهای جدید نشان میدهد، تجارت خارجی ایران در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ با رشد در صادرات همراه بوده، اما همچنان تراز تجاری کشور با کسری مواجه است.
بر اساس این گزارش، در این مدت ۱۰۳ میلیون و ۵۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار از ایران صادر شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۴.۶۶ درصد و از نظر ارزشی ۱۸ درصد افزایش داشته است.
در مقابل، حجم واردات کشور در این بازه زمانی ۲۴ میلیون و ۵۲۵ هزار تن کالا -شامل شمش طلا- به ارزش ۴۵ میلیارد و ۱۲۷ میلیون دلار بوده است.
به این ترتیب، تراز تجاری ایران در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳، بدون در نظر گرفتن صادرات نفت خام، نفت کوره و خدمات فنی و مهندسی، حدود ۷ میلیارد دلار کسری داشته است.
مقاصد اصلی صادرات ایران کجاست؟
چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان، پاکستان و هند هفت مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بودهاند و نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا کردهاند.
آمارها نشان میدهد، چین با واردات ۹.۹ میلیارد دلار کالا از ایران، بزرگترین شریک تجاری کشور است و عراق با ۸.۳ میلیارد دلار در رتبه دوم قرار دارد. همچنین امارات متحده عربی ۴.۸ میلیارد دلار و ترکیه ۴.۴ میلیارد دلار کالا از ایران وارد کردهاند. افغانستان، پاکستان و هند نیز به ترتیب ۱.۶، ۱.۵ و ۱.۲ میلیارد دلار واردات از ایران داشتهاند.
در مجموع، این هفت کشور ۸۲.۲۹ درصد از وزن و ۸۲.۹۴ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
۷ کشور اصلی تأمینکننده واردات ایران
بنا به آمار، در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳، واردات ایران به هفت کشور اصلی متمرکز بوده است. امارات متحده عربی با صادرات ۱۳.۶ میلیارد دلار کالا به ایران، بزرگترین تأمینکننده واردات کشور بوده است. پس از آن، چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار و ترکیه با ۷.۸ میلیارد دلار در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
در میان کشورهای اروپایی و آسیایی، آلمان ۱.۶ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده و سهم فدراسیون روسیه نیز ۱.۱ میلیارد دلار بوده است. هند با صادرات یک میلیارد دلار و هنگکنگ با ۹۰۰ میلیون دلار در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
این هفت کشور در مجموع ۷۶.۴۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات ایران را به خود اختصاص دادهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آیت الله علمالهدی خطاب به مردم: شما باید مشکل اقتصاد را حل و گرانی را مهار کنید
-
جزئیات تازه از وضعیت تاسیسات هستهای نطنز بعد از زلزله / کمالوندی توضیح داد
-
هشدار اردوغان به اپوزیسیون: خیابانی که به آن فراخواندهاید، بنبست است
-
آنتی شوک ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ
-
ادعای نماینده ترامپ: رایزنیها با تهران از طریق کانالهای پشتپرده ادامه دارد
-
راز طول عمر در نروژ؛ نقش پررنگتر محیط نسبت به ژنتیک
-
ادعای وزیر خارجه آمریکا در مورد اقدام علیه ایران
-
پایان تاریخ یا جنگ تمدنها؛ چه کسی نظم امروز را درستتر پیشبینی کرد؟
-
یکمیلیون چاه در ایران؛ ۳۵۰ هزار حلقه روی زمینهای در حال فرونشست!