به گزارش اکوایران، عناوین زیر مهمترین سرخط‌های خبری نیم روز گذشته هستند:

 

احتمال تکمیل پلی که عربستان و امارات را به اسرائیل متصل می‌کند تا پایان سال

یکی از مقامات وزارت امور خارجه اسرائیل در گفتگو با المانیتور تایید کرده است که کار بر روی پروژه پل زمینی که این رژیم را به عربستان سعودی متصل می کند، آغاز شده است و حتی اگر روابط دیپلماتیک بین دو دولت به طور رسمی عادی سازی نشود، عملیاتی خواهد شد.

در ادامه این مطلب آمده است: روزنامه اسرائیلی یدیعوت احارونت در 7 ژوئیه گزارش داد که اسرائیل و ایالات متحده در حال کار بر روی طرحی برای ایجاد یک پل زمینی پیوسته که اردن، اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را به هم متصل می کند، و از خلیج فارس مستقیماً به بنادر دریایی اسرائیل منتهی می شود، هستند. این رسانه این خبر را به نقل از مقامات ارشد اسرائیلی اعلام کرد، اما تاکنون هیچ خبر رسمی در مورد این پروژه وجود نداشته است.

لیور حیات، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل اما اکون تایید کرد که دولت در حال کار بر روی این پروژه است که از امارات آغاز می شود، از عربستان سعودی می گذرد و سپس به بنادر دریایی اسرائیل ختم می شود. یدیعوت احارونت همچنین گزارش داد که این طرح قرار است بعداً به بحرین و عمان گسترش یابد.

او افزود: ما در حال کار روی آن هستیم. ما ضرب الاجلی برای تکمیل آن نداریم اما ممکن است تا پایان سال تکمیل شود.

توافق ریاض و آنکارا برای ساخت پهپاد در عربستان 

به گزارش العربیه، سمینار سرمایه‌گذاری مشترک سعودی و ترکیه با حضور وزیر سرمایه‌گذاری سعودی و وزیر بازرگانی ترکیه در جده تشکیل شد و طی آن 9 توافقنامه میان دو کشور به امضا رسید.

در این سمینار که دوشنبه 26 تیر برگزار شد، دو طرف پیرامون فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سعودی برای طرف‌های خارجی به‌ویژه سرمایه‌گذاران ترکیه بحث و گفت‌وگو کردند.

طی سمینار مذکور، توافقنامه‌ای میان وزارت دفاع سعودی و شرکت بایکار ترکیه برای ساخت پهپاد و قطعات مربوط با آن با همکاری شرکت‌های تخصصی نظامی و دفاعی در سعودی امضا شد.

این توافقنانه با هدف تقویت بنیه و توانایی صنعت دفاعی سعودی میان دو کشور امضا شده است.

دو کشور همچنین در بخش‌های انرژی، دفاعی، پژوهشی و توسعه بخش‌های اقتصادی توافقنامه‌هایی امضا کردند.

هشدار رسانه‌های اسرائیل درباره تراشه قلب نتانیاهو

کارشناسان امنیت سایبری در اسرائیل در پی حملات مکرر هکرها نسبت به هک شدن تراشه کار گذاشته شده در کنار قلب نتانیاهو ابراز نگرانی کردند. این تراشه برای اطلاع از شرایط ضربان قلب او به اینترنت متصل می‌شود، .

واکنش ماکرون به انتصاب یک آمریکایی به عنوان مقام ارشد اتحادیه اروپا

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به انتصاب جنجال برانگیز یک آمریکایی به نام فیونا اسکات مورتون به عنوان مسئول اقتصاد رقابتی کمیسیون اروپا، اعلام کرد: همانطور که می‌دانید من متعهد به خودمختاری راهبردی اروپا هستم. من به حقایق نگاه می‌کنم و طرفدار استخدام کردن اصلح ترین افراد هستم.

وی در انتقاد به اینکه چرا یک فرد اروپایی برای این سمت انتخاب نشده، بیان کرد: آیا هیچ پژوهشگر بزرگ اروپایی با مدارج دانشگاهی برای این شغل وجود نداشت؟ اگر ارزیابی ما اینطور است، بسیار نگران کننده است. ما باید به صورت گسترده در تحقیقات دانشگاهی در اقتصاد سرمایه گذاری کنیم.

ده‌‌ها تن از پیروان عمران خان از حزب تحت رهبری او خارج شدند

شماری از پیروان و نزدیکان عمران خان، نخست وزیر سابق و رهبر اپوزیسیون پاکستان روز دوشنبه در اقدامی که از آن به عنوان یک «ضربه بزرگ» یاد شده، حزب تحت رهبری وی را ترک کردند.

این گروه از حامیان سابق عمران خان پس از خروج از حزب تحریک انصاف اعلام کردند که در پی راه‌اندازی حزبی مستقل برای شرکت در انتخابات پارلمانی اواخر سال جاری در پاکستان هستند.

زیردریایی اتمی آمریکا در کره جنوبی

ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه برای نخستین بار در چهار دهه گذشته یک زیردریایی مجهز به سلاح هسته‌ای را در کره جنوبی مستقر کرد.

سفرهای دوره‌ای زیردریایی‌های بالستیک هسته‌ای آمریکا به کره جنوبی یکی از چندین توافقی بود که روسای جمهوری دو کشور در ماه آوریل در پاسخ به تهدید هسته‌ای در حال گسترش کره شمالی امضا کردند. آن‌ها همچنین برای ایجاد یک گروه مشورتی هسته‌ای دو جانبه و گسترش رزمایش‌های نظامی موافقت کردند.

دمشق: ترکیه از آب به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند

رئیس مجلس سوریه با ارسال پیام‌هایی به سازمان‌های پارلمانی بین‌المللی، عربی و منطقه‌ای جنایت مستمر اشغالگران ترکیه در قطع آب حسکه را محکوم کرد و گفت: این اقدام ترکیه، استفاده از آب به عنوان سلاح جنگی است.

امیرعبداللهیان: تمامیت ارضی ایران قابل مذاکره نیست

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و سرگئی لاوروفف وزیر امور خارجه روسیه طی تماس تلفنی، درخصوص مناسبات دوجانبه و منطقه‌ای و لزوم احترام به تمامیت ارضی کشورها تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان با ابراز تعجب از مفاد بند مربوط به جزایر ۳ گانه ایرانی خلیج فارس در بیانیه مشترک روسیه و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، بر تعلق تاریخی و ابدی این جزایر به ایران تاکید کرد و گفت: استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان قابل مذاکره نبوده و نیست. نباید کاری صورت گیرد که به روابط عمیق دو کشور آسیب برساند.

وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه: روسیه به تمامی اصول منشور ملل متحد از جمله اصول مربوط به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها پایبند است. فدراسیون روسیه هیچ تردیدی در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران به خود راه نمی دهد و کاملا به آن احترام گذاشته و خواهدگذاشت.

تایید معافیت بی‌سابقه عراق از سوی آمریکا

‌ رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۷ تیر، یک سند «معافیت» را امضا کرده است که به عراق اجازه می‌دهد بدهی خود را بابت مصارف برق این کشور به ایران پرداخت کند. این نخستین بار است که آمریکا اجازه می‌دهد چنین پولی به حساب‌هایی در بانک‌هایی به جز بانک‌های عراق پرداخت شود.

این مقام آمریکایی به شرط آن‌که هویتش فاش نشود، به رویترز گفته که ایالات متحده امیدوار است این معافیت ۱۲۰ روزه، فشارهای ایران به عراق را برای پرداخت بدهی‌اش کاهش دهد. بر اساس این گزارش، ایران هم‌اکنون می‌تواند به پولی دسترسی پیدا کند که پیش از این تنها می‌توانست در حساب‌های محدودی در عراق ذخیره شود.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، روز بیستم تیر اعلام کرده بود که عراق به‌دلیل محدودیت‌هایی که آمریکا برای انتقال پول به ایران ایجاد کرده است، نتوانسته بدهی‌های خود بابت این واردات را به ایران پرداخت کند. او گفته بود، ایران نیز با توجه به این موضوع، از روز اول ژوئیه، صادرات گاز به عراق را تا بیش از ۵۰ درصد کاهش داده است اما پس از توافق جدید بین ایران و عراق در زمینه تهاتر نفت عراق با گاز ایران، «صادرات گاز ایران به عراق ادامه یافته است و به همان میزان قبل خواهد رسید.»بدهی معوقه عراق به ایران در این زمینه، ۱۱ میلیارد دلار است.

هشدار دبیرکل سازمان ملل در مورد استفاده حکومت‌های استبدادی از  هوش مصنوعی

 آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، ضمن قدردانی از بریتانیا برای برگزاری نخستین نشست ویژه در شورای امنیت سازمان ملل درباره هوش مصنوعی گفت هوش مصنوعی تمامی ابعاد زندگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. دبیرکل سازمان ملل با اشاره به ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای پیشبرد اهداف آموزشی، بهداشتی و مقابله با بحران‌های آب‌و‌هوایی، به ارزیابی‌های کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت هوش مصنوعی می‌تواند موجب تشدید تبعیض‌ها یا تقویت نظارت‌ها در حکومت‌های استبدادی شود.

آفریقای جنوبی: دستگیری پوتین در اجلاس بریکس، اعلان جنگ علیه روسیه است 

سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی در سخنانی اعلام نمود که دستگیری پوتین طی نشست بریکس به معنای «اعلان جنگ» علیه روسیه است.

پوتین‌ برای شرکت در نشست ماه آتی بریکس در ژوهانسبورگ است اما دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت وی را صادر کرده است. در حالیکه از آفریقای جنوبی به عنوان عضوی از دیوان کیفری بین‌المللی انتظار می‌رود که در هنگام سفر پوتین به این کشور، این حکم را اجرا کند.

 سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام نمود که این درخواست‌ «غیرمسئولانه» است و منافع ملی را به مخاطره می‌اندازد. روسیه پیش از این اعلام نموده که دستگیری رئیس‌جمهور روسیه در حال حاضرشان به منزله اعلان جنگ خواهد بود.

 حمله هوایی جدید اسرائیل به دمشق

‌ خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، اعلام کرد که در حمله هوایی بامداد چهارشنبه اسرائیل به دمشق دو سرباز زخمی شدند.

یک منبع نظامی سوری به سانا گفته است جنگنده‌های اسرائیلی از فراز آسمان جولان سوریه، حومه دمشق را هدف قرار داد.

این منبع نظامی سوری گفت که پدافند هوایی ارتش سوریه اکثر این موشک‌ها را رهگیری و منهدم کرده است، اما این حملات باعث «مجروح شدن دو سرباز و خسارات مادی شد.»

ترامپ: اگر دوباره انتخاب شوم پول سلاح‌های ارسال شده به اوکراین را از اروپا می‌گیرم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و نامزد انتخابات ۲۰۲۴ در پیامی ویدیویی گفت که اگر دوباره انتخابات شود از اروپا می‌خواهد هزینه احیای ذخایر تسلیحاتی آمریکا که واشینگتن از آن برای کمک به اوکراین استفاده کرده است را پرداخت کند.

او در این پیام که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت: «کمتر از سه سال قبل ارتش آمریکا را احیا کردم و ایالات متحده را به سوی جایگاه قوی جهانی هدایت کردم.» او با انتقاد از جو بایدن، رئیس‌جمهوری کنونی که به گفته ترامپ کشور را به مسیر جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند، نوشت: «۲۹ ماه بعد، ذخایر تسلیحاتی ما خالی است و خزانه ته کشیده است.»

ترامپ در حالی می‌‌گوید پول تسلیحات ارسال شده به اوکراین را از اروپا می‌گیرد که بایدن اخیرا با تصمیم ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین که در ۱۰۰ کشور کاربرد آن ممنوع است، مورد انتقاد قرار گرفته است.

شلیک دو موشک بالستیک جدید از سوی پیونگ‌یانگ

وزارت دفاع ژاپن خبر داد که کره‌شمالی روز سه‌شنبه دو موشک بالستیک به سمت شرق شبه جزیره کره شلیک کرد که در آب‌های خارج از منطقه اقتصادی ژاپن سقوط کرد. به گزارش رویترز، ارتش آمریکا پرتاب موشک‌های بالستیک را تایید و اعلام کرد که این پرتاب‌ها تهدیدی برای آمریکا یا متحدانش محسوب نمی‌شوند، اما مهر تاییدی است بر تاثیر «بی‌ثبات‌کننده» برنامه تسلیحاتی کره‌شمالی.

همزمان پس از آزمایش اخیر موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۸ توسط کره شمالی و فرار یک سرباز آمریکایی به کره شمالی، دور تازه‌ای از تنش‌ها در منطقه خاور دور در حال شکل گیری است. پیش‌تر نیز آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی با صدور بیانیه‌ مشترکی اعلام کردند که آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیما از سوی کره‌شمالی، «ناقض» قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل متحد است و «تهدیدی برای صلح و ثبات» منطقه به شمار می‌آید. در این بیانیه مشترک از کره شمالی خواسته شد تا اقدامات غیرقانونی خود را متوقف کند و به میز مذاکره بازگردد.

به دنبال آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسانگ-۱۸ توسط کره شمالی، رسانه‌های دولتی این کشور اعلام کردند که پرتاب این موشک ـ که محور اصلی نیروی تهاجم هسته‌ای کره شمالی را تشکیل می‌دهد ـ به منزله هشداری به آمریکا و سایر دشمنان پیونگ‌یانگ‌ است.

واشنگتن: برای جنگ با تهران آماده نمی‌شویم!

سخنگوی وزرات امور خارجه ایالات متحده در جریان کنفرانس خبری روز سه‌شنبه تصریح کرد که، وزارت دفاع آمریکا در حال «افزایش حضور» و «گسترش توانایی‌های» خود در تنگه هرمز و آب‌های اطراف است. متیو میلر در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا برای جنگ با جمهوری اسلامی در خلیج فارس آماده می‌شود گفت: «ما به طور قطع هرگونه تمهیداتی را برای جنگ رد می‌کنیم و اطمینان داد که افزایش حضور نظامی در درجه اول بر نظارت بر وضعیت و جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر متمرکز است.»

پیش‌تر یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده اعلام کرد‌، این کشور با هدف مقابله با توقیف کشتی‌ها، جنگنده‌های «اف‌۱۶» به خلیج فارس اعزام می‌کند. این اقدام در جهت تقویت هواپیماهای جنگنده ‌«ای‌۱۰» ایالات متحده صورت می‌گیرد.