در دیدار با رییس جمهوری؛ اتاق ایران بسته جبران خسارت انرژی ارائه کرد
اکوایران: در دیدار امروز بخش خصوصی با رئیس جمهور، فعالان اقتصادی به این نکته اشاره کردند که امروز به دلیل نداشتن ارتباطات گسترده در بازارهای بینالمللی، بیشتر واحدهای صنعتی و تولیدی کشور با ظرفیت 50 درصد یا کمتر مشغول فعالیت هستند. مشکلی که عبور از آن به بهبود روابط اقتصادی و سیاسی با جهان، به صورت علمی گره خورده است.
به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان در این دیدار، بر لزوم همکاری نزدیک دولت و بخش خصوصی برای رفع موانع تولید و رونق اقتصادی تاکید و بر عزم جدی دولت برای ایجاد بستر مناسب جهت فعالیت بخش خصوصی اشاره کرد.
در این نشست فعالان بخش خصوصی همچنین بسته پیشنهادی اتاق ایران برای جبران خسارت واحدهای تولیدی در پی قطعی برق و گاز ارائه شد، که مورد توجه دولت قرار گرفت.
همکاری مشترک دولت و بخش خصوصی
پزشکیان ضمن استقبال از برگزاری نشستهای مشترک میان دولت و بخش خصوصی، بر لزوم همکاری مشترک برای رفع مشکلات اقتصادی و کاهش فشار بر مردم تأکید کرد و گفت: دولت برای ایجاد بسترهای لازم جهت تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی عزم جدی دارد و باور داریم که با همکاری و همراهی مشترک با یکدیگر از موانع و مشکلات پیشرو عبور خواهیم کرد.
در این دیدار رییس اتاق بازرگانی ایران به این نکته اشاره شد که با رفع برخی محدودیتها و اعمال حمایتهای منطقی، میتوانیم صادرات غیرنفتی را سه برابر کنیم.
پزشکیان با اشاره به سفرهای خارجی اعضای هیئت دولت جهت شرکت در مجامع و یا دیدارهای بینالمللی، از فعالین اقتصادی خواست با همیاری دولت و حضور در این سفرها، زمینه گسترش و توسعه فعالیتهای اقتصادی با دیگر کشورها را تقویت کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: پیش از این هم گفتهام که در هر سفر خارجی، اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی همراهی کنند، زیرا بدون حضور آنان نمیتوانیم دستاورد قابل ملاحظهای برای مردم و اقتصاد کشور کسب کنیم. دولت در این سفرها به دنبال ایجاد بازارهای اقتصادی برای فعالین بخش خصوصی و برداشتن موانع موجود سرمایهگذاری است.
پزشکیان با بیان اینکه دولت چهاردهم از اولین روز کاری خود دچار چالشهای متعدد داخلی و بینالمللی بوده است، افزود: در نخستین روز کاری دولت، شرارتهای خارجی آغاز شد و تلاش داشتند که کشور را وارد بحران کنند. از طرف دیگر عدهای نیز خواسته یا ناخواسته بر برخی از مشکلات افزودند.
رئیس جمهور ضمن تشریح موضوع ایجاد بحرانهای بینالمللی، به مهمترین موضوع کشور یعنی بحث ناترازی در حوزه انرژی نیز اشاره کرد و افزود: ما در دولت به صورت روزانه و هفتگی موضوع حل ناترازی در حوزه انرژی را پیگیری میکنیم و در جلسات و نشستهای مشترک با دانشگاهیان و فعالین بخش خصوصی، راههای برون رفت از این معضل را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
پزشکیان با اشاره به اینکه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا ناترازیهای موجود حل شود، تصریح کرد: دولت چهاردهم وارث برخی مشکلات است، اما ما همواره پاسخگویی به مردم را وظیفه خودمان میدانیم. تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با تمهیداتی که خواهیم اندیشید و با اصلاح روشها، از بروز مشکلات احتمالی مشابه در تابستان و زمستان سال آینده جلوگیری شود.
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه عزم دولت برای مبارزه با قاچاق سوخت جدی است، گفت: منابع سوخت کشور به صورت قاچاق از مرزها خارج میشود، لذا دولت با عزم جدی، مقابله با این موضوع را در دستور کار خود دارد.
بازگشت لایحه FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام
بهبود روابط سیاسی و اقتصادی یکی دیگر از مواردی است که در این نشست صمد حسنزاده به آن اشاره کرد. به گفته حسنزاد، بررسیهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نشان میدهد که امروز به طور جدی نیاز به سرمایهگذاری خارجی داریم و تا زمانی که روابط اقتصادی کشور و روابط سیاسی با حفظ تمامی آرمانهای ملی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای دنیا به صورت علمی و کارشناسیشده اصلاح نشود، کشورمان با خسارتهای بسیار بزرگی مواجه خواهد شد.
رئیس جمهور در پاسخ به دغدغه اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالین اقتصادی، از تصمیمگیری انجام شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم که بتوانیم با همکاریهای مشترک بستر را برای سهولت در فعالیتهای اقتصادی را ایجاد کنیم.
با اشاره به تلاشهای سران قوا برای حل مسائل کشور گفت: حل مشکلات کشور تنها به عهده دولت نیست و روسای قوا نیز با همکاری و همدلی، تمام تلاش خود را برای رفع موانع موجود به کار گرفتهاند. حجتالاسلام والمسلمین اژهای و دکتر قالیباف نیز دلسوزانه مسائل را دنبال میکنند، تا مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ناترازی در حوزه آب و بحرانهای آینده کلان شهرهای کشور، از فعالین بخش خصوصی خواست تا با در اولویت قرار دادن موضوع اقتصاد دریامحور، به جلوگیری از بروز بحرانهای زیست محیطی در کشور کمک کنند.
پزشکیان گفت: در دیدارها و جلساتی که داشتهام گفتهام که مشکلات آبی در سطح کشور با طرحهای شیرینسازی و انتقال آب از خلیج فارس قابل حل نخواهد بود. دولت برای ارتقای بهرهوری در صنعت و اصلاح روشهای گذشته، باید به دنبال توسعه صنایع در کنار دریا باشد.
پزشکیان از بررسیها در دولت برای واگذاری شرکتهای دولتی به صورت کامل و یا سپردن مدیریت آنها به بخش خصوصی خبر داد و گفت: تلاش داریم تا بسیاری از شرکتها را تا انتهای سال به بخش خصوصی واگذار کنیم.
پزشکیان همچنین در این نشست از وزیر امور اقتصاد و دارایی خواست تا موارد مطرح شده در این نشست اعم از دغدغهها، مشکلات و پیشنهادات را پیگیری کند.
اتاق مشاوری برای سه قوه
در ادامه این نشست حسنزاده با بیان اینکه اتاق ایران مسئولیت بزرگی در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برعهده خود میبیند، گفت: وظیفه خود میدانیم که در کنار سیاستهای دولت و برنامههای حاکمیت، مسئولیت و وظیفه خود را به درستی ایفا کنیم. در این زمینه از مدیران باتجربه و با سابقه کشور که چندین سال در مجامع و تشکلها حضور داشتهاند، بهره میگیریم تا اتاق ایران بتواند به عنوان عالیترین نهاد مشاوره برای سه قوه ایفای نقش کند.
حسنزاده برداشتن گامهای درست و سازنده برای سازندگی ایران را مستلزم دسترسی به نوآوریها و تکنولوژیهای پیشرفته، نوسازی صنایع در تمامی زمینهها، دانش فنی و سرمایهگذاریهای زیربنایی و حضور متخصصین با تجربه داخلی و خارجی دانست و خاطرنشان کرد: در صنعت کشور در بیشتر زمینهها پیشرفتهای خوبی داشتهایم و در تولیدات و محصولات کشورمان در حوزههای مختلف اعم از خدمات مهندسی، مصالح ساختمانی و غیره از استانداردهای روز دنیا برخوردار هستیم. بنابراین بازارهای هدف صادرات این محصولات فقط نباید محدود به کشورهای افغانستان، عراق، ارمنستان و چند کشور دیگر باشد. بلکه نیاز داریم که محصولات تولیدی ایران در بیشتر بازارهای بینالمللی حضور داشته باشد.
بسته پیشنهادی برای جبران خسارت انرژی
در این نشست بسته پیشنهادی اتاق ایران برای جبران خسارت واحدهای تولیدی در پی قطعی برق و گاز ارائه شد. عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از ارائه بسته پیشنهادی این اتاق به رئیسجمهوری در زمینه جبران خسارت واحدهای تولیدی در پی قطعی برق و گاز خبر داد.
به گزارش اتاق ایران آنلاین، کیوان کاشفی، در این نشست: با توجه به وضعیت حوزه انرژی، امروز واحدهای صنعتی و تقریباً همه بنگاهها با مشکلات متعددی مواجه هستند. بنابراین نیازمند حمایت ارکان دولت از واحدهای تولیدی هستیم.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، افزود: کشور دارای تجربه موفقی در دوران اپیدمی کرونا بود که دولت در فضایی که شرایط کشور عادی نبود، حمایت خوبی از بنگاههای اقتصادی به عمل آورد.
او با بیان اینکه ما فعالان اقتصادی میدانیم که امکان جبران نقدی خسارتهای ناشی از قطعی برق و انرژی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اتاق ایران با تکیه بر ماده 25 قانون حمایت از محیط کسبوکار و تجربههای دوره کرونا، بستهای با عنوان سیاستهای پیشنهادی برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در پی قطعی برق و گاز طراحی کرده است تا هم جبران خسارت صنایع در پی قطعی برق و گاز صورت گیرد و هم بار مالی نقدی به دولت تحمیل نشود.
کاشفی افزود: موارد پیشبینیشده در این بسته، عمدتاً در حوزه امهال و برخی تسهیلات در سه حوزه مالیاتی، تأمین اجتماعی و مالی و بانکی است و با رویکرد کارشناسی تهیه شده است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، بسته پیشنهادی اتاق ایران برای بررسی و تصمیمگیری تقدیم رئیسجمهوری شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوک به سامانه فروش خودروهای وارداتی / متقاضیان خودروهای خارجی حسابی ناامید شدند
-
چگونه رم ناگهان به میدان نبرد جنگ در سایه تهران و واشنگتن مبدل شد؟/ ملونی خطر خشم ترامپ را به جان میخرد؟
-
حمله بزرگ کییف با موشکهای آمریکایی وتلفات سنگین روسیه و کره شمالی؛ وعده انتقام کرملین
-
چرا یارانه 25 میلیون نفر حذف شد؟
-
بازار متفاوت مسکن درشمال پایتخت؛هم خریدار هست هم قیمت ها افزایشی است
-
هشدار معمار تحریمها به ترامپ در مورد حمله به ایران/ چرا تهران و ترامپ میتوانند به توافق برسند؟
-
فرمان بورس دست بازار ارز افتاد
-
سرنوشت بازار روغن؛ صافولای عربستان چرا از ایران رفت؟
-
عصیان ترامپ دامن اقتصاد خاورمیانه را میگیرد؟