خالی ماندن ۸۰ میلیون تن از ظرفیت بنادر کشور/ آخرین وضعیت بندر مکران
بررسی عملکرد وزارت راه و شهرسازی نشان میدهد در بیش از یکهزار روز فعالیت دولت سیزدهم، شاهد اضافهشدن ۳۲ میلیون تن به ظرفیت اسمی بنادر کشور بودیم.

به گزارش اکوایران، سعید رسولی، معاون وزیر راه و شهرسازی، با بیان اینکه توسعه دریامحور به عنوان یک رویکرد و راهبرد کلان در پروژههای ملی نقش آفرینی میکند، تاکید کرد: خوشبختانه توسعه دریامحور به یک الزام در برنامه هفتم توسعه تبدیل شده و مورد تاکید قرار گرفته است و همافزایی بین سازمانهای متولی در بخش توسعهای پهنه ساحلی کشور میتواند بسیار گرهگشا باشد.
به گزارش ایسنا، سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در بنادر کشور ظرفیت بسیار مطلوبی ایجاد شده و برای استفاده حداکثری از این ظرفیت ها باید به چند مسئله اساسی توجه کرد، گفت: یکی از این موارد شرایط وارداتی و صادراتی کشور است و اینکه چه راهکارهایی باید مدنظر قرار گیرد تا شاهد افزایش حمل و نقل دریایی باشیم.
رسولی با بیان اینکه ظرفیت رقابتی بنادر همسایه میتواند روی وضعیت ترانزیت و ترانشیپ کشور اثرگذار باشد، عنوان کرد: نیازمند آن هستیم که با شناخت دقیق از وضعیت موجود در منطقه در راستای بالفعل کردن ظرفیت بالقوه بنادر کشور گام برداریم و به الگوهای مدرن حمل و نقل دریایی مانند استفاده از کشتیهای سایز بزرگ، هاب شدن و ... توجه کنیم.
او با اشاره به توسعه بنادر تجاری کشور بر اساس طرح جامع، عنوان کرد: در طرحهای جامع، شناخت بازار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این موضوع، در برنامههای زمانبندی ۵، ۱۰ و ۱۵ سال آینده مدنظر قرار گرفته است. با تدوین طرح جامع بنادر کشور، به عنوان نقشه راه در تمامی بنادر، کلیه طرح های توسعهای در بنادر بر اساس آن اجرا و عملیاتی میشود.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: عملکرد بنادر در حوزه نفتی و غیرنفتی چه در شمال و چه در جنوب کشور حدود ۲۱۰ میلیون تن است و حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تن ظرفیت خالی داریم.
آخرین وضعیت بندر بزرگ مکران
رسولی با اشاره به اینکه هدفگذاریها در مورد بنادر کشور بر اساس طرحهای جامع بنادر طبق اولویت بندی صورت گرفته در حال اجراست، گفت: در دهه فجر طرحهای توسعهای مختلفی با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد که عموما زیرساختی بود. در مورد طرحهای در حال مطالعه، به ویژه در خصوص سواحل مکران، مکانیابی و جانمایی بندر بزرگ مکران صورت گرفته و هماهنگی با وزارت نفت انجام شده است.
او ابراز امیدواری کرد با اهتمام ویژه دولت چهاردهم و تدوین طرح جامع و برنامههای توسعهای و فیزیکی بندر مکران، تملک اراضی به سازمان بنادر و دریانوردی با موفقیت انجام شود و سپس شاهد سرمایهگذاری این سازمان باشیم.
نقش بندر مکران در افزایش سهم بازار دریایی ایران
15 اسفند ماه سال جاری بود که مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیر اجرایی طرح جامع بنادر کشور تاکید کرد: با توجه به تحریمهای ظالمانه، ایده تبدیل مجتمع بندری مکران به بندری برای پاسخ به کمبودهای عملیاتی و ظرفیتی به منظور پذیرش کشتی های سایز بزرگ با هدف تقویت ترانشیپ و افزایش سهم بازار دریایی ایران در خدمت رسانی به پیشکرانه و پسکرانه، حائز اهمیت است.
حمیدرضا آبایی در هشتمین نشست کارگروه تخصصی مطالعات طرح جامع مجتمع بندری مکران، با بیان رعایت رفتار حرفهای صنایع و عدم دخالت در امور تخصصی بنادر و عملیات دریایی گفت: سازمان برنامه برنامه ریزی و بودجه باید برای ایجاد یکپارچگی و هماهنگی با همکاری شورای توسعه دریامحور و توسعه سواحل مکران و تعیین استراتژی واحد و سیاستهای اجرایی در قالب یک برنامه کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت اقدام کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آیت الله علمالهدی خطاب به مردم: شما باید مشکل اقتصاد را حل و گرانی را مهار کنید
-
جزئیات تازه از وضعیت تاسیسات هستهای نطنز بعد از زلزله / کمالوندی توضیح داد
-
هشدار اردوغان به اپوزیسیون: خیابانی که به آن فراخواندهاید، بنبست است
-
آنتی شوک ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ
-
ادعای نماینده ترامپ: رایزنیها با تهران از طریق کانالهای پشتپرده ادامه دارد
-
راز طول عمر در نروژ؛ نقش پررنگتر محیط نسبت به ژنتیک
-
اگر اوکراین سلاحهای هستهای خود را تسلیم نکرده بود چه اتفاقی میافتاد؟
-
واکنش ترامپ به دسترسی ایلان ماسک به برنامههای جنگی آمریکا
-
اهرم فشار چین بر دانشگاههای غربی؛ جنگ سرد جدید پکن