به گزارش اکوایران،‌ حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب و غذای سنتی در خصوص وضعیت صنف کباب و غذای سنتی در سالی‌ که گذشت، گفت: شرایط اقتصادی کشور در وضعیت دشواری قرار دارد و افزایش قیمت مواد اولیه، حامل‌های انرژی و نیروی انسانی، موجب افزایش قیمت تمام شده غذا در واحدهای صنفی شده است. این امر، در کنار کاهش تقاضا، باعث متزلزل شدن بسیاری از واحدهای صنفی در سال گذشته نیز شد.

او با اشاره به ارزانی غیرمعقول در منوی برخی از کبابی‌ها گفت: در خصوص ارزان‌فروشی، بنده بر این باورم که ارزان‌فروشی در حوزه غذا، به‌ویژه کباب و غذاهای سنتی، در واقع سم‌فروشی است. با توجه به افزایش آمار بیماری‌های خطرناک مانند سرطان، استفاده از مواد اولیه نامرغوب و اسانس‌های غیرمجاز مانند اسانس زعفران در غذاهای ارزان‌قیمت، سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد. از مردم عزیز تقاضا دارم که صرفاً از واحدهای مجاز دارای پروانه کسب از اتحادیه و مجوز بهداشت، اقدام به خرید کنند و از خرید از واحدهای غیرمجاز و دست‌فروشان خودداری کنند.

به گزارش ایلنا، محمدی در پاسخ به این پرسش که قیمت منطقی یک سیخ کباب کوبیده باید چقدر باشد، گفت: در خصوص قیمت‌گذاری، با توجه به نوسانات بازار و کیفیت مواد اولیه، تعیین قیمت ثابت برای تمامی واحدها دشوار است. اما به طور کلی، قیمت یک سیخ کباب کوبیده با کیفیت مطلوب، نمی‌تواند کمتر از ۱۰۰ هزار تومان باشد و قیمت پایین‌تر از صد هزار تومان‌، سم فروشی محسوب می‌شود.

افزایش عجیب قیمت گوشت قرمز

این در حالی است که قیمت گوشت قرمز در سال‌های اخیر با سرعت زیادی افزایش یافته و این روند همچنان ادامه دارد. در نیمه سال گذشته، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز از ۶۰۰ هزار تومان فراتر رفت و پس از یک دوره ثبات نسبی، دوباره روند صعودی آن آغاز شد و به مرز یک میلیون تومان نیز نزدیک شده است.

در همین حال، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، چندی پیش قیمت هر کیلوگرم دام سبک را بین ۲۸۵ تا ۲۹۰ هزار تومان و دام سنگین را ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت که قیمت منطقی لاشه گوسفند درب کشتارگاه ۵۷۰ هزار تومان است و نرخ ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی در خرده‌فروشی‌ها منطقی نیست.

او درباره آینده بازار گوشت گفت که با توجه به نزدیک‌شدن به نوروز، احتمال تثبیت قیمت‌ها یا افزایش جزئی در بازار وجود دارد.

صدردادرس همچنین خواستار بازنگری در برنامه‌ریزی واردات جو شد و گفت: «در نیمه نخست سال که نیاز به جو وارداتی کمتر است، میزان واردات بیشتر انجام می‌شود، در حالی که در نیمه دوم سال با افزایش تقاضا، واردات کاهش می‌یابد. این مسئله باعث شده قیمت جو در بنادر به سقف مصوب ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان برسد و با احتساب هزینه حمل، دو هزار تومان افزایش یابد. بخشی از افزایش هزینه دام ناشی از قیمت نهاده‌هاست که در صورت برنامه‌ریزی صحیح، می‌توان به تعادل و ثبات در بازار نهاده‌ها در نیمه دوم سال دست یافت.»