معمای مرموز پیجرهای انفجاری/ سازنده همچنان گمنام ماند
اکو ایران: با گذشت دو روز از انفجارهای بیروت، هنوز اطلاعات دقیقی از نام تولید کنندگان «پیجر» و «واکی تاکی» های منفجر شده، بدست نیامده است .
به گزارش اکوایران، انفجارهای اخیر در بیروت که نام لبنان را به صدر اخبار جهان رسانده، ناشی از عملیات خرابکارانه اسرائیل علیه حزبالله بود. این انفجارها در ابتدا با جاسازی مواد منفجره در دستگاههای ارتباطی قدیمی به نام «پیجر» و «واکیتاکی» صورت گرفت و تصاویر این وسایل به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد اما حالا پس از گذشت چند روز و بالاگرفتن تنش ها خبرهای عجیبی از تولیدکنندگان اصلی این دستگاه ها دست به دست می شود که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است .
در ابتدا با دیدن تصویر کلمه «گلد» روی پیجرهای منفجر شده نام شرکت تایلندی «گلد آپولو» به ذهن ها خطور کرد و انگشت اتهام به سوی مالکان این شرکت نشانه رفت. این شرکت تایلندی، با تکذیب این ادعا، عنوان کرد مدتی است که نام تجاری خود را به شرکت مجارستانی «BAC Consulting KFT» اجاره داده است. با این حال، مقامات مجارستان نیز اعلام کردند که دستگاههای مذکور در مجارستان تولید نشده است.
پس از رد نقش دو شرکت تایلندی و مجارستانی در تولید پیجرهای به کار رفته در انفجارهای روز سهشنبه، عصر چهارشنبه بار دیگر بیروت شاهد انفجارهایی بود که این بار توسط واکی تاکیهای دستی صورت گرفت.
براساس گزارش رسانهها، در این انفجارها از دستگاههای واکی تاکی مدل ICOM-V82 با فرکانس ویاچاف استفاده شده بود که متعلق به شرکت ژاپنی آیکام (ICOM) هستند، که خود یکی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده دستگاههای رادیویی و مخابراتی در سطح جهانی است. آیکام در اطلاعیهای سریعا اعلام کرد که تولید این واکی تاکیها 10 سال پیش متوقف شده است و بسیاری از دستگاههای موجود در بازار ممکن است تقلبی باشند.
به گزارش ایسنا، یوشیکی انوموتو، یکی از مدیران آیکوم، در ادامه اشاره کرد که اگر این دستگاهها تقلبی باشند، نیاز است بررسی شود که چگونه کسی توانسته دستگاههایی شبیه به محصولات اصلی آنها تولید کند. اگر دستگاههای منفجر شده اصلی باشند، شرکت قصد دارد مسیر توزیع این محصولات را بررسی و پیگیری کند تا مشخص شود چگونه این دستگاهها به دست افراد مسئول در انفجارها رسیده است.
این واکنش آیکوم در پاسخ به گزارشها و تصاویری است که نشان میدهد دستگاههای واکی تاکی استفاده شده در انفجارها، برچسب "ساخت ژاپن" داشته و به نظر میرسد مرتبط با برند آیکوم باشند.
در همین حال، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی لبنان مدعی شد که حزبالله این واکیتاکیها را پنج ماه قبل خریداری کرده و این موضوع موجب پیچیدگی بیشتر در یافتن مسئولیت نهایی تأمین این دستگاهها و نقش احتمالی در عملیات خرابکارانه شده است.
هر چند هنوز هیچ شرکت یا کمپانی تولید محصولات منفجر شده را نپذیرفته است اما امروز وال استریت ژورنال در آخرین نتیجه تحقیقات خود نوشته است که به هزارتوی از شرکتها و افراد مشکوک در آسیا و اروپای شرقی و تعدادی شرکت تازه تاسیس با مدارک و مستندات اندک از فعالیتهایشان رسیده است. شرکتهایی که پیجر صادر و فروختهاند توسط بازرگانان مرموزی اداره میشوند که تجربه کمی در زمینه ارتباطات دارند و عموما" شرکت هایی بیتجربه بوده اند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای رویترز: هشدار تهران به خلیج فارس در مورد اقدام احتمالی تلآویو
-
همتی بودجهخوار جدید را لو داد/ کسری بودجه 1403 علنی شد
-
یارانهها در 1404 تغییر میکند ؟
-
قاچاق 90 درصدی گردو و مغز بادام درختی به ایران
-
یک رسانه منطقهای: سیگنال مهم پهلو گرفتن دو ابر نفتکش در ساحل خارک/ فشار بر تلآویو از طریق خلیج فارس؟
-
خیزش ناموفق «شیطان2»؛ شکست بزرگ پوتین در رونمایی از مرگبارترین سلاح جهان
-
چراغهای هشدار در بازار طلا و دلار روشن شد
-
3 استاندار جدید در دولت چهاردهم معرفی شدند
-
آمادهسازی طلا و سکه برای رشد بیشتر؟/ حراجهای طلایی مرکز مبادله درحال برگزاری