رفع تعهد ارزی، طلا را به صدر واردات ایران نشاند
اکوایران: بررسی دادههای گمرک نشان میدهد «طلا به اشکال خام» با ارزش تقریبی ۸.۵ میلیارد دلار، در صدر فهرست کالاهای وارداتی ایران در سال ۱۴۰۳ قرار گرفت و بیشترین سهم ارزشی را به خود اختصاص داد.

به گزارش اکوایران؛ دادههای گمرک نشان میدهد حجم کل تجارت کشور در سال 1403 به لحاظ ارزشی برابر با ۱۷۶ میلیون و ۱۰۲ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۹.۲ درصد افزایش داشته است. در همین بازه زمانی، حجم تجارت خارجی غیرنفتی کشور نیز با رشدی ۷.۶ درصدی نسبت به سال قبل، به ۱۹۱ میلیون و ۲۲۹ هزار تن رسیده است.
دادههای گمرک نشان میدهد سال گذشته ۱۰۰ تن طلا به اشکال خام به ارزش ۸ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار وارد کشور شده است و با این شرایط عنوان صدرنشینی کالای وارداتی را به خود اختصاص داده است. طی سالهای اخیر به دلیل مشکلاتی که در شیوههای مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات ایجاد شده بود و البته تفاوت نرخ بازار آزاد با بازار رسمی، صادرکنندگان تمایل چندانی به بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور را نداشتند بر همین اساس نیز سیاست گذاران تصمیم گرفتند با بهکارگیری شیوه رفع تعهد ارزی در قبال واردات شمش طلا، صادرکنندگان را تشویق به رفع تعهد کنند. براین اساس هیات دولت در آذر سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود که پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد.
این اقدام موجب شد تا طلا به یکی از راههای رفع تعهد ارزی به بکار گرفته شود و با این شرایط شاهد رشد واردات آن باشیم. بطوریکه براساس دادههای گمرک ایران، سال گذشته ایران در میان ۵ کشور اول جهان شامل کشور «چین»، «هند»، ،«آمریکا» و «امارات» قرار گرفت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
اسماعیل بقایی: کنار گذاشتن اروپاییها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود
-
بورس فردا به تعادل میرسد؟/ فاز احتیاط سرمایهگذاران در معاملات دوشنبه
-
گزارش دقیق حادثه بندر شهید رجایی منتشر میشود
-
دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محمولهها صادر نمیشود
-
ضربالاجلهای دردسرساز؛ سبک مذاکره ترامپ چقدر شانس موفقیت دارد؟
-
نماینده بندرعباس: قصور مسئولان باید شفاف اعلام شود
-
دولت: نگران نباشید؛ رجایی هاب کالاهای اساسی نیست