اولین روز میزگردهای انتخابات ریاستجمهوری: پزشکیان، پورمحمدی و قالیباف چه گفتند؟
اولین روز از میزگردهای تخصصی نامزدهای انتخابات روز گذشته (24 خرداد) برگزار شد و آقایان پورمحمدی، قالیباف و پزشکیان مواضع و برنامههای خود را در حوزههای سیاست، فرهنگ و اقتصاد بیان کردند.
روز گذشته اولین جلسه از میزگردهای تخصصی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در صدا و سیما برگزار شد و مصطفی پورمحمدی در میزگرد سیاسی، محمدباقر قالیباف در میزگرد فرهنگی و مسعود پزشکیان در میزگرد اقتصادی در کنار مشاوران خود به بیان دیدگاهها و برنامههای خود در این حوزههای مشخص پرداختند.
پورمحمدی: سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی است/ باید از چنگال اختاپوس دیوان سالاری معیوب کشور رها شویم
مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر پنجشنبه - 24 خرداد - در برنامه میزگرد سیاسی صدا و سیما از اهمیت بحث دیپلماسی و سیاست خارجی سخن گفت. در این برنامه که ابراهیم متقی، فواد ایزدی و محمدکاظم سجادپور به عنوان کارشناس روابط بینالملل حضور داشتند، حجت الله ایوبی و سید مصطفی ابطحی مشاوران پورمحمدی بودند.
-
یک کشور در عرصههای مختلف باید به حیات خود ادامه دهد ابتدا باید به امنیت و پایداریاش و سپس منافع اقتصادیاش توجه کند، نکته دیگر عزت و پرستیژ است.
-
بدون داشتن یک قدرت و توان مناسب ملی نمی توان از اقتدار دیپلماتیک برخوردار بود و در عرصه خارجی اهداف، منافع، مصالح و امنیت خودمان را باید تامین کنیم از این رو ابتدا برای رسیدن به اهداف دیپلماتیک توان داخلی خود را باید ارتقا ببخشیم.
-
ما امروز در جایگاه مناسبی در عرصه بین المللی قرار گرفتیم، یک موقع است که ما اهداف بلندی را داشتیم و دشمنانی که مایل نبودند این اهداف محقق بشود.
-
بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از تحریم ها، تحمیل ها و مانع تراشی های دشمنان است که به ملت ما خیلی فشار آمده است امروز دیپلماسی ما به طور مشخص باید برنامه ریزی بکند تا این موانع از سر راه ملت و توسعه کشور بردارد.
-
نباید اجازه دهیم دشمنان سرنوشت ما را تعیین کنند، نباید اجازه بدهیم دشمنان منافع ما را تهدید کنند، نباید اجازه دهیم دشمنان شاخص اقتصادی ما را جابه جا و به ما تحمیل کنند.
-
ما یک پیام بلند برای انسان ها داریم ما مدعی ساختن جامعه ای نیکو و شایسته و برجسته هستیم.
-
بحث دیپلماسی و سیاست خارجی از هر جهت بر هر جامعهای مهم است و برای ما هم از اهمیت بیشتری برخوردار است می دانیم سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی است.
-
دو هدف اساسی در اولویت ما است. نخست امنیت ملی و دوم تامین منافع است. بر همین اساس تمام ظرفیتهای خود را باید معطوف به امنیت پایدار، متکی به خود، قابل ارتقاء، پیش دستانه و پیشگیرانه برای جلوگیری از تعرضها در نظر بگیریم.
-
امروز توان نظامی، توان نیروهای مسلح، تکنولوژی و فناوری نظامی و دفاعی ما متکی به دانش بومی است و به یک توان قدرت بازدارندگی بالا رسیده است.
-
در خصوص نیروهای نیابتی باید گفت علایق و آرمانها و اهداف مشترک است و این نیروها که برای اهداف وسرزمین خود تلاش میکنند، همبستگی پیرامونی برای یکدیگر ایجاد کردند که این موضوع به توان امنیت ملی ما افزوده است.
-
خوشبختانه روابط ما با روسیه، چین، آمریکای لاتین، جنوب آفریقا و دیگر مناطق خوب است ولی باید بدانیم از این بازارها چگونه استفاده کنیم و محصولات خود چگونه صادر و وارد کنیم.
-
در مورد مساله مزارشریف ما از دیپلمات ها خواستیم اگر شرایط مناسبت نیست برگردید خیلی اعلام آمادگی نکردند برعهده خودشان گذاشتیم گفتیم چون شما در منطقه هستید شما بهتر تشخیص می دهید مختارید که بمانید یا نه برگردید.
-
دیپلماسی باید متعهد به توسعه منافع ملی باشد دیپلماسی برای گذران یک روابط شیک بسیار جذاب یا استراحت و آرامش که نیست.
-
مرد بازی در میدان های بزرگ هستیم این را باید تعقیب کنیم چک بی محل یا چک با محل به ما بدهند مرد هستیم چک را نقد کنیم اگر کسی چکی دست ما داد این را رها نمی کنیم. هنر این است که هر امکانی خوب استفاده بکنید اجازه ندهید منافع ملی به خطر بیفتد.
-
موضوع فلسطین نماد دیپلماسی جمهوری اسلامی است. یعنی اینکه ما می خواهیم مستقل باشیم، اجازه ندهیم دیگران در منطقه ما تصمیم بگیرند، اجازه ندهیم سرزمینهای ما در تصرف دیگران باشد و منافع امت اسلامی توسط آنها تنظیم شود.
-
از کل برنامه هفتم توسعه نقد دارم و به موقع در این باره صحبت خواهم کرد.
-
سیاست خارجی، بازی با جناحها و گروهها نیست. بلکه سیاست خارجی موضوع وفاق ملی است و باید تلاش متمرکزی برای تحقق دیدگاه روشن در سیاست خارجی وجود داشته باشد.
-
آیا آمریکا و اسرائیل می توانند خلاف ماهیت خود عمل کنند، معمولا نه. اما رقابت ها، منافع، کشمکش های بین المللی، حوادثی که عارض می شود، می تواند این رویکردها راجا به جا کند.
-
به دیپلماسی نمیتوان به صورت ماهیتی و هستی شناسی نگاه کنیم. به عبارتی ماهیت آمریکا و رژیم صهیونیستی تغییر نخواهد کرد.
-
ما در کشور با بروکراسی و دیوان سالاری و باید از چنگال اختاپوس دیوان سالاری معیوب کشور رها شویم تا بسیاری از اهداف ما محقق شود.
قالیباف: زن به عنوان مادر مهمترین عنصر خانواده است/ محدویت در فضای مجازی حتما وجود خواهد داشت
محمدباقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد فرهنگی« زن و خانواده » رااولویت خود در حوزه فرهنگ دانست . او که در این میزگرد به همراه صدیقهالسادات حجازی و مصطفی غفاری به عنوان مشاوران فرهنگیاش حضور داشت؛ فعالیت پلیس زن، ایجاد پارکهای بانوان واستخرهای دوقلو از جمله فعالیت هایی بود که قالیباف آن را در راستای توجه به موضوع خانواده عنوان کرد . او در این میزگرد در پاسخ به پرسشهای کارشناسان برنامه (حسین انتظامی، مدرس ارتباطات، قائم مقام سابق وزارت ارشاد، رئیس سابق سازمان سینمایی در کنار الهام یاوری، مدیر سابق بنیاد ملی نخبگان، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان همراه با شهاب اسفندیاری، رئیس دانشکده صداوسیما) تاکید کرد که شکایت شخصی از رسانه ها نداشته و درخصوص حذف فیلترینگ هم تاکید داشت باید در این زمینه قانون در مجلس اصلاح شود . در ادامه اظهار نظرهای وی درخصوص آموزش و پرورش ، توجه به نخبگان ، رشد علمی و ... میآید :
-
بر این باور هستیم که موضوع زن و خانواده مهمترین اولویت در حوزه فرهنگ است؛ زن به عنوان مادر مهمترین عنصر خانواده به عنوان پایه و سلول اصلی جامعه است. زن به عنوان مادر، فرهنگی ترین عنصر جامعه است و در حقیقت فرهنگ زنانه ترین عنصر جامعه است.
-
آن زمان گروههای متخصص و ناظر که رصد لازم را در حوزه شهری انجام میدادند، به این موضوع اشاره کردند که شهر مردانه ساخته شده و فضا برای حضور بانوان در بخشهای مختلف در فضاهای عمومی و اوقات فراغت فراهم نیست.
-
در فرهنگ ایرانی پدر و پسر صبح جمعهها به استخر میروند و همسر و دختر خانواده صبحانه را آماده میکنند. اما ما در شهر تهران این رویه را به ویژه از خیابان انقلاب به پایین تغییر دادیم و استخرهایی دوقلو با تجهیزات کامل ساختیم تا خانوادهها هم زمان به استخر بروند. چرا که وقتی معتقدیم زن به عنوان مادر، فرهنگیترین عنصر جامعه است باید در تصمیم و تحقق آن وفادار باشیم و عمل کردیم.
-
در آن زمان پلیس زن نداشتیم و زنان در نیروی انتظامی به عنوان کارمند نه افسرپلیس فعالیت داشتند. اما در زمان مدیریت ما این موضوع محقق شد و زنان طبق اصول اسلامی و فرهنگی ایرانی به نیروی انتظامی آمدند و مدرج شدند.
-
فرمانده قبلی نیروی انتظامی بیش از ۲۰۰ شکایت از رسانه را مطرح کرد، ولی زمانی که وارد نیروی انتظامی شدم در نخستین کار همه این شکایتها را پس گرفتم و در حوزه شهرداری تهران هم به همین شیوه عمل کردم.
-
در دوران حضورم در مجلس هیچگاه به صورت فردی یا مجموعه خودم در بخشهایی که ممکن است خبرنگاری قانون را رعایت نکرده باشد و فراتر از قانون عمل کرده باشد، اقدامی نکردم. همین خبرنگارانی که اشاره کردید ،شاکی آنها همه خصوصی هستند.
-
باغ کتاب در تراز جهانی ساخته شد و پیوست فرهنگی برای آن وجود دارد و اینگونه نیست که باغ کتاب را درست کنیم و جای پرت آن را به کتابخانه اختصاص دهیم. در حالی که امروز بزرگترین باغ کتاب در تهران با بهترین امکانات و پارک فناوری و دیگر بخشها وجود دارد.
-
درحوزه فضای مجازی باید حضور قدرتمندانه و موثر همراه با حکمرانی داشته باشیم، در غیر این صورت ولنگاری صورت میگیرد و هر جایی از دنیا حکمرانی در فضای مجازی وجود دارد.
-
بدون شک محدویت در فضای مجازی حتما وجود خواهد داشت، البته این محدود یت به آن اندازه است که در فضای مجازی ولنگاری نبینیم. همچنین ما مدیران نظام باید فهم این را داشته باشیم که اگر محدویت قرار میدهیم، آسیبهای آن را هم رصد کنیم و گشایشهای آن را هم ببینیم. در جایی که در کنترل محدودیت ایجاد کردیم، باید مصون سازی صورت بگیرد که این کار انجام شده است.
-
امروز بیشتر مشاغل در حوزه فضای مجازی است و بازیهای اینترنتی در نشر فرهنگ بسیار موثر است. از طرفی در یک دوره هفت ساله پنجره طلایی جمعیت قرار داریم و نوجوانان در حوزه بازی های یارانه ای فعال هستند که در این حوزه به راحتی ادبیات، فرهنگ و باورها دیده میشوند. اما از بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری که در اقتصاد بازی های یارانه ای وجود دارد، سهم کشورما فقط ۱۰ میلیون دلار است.
-
نخبگان و مردم را هر بار حذف کردیم، همه چیز را از دست دادیم و به ناکجاآباد رفتیم. باید به منزلت نخبگان و اندیشمندان توجه شود و وقتی از استادی استفاده نشود، او سرخورده میشود و سبب مهاجرت وی خواهد شد.
-
درباره وضعیت رشد علمی کشور زنگ خطر خورده شده و سرمایه گذاری و اعتبار باید برای حوزه تحقیق در نظر گرفته شود و حتماً این کار را میکنیم. اگر منزلت اساتید مورد توجه باشد که البته این کار با بخشنامه نیست، میتوان در عرصه علمی رشد کرد. منزلت و حرمت اساتید باید مدنظر باشد.
-
اولین و آخرین موضوعی در آموزش و پرورش باید توجه کرد مدیریت و مدیر قوی و ثبات در مدیریت است،مدیر قوی و ثبات مدیریت بسیار مهم است، در دولت چهاردهم مدیر قوی و ثبات را می آوریم سلسه مراتب در آموزش و پرورش دچار مشکلات جدی است؛ از بالا تا پایین که می رویم آموزش و پرورش اگر می خواهد متحول بشود باید دو عنصر دارد معلم و مدرسه باید توجه ویژه شود.
پزشکیان: فیلترینگ عامل فرار مغزها / اگر قوانین اجرا شده بود هیچ فساد و رانتی صورت نمیگرفت
مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پنجشنبه شب در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما حضور یافت. او در این برنامه که همراه با مشاوران خود، حسین عبده تبریزی و احمد میدری حاضر شده بود ضمن تشریح برنامههای اقتصادیاش به پرسشهای کارشناسان این برنامه، محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده ادوار مجلس، یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی، داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ داد.
-
حضرت علی در نامه به مالک اشتر، جامعه را به طبقاتی تقسیم میکند؛ طبقهای از لشکریان که باعث امنیت و عزت و سربلندی جامعه هستند. میگوید این گروه را نمیشود اداره کرد؛ مگر اینکه مالیات بگیرید. همچنین لشکریان را نمیشود اداره کرد؛ مگر قضات و عمال و کتاب وجود دارد که اینها را نظم میدهد و پشتیبانی و اداره کند. اصل حرف اینجاست که میگوید هیچکدام از اینها نمیتوانند پایدار بمانند؛ مگر با تاجران و صاحبان صنعت. همین نگاه را اگر بپذیریم و قوانین و مقررات را تنظیم کنیم، نباید این مشکلات را میداشتیم. یعنی این نگاه است که ما بپذیریم که بدون تولیدکننده و تاجر، کارها غیرپایدار است.
-
بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال ۱۴۰۰ تا بهمن، از ۱۱۵ همت به ۳۰۲ همت رسیده است. یعنی ما ۱۸۷همت افزایش داریم. بدهی دولت به بانکها از همان سال از ۴۱۶ همت به ۸۱۹ همت رسیده است. انتشار اوراق مالی ۷۵۲ همت شده است؛ یعنی دو برابر آنچه که در شهریور ۱۴۰۰ وجود داشت که ۳۳۳ همت بود.
-
تورم طی سه سال، ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ همواره بالای ۴۰ درصد بوده است.
-
رشد اقتصادی کجا بوده است. رشد گروه کشاورزی منفی ۲.۲ درصد، گروه صنایع و معادن بدون نفت منفی ۰.۵، استخراج نفت و گاز طبیعی ۲۰ درصد. یعنی رشد ۵.۷ درصدی اقتصاد برای نفت بوده است.
-
۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شده است. ۵۰ میلیارد دلار ارز به نرخ زیر ۴۰ هزار تومان توزیع شده است. معنای این حرف این است که ۶۰۰ هزار هزار میلیارد تومان پول به یک عدهای رانت دادهایم.
-
امکان ندارد هیچ بیماری زمانی که مریض شد به دنبال پزشک حزباللهی یا مسلمان بگردد بلکه او به دنبال پزشک کارشناس میرود. ما این کار را در سایر حوزهها انجام ندادیم و افرادی را سر کار گذاشتیم که این کاره نبودهاند؛ وقتی افراد توانایی کافی ندارند، نمیتوانند راه حل مناسب ارائه دهند.
-
باید برای رسیدن به اهداف مشخص و ایدهآل موجود از کارشناسان داخلی، مشاوران خارجی، عقل جمعی و راهحلهای علمی استفاده کنیم
-
اگر سرمایهگذاری انجام نشود و بخواهیم در حوزههای انرژی، تورم و اصلاحات ساختاری دیگری را انجام دهیم مجبوریم یک عده آدم را به خیابان بریزیم؛
-
ظرفیت رشد اقتصاد دیجیتال در کشور قابل توجه است و میتواند در شرایط تحریم راهگشا باشد؛ سهم هسته اقتصاد دیجیتال از جی دی پی ۴.۵ درصد است اما در اروپا این رقم تا ۶ است و سهم پوسته این حوزه در اروپا ۱۰ درصد و ما ۲ درصد هستیم؛ پیشران این فاصله ۸ درصد استارتاپها است اما ما چه کار کردیم؟ فیلتر کردیم و بستر را برای مهاجرت نیروها و مغزهای داخلی فراهم کردیم
-
راهکار را در قانون آوردیم و مشکل اجرا است. بیمه، مجلس، دولت و قوه قضائیه تخلف میکنند. دولت سفره پهن کرد، مجلس قانون نوشته و من قطعاً اگر به قدرت برسم حداقل در این رابطه آنچه قانون است را پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.
-
من متخصص نیستم اما بر اساس اصلاحاتی که در دنیا صورت گرفته، ما اگر قانون را اجرا کنیم قانون باید مسیر را مشخص کرده باشد. هر تغییری سه اصل دارد. اینکه چه کسی مسئول است و چگونه باید عمل کند و چگونه باید پاسخگو باشد. مجلس قانون مینویسد اما هر کس کار خود را میکند. قانون مبارزه با فساد مینویسند در حالی که اگر قوانین را اجرا کرده بودند هیچ فساد و رانتی صورت نمیگرفت.
عبده تبریزی: بعد از 40 سال هستند کسانی که هنوز فرق گرانی و تورم را نمیفهمند
-
معضل امروز تورم است. حاکمیت قرار بوده تورم را کنترل کند. تورم یعنی اینکه وقتی کالا زیاد نشود و پول زیاد شود، تورم ایجاد میشود. چه کسی مسوول است؟ دولت، حاکمیت، بانک مرکزی؛ نه آن بندهخدایی که کالا میفروشد.
-
در کابینه موجود هم هنوز کسانی هستند که بعد از 40 سال معتقدند که باید قیمتها را کنترل کنند، زیرا تفاوت گرانی با تورم تفهیم نشده است.
-
ما میدانیم نمیتوانیم به قدری که دوست داریم، نفت تولید کنیم و بفروشیم. اگر نفت تولید میکردیم و میفروختیم، میگذاشتیم پای سرمایهگذاری بیشتر و با آن، توسعه و اشتغال را انجام میدادیم.
-
الان به دلیل همین تحریم و محدودیتها، تکنولوژی وارد نمیشود. ما قرار است قدرت اول منطقه باشیم. حالا تکنولوژی وارد نمیشود، چون این تعامل سازنده در روابط بینالملل را به اجرا در نیاوردیم.
میدری: سیاسی اداره شدن کشور ماشین اجرا را از کار انداخته
-
ایدهای که آقای پزشکیان مطرح کردند، بر این اساس بوده که بهداشت و آموزش، دو حق همگانی هستند، کالا نیستند و میزان مصرف مردم از بهداشت، بستگی به قدرت خرید ندارد. این به آن معناست که همانطور که ایرانیان در مساله امنیت، آب و برق برابر هستند، در بهداشت هم باید در بودجه دولت برابر باشند.
-
نظام اداری ایران به دلیل سلطه سیاسی بر این نظام، ناکارآمد شده است این یعنی با تغییر رییسجمهور، حدود 400 هزار پست مدیریتی داریم. انگار یک زلزله در نظام اداری و اجرایی ایران رخ میدهد. 100 هزار مدرسه، بیمارستانهای دولتی، بانکها و... در دورههای مختلف کم و بیش بستگی به ویژگیهای روسای جمهور، سیاسی یا کارشناسی اداره شدهاند. این در واقع سیاسی اداره شدن کشور باعث شده که ماشین اجرا از کار افتاده یا خیلی ضعیف شده است و نه انتظار مردم و نه مسوولان را تامین نمیکند.
-
در ادبیات امروز یک شاخصی وجود دارد؛ شاخص شکنندگی حکومت. یعنی یک حکومت تا چه اندازه آسیبپذیر است. یکی از این مولفهها به اختلاف جناحهای سیاسی با یکدیگر مربوط است. اگر این شاخص 10 باشد، یعنی این شاخص احتمالا شکننده است. ما در اختلاف بین جناحهای سیاسی در ایران 9.5 هستیم.
-
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند