جولان ادامهدار آتش در جنگلهای هیرکانی
اکوایران: آتشسوزی در مناطقی از جنگلهای هیرکانی در رودبار استان گیلان با گذشت حدود یک هفته همچنان ادامه دارد.
به گزارش اکوایران، روز یکم آذر خبری مبنی بر وقوع آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی منتشر شد. جنگلهای هیرکانی با عمر ۵۰ میلیون سال، 14 تیر 1398 در فهرست میراث طبیعی جهان قرار گرفت. بر همین اساس نیز مسئولیت حفاظت از آن بر عهده دولت است و هرگونه دخل و تصرف در حریم آن ممنوع است؛ اما بارها خبرهایی از آتشسوزی عمدی در این جنگلها با هدف ویلاسازی، باغداری و فعالیتهای صنعتی منتشر شده است.
آنطور که «ایسنا» نوشته، امیر مرادی - مدیرکل مدیریت بحران استان گیلان - بطور تلویحی این موضوع را تایید کرده و با رد احتمال وزش باد به عنوان عامل آتشسوزی، گفته «حتما عامل انسانی در شروع این آتشسوزی نقش داشته است، اما با کمک نیروهای اطلاعاتی و امنیتی باید سهوی یا عمدی بودن این حادثه مشخص شود.»
مدیرکل منابع طبیعی گیلان درباره تلاشها برای مهار آتش نیز اعلام کرده که بالگردهای آتشنشان در تلاش برای خاموش کردن آتش در ۴۰ هکتار از زمینهای جنگلی منطقه رودبار هستند.
با این حال، روز گذشته هادی کیادلیری - رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات - گفت: در فصل پاییز به دلیل اینکه گازهای گرم مدیترانهای میوزد، رطوبت کاهش پیدا میکند و در نتیجه درجه حرارت بالا میرود و باعث وقوع آتشسوزی میشود. البته تاکنون علت دقیق بروز آتشسوزی از طریق مراجع رسمی اعلام نشده است.
او افزود: البته سازمان جنگلها در 90 درصد مواقع منشاء انسانی را علت آتشسوزیها اعلام میکند که این مساله قابل قبول نیست و اگر هم این آمار درست باشد، نشاندهنده کمکاری این سازمان در زمینه فرهنگسازی است.
کیادلیری همچنین درباره احتمال حذف جنگلهای هیرکانی از فهرست یونسکو گفت: این اتفاق، به شدت آتشسوزی وابسته است. همه بخشهای جنگلهای هیرکانی در ثبت یونسکو نیست و سه سایت از جنگلهای هیرکانی به ثبت یونسکو رسیده است. در صورتی که بخشهای ثبتشده آتش بگیرد، الزاما از لیست فهرست جهانی یونسکو خارج نمیشود و توانایی هریک از بخشهای این اکوسیستم، متفاوت است.
دو روز پیش هم «برنا» به نقل از میرحامد اختری - مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان - نوشت: اکنون در حال کار هستیم و هنوز آمار دقیقی از میزان آتشسوزی وجود ندارد؛ با این حال احتمال میدهیم که در این آتشسوزی حدود 30 تا 40 هکتار تحت تأثیر این وضعیت قرار گرفته باشد.
همچنین سرهنگ رضا اکبری - فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور - درباره آخرین وضعیت این جنگلها به ایسنا گفت: حریق رستمآباد در شهرستان رودبار از چند روز گذشته آغاز شده و اطفای حریق در چند مرحله انجام شد، اما با توجه به وزش باد و وضعیت توپوگرافی این منطقه که در دره و با شیب زیاد قرار دارد، آتش دوباره شعلهور میشود. با توجه به اعلام وضعیت از سوی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان، از روز جمعه (۴ آذر) دو فروند بالگرد را به منطقه اعزام کردیم و تا امروز در منطقه حضور داشته و دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تبادل آتش در مرز آذربایجان
-
فوری/ 2 نفتکش در خلیج فارس توقیف شد؛ سپاه اطلاعیه صادر کرد
-
ترامپ: درباره دوره سوم ریاست جمهوری جدی هستم/ راههایی برای انجام این کار وجود دارد
-
شب پرحادثه تهران؛ از انفجار مهیب در دروس تا تصادف مرگبار فیروزآباد
-
ایران خودرو روی این محصول خود حساب ویژه ای باز کرد / مقصد بعدی قیمت دنا مشخص شد
-
کیا اسپورتیج در آذربایجان؛ مثل کوئیک در ایران!
-
نسل ناشناخته در نظام حکمرانی ایران
-
سوغاتی صادق از ترکمنستان؛ راهاندازی قطار آزمایشی مسافری
-
پاسخ رهبر انقلاب به تهدیدات آمریکا