مرغ گرم بدون مشتری ماند/ صادرات آزاد شد
با وجود تأمین کامل مرغ برای عید و ماه رمضان، نگرانی تولیدکنندگان از زیان اقتصادی و تعطیلی واحدهای مستقل رو به افزایش است.

به گزارش اکوایران، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران اعلام کرد که هیچ مشکلی در تأمین گوشت مرغ برای ایام عید و ماه رمضان وجود ندارد؛ اما تولیدکنندگان بهویژه واحدهای مستقل با زیان اقتصادی مواجهاند.
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی تأکید کرد که میزان تولید مرغ در ماههای اخیر از میزان مصرف پیشی گرفته و در برخی مواقع کشور با مازاد تولید روبهرو بوده است.
به گفته او، تنها در 6 ماه نخست سال ۱۴۰۳ حدود ۲۹ هزار تن از این مازاد صادر شده است. همچنین جوجهریزی در ماههای دی و بهمن ماه هر کدام بیش از ۱۵۷ میلیون قطعه بوده که نیاز مصرفی پایان سال و ماه رمضان را کاملاً پوشش میدهد.
روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ گرم مازاد داریم
با وجود این سطح از تولید، ابراهیمی از مشکلات اقتصادی واحدهای مرغداری، بهویژه واحدهای مستقل، ابراز نگرانی کرده است و افزود: در تهران روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ گرم مازاد داریم که مشتری ندارند. بنابراین، نگرانی ما تأمین نیاز مصرفکنندگان نیست، بلکه زیان واحدهای مرغداری، بهویژه واحدهای مستقل است.
طبق گزارشها، در حال حاضر، مرغ زنده با قیمت میانگین ۵۵ هزار تومان فروخته میشود؛ در حالیکه هزینه تمامشده آن بیش از ۶۵ هزار تومان است و این روند میتواند بسیاری از مرغداریها را متضرر و حتی منجر به تعطیلی آنها شود.
ابراهیمی همچنین به افزایش هزینههای تولید در یک سالونیم اخیر اشاره کرده و گفت که در این مدت قیمت مرغ ثابت مانده یا حتی کاهش یافته، اما هزینههایی مانند حملونقل، دستمزد کارگران و قیمت نهادههایی مانند ذرت و سویا، واکسن، دارو و مکملهای تغذیهای افزایش چشمگیری داشته است.
بنا به گزارش ایسنا، برای متعادلسازی بازار، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی بر لزوم صادرات مازاد تولید تأکید کرده است و گفت که طبق برنامهریزیهای انجامشده، باید سالانه بین ۸ تا ۱۱ هزار تن مرغ صادر شود و در همین راستا، مجوز موقتی برای صادرات گرفته شده است.
صادرات مرغ آزاد شد
در همین حال، معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ ایران، صادرات ۱۵۰۰ تن گوشت مرغ منجمد را مجاز اعلام کرده است. بنا به گزارش ایلنا، این صادرات قرار است تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ و در کنار تأمین ذخایر راهبردی کشور انجام شود.
ابراهیمی همچنین درباره قیمت مرغ در بازار گفت که در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ بین ۶۹ تا ۷۲ هزار تومان است. این در حالی است که ایران با تورمی بالای ۴۰ درصد روبهرو است و ثابت ماندن قیمت این محصول طی 2 سال گذشته غیرممکن به نظر میرسد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان بر اهمیت حفظ تولید تأکید کرده و گفت که اگر واحدهای مرغداری نتوانند از نظر اقتصادی دوام بیاورند، ادامه فعالیت آنها بیمعنی خواهد بود. به گفته او، لازم است شرایطی فراهم شود که تولیدکنندگان متضرر نشوند و در عین حال، بازار مصرف هم بهدرستی تأمین شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پرداخت سود ۴ میلیونی تومانی سهام عدالت صحت دارد؟
-
علمالهدی: یک مشکل در جامعه وجود دارد و آن بیحجابی است/ افرادی که جلوی مجلس تحصن کردند همین مردم هستند
-
شوک بزرگ به مسکو؛ اتحادیه اروپا تحریمهای روسیه را تمدید کرد
-
بالاتر از خطر؛ چرا پکن ناگهان برای مذاکرات هستهای پیشقدم شد؟
-
متهم ردیف اول بحرانهای ارزی در ایران
-
پیش بینی بورس فردا / بازار سهام شاگرد مردود 1403 خواهد شد؟
-
جزئیات دیدار عباس عراقچی با حامل نامه ترامپ
-
این خودروها ممنوعالمعامله شدند
-
طرح ترافیک جدید تهران در سال ۱۴۰۴ اجرا نمیشود