گام بلند به سوی تجارت ۳۰ میلیارد دلاری ،امضای تفاهمنامه همکاری اقتصادی ایران و ترکیه
پس از سه سال وقفه، بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه به ریاست وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر تجارت ترکیه، روز ۲۱ آذرماه در تهران برگزار شد تا روابط اقتصادی و همکاریهای منطقهای دو کشور بیش از پیش تقویت شود.
![گام بلند به سوی تجارت ۳۰ میلیارد دلاری ،امضای تفاهمنامه همکاری اقتصادی ایران و ترکیه](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/OFc6xWcCDg1m/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jDYa4BxLlkpL_4ngQ9jVKYg,/173407762185922000.jpg)
به گزارش اکوایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت،پس از سه سال، بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ به میزبانی تهران و به ریاست فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی ایران، و عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه، در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.
ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۳ برای افزایش حجم تجارت دوجانبه هدفگذاری کرده بودند، اما به دلیل تحریمهای غرب علیه ایران این هدف تاکنون محقق نشده است. در سال ۲۰۱۵، دو کشور موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کردند که بر اساس آن، ایران در ۱۲۵ کالا و ترکیه در ۱۴۰ کالا تخفیف تعرفهای ارائه دادند.
رشد ۶۳ درصدی تجارت ایران و ترکیه در ۸ ماهه ۱۴۰۳
در بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه، اعلام شد که مبادلات تجاری دو کشور در هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ۱۲.۲۶۵ میلیارد دلار رسیده که رشدی ۶۳.۳ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. ایران و ترکیه بر هدفگذاری تجارت ۳۰ میلیارد دلاری، رفع موانع ترانزیتی، ایجاد اتصال ریلی جدید، بازگشایی گذرگاه مرزی چیلی-چالدران، و از سرگیری قطارهای مسافری تهران-وان و تهران-آنکارا تأکید کردند. ترکیه به سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری تجار ترک در ایران و درآمد ۲.۸ میلیارد دلاری از گردشگری اشاره کرد و بر بهروزرسانی سیستمهای حملونقل و گمرکی توافق شد.
مفاد یادداشت تفاهم ایران و ترکیه
ایران و ترکیه در بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی تفاهمنامهای را امضا کردند که شامل توافقات در زمینههای تجاری، حملونقل، گمرک، ترانزیت، سرمایهگذاری، بانکی، انرژی، کشاورزی، گردشگری و فرهنگی است. طرفین برای تنظیم تعرفههای ریلی، رفع موانع حملونقل و ایجاد زیرساختهای جدید توافق کردند. هدفگذاری تجارت دو کشور ۳۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده تعیین شده و برنامه اقدام برای تحقق آن تدوین شده است.
اتصال ریلی جدید در نقطه چشمه ثریا و توسعه بازارچههای مرزی
وزیر راه و شهرسازی ایران در اجلاس بیست و نهم کمیسیون مشترک اقتصادی بر اهمیت همکاری ترانزیتی میان ایران و ترکیه تأکید کرد و از برنامهریزی برای اتصال ریلی جدید در نقطه چشمه ثریا، ازسرگیری قطارهای مسافری تهران-وان و تهران-آنکارا، و برگزاری نشستهای کمیته بندری و دریانوردی خبر داد.
وی همچنین در همایش تجاری دو کشور پیشنهاد افزایش گذرگاههای مرزی برای توسعه تجارت و گسترش همکاریهای ترانزیتی و مرزی را مطرح کرد. صادق مالواجرد با اشاره به رشد چشمگیر مبادلات تجاری، اعلام کرد که صادرات ایران به ترکیه ۴۶ درصد و واردات از این کشور ۷۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آینده طلا با حضور ترامپ
-
واکنشها به اظهارات کوچکزاده؛ روزگار طوری چرخید که تو روی آن صندلی نشستی
-
خبر الجولانی برای آوارگان سوری/ جنگ سوریه چند میلیون آواره به دنبال داشت؟
-
تذکر غیرمتمندانه مهدی کوچکزاده + پاسخ قالیباف
-
قیمت مسکن در مکران؛ هزینه خانه دار شدن در رقیب تهران
-
اسماعیل بقایی: مذکرات ایران و اروپا امروز و فردا در جریان است/ درباره مذاکره با آمریکا تصمیم میگیریم
-
فلاکت در سایه نفت؛ خوزستان در جمع صدرنشینان+ اینفوگرافیک
-
پاسخ قالیباف به دلواپسان اف ای تی اف
-
افزایش قیمت روغن نباتی همزمان با خروج صافولا از بازار ایران