بیمه شدگان، بازندگان طرح هوشمندسازی بیمه
اکوایران: مطابق قانون، سازمان تامین اجتماعی نسبت به ارائه خدمات بیمهای به بیمهشدگان مسئولیت داشته و برای قطع خدمات درمانی کارکنان بیمهشده تامین اجتماعی هیچ توجیهی ندارد.
به گزارش اکوایران؛ در پی اجرای طرح هوشمندسازی ارسال فهرستهای بیمه، به دلیل عدم توجه برخی کارفرمایان حق بیمه برخی بیمه شدگان قطع شده است.
از آغار اجرای این طرح سازمان تامین اجتماعی بر جلوگیری از سوءاستفادههای کارفرمایان در عدم ارسال لیست حق بیمه تأکید کرده و یادآور شده بود که قطع خدمات درمانی بیمهشدگان تأمین اجتماعی به هیچ وجه قابل توجیه نیست و این اقدام نباید منجر به آسیب به بیمهشدگان شود.
بر اساس نص صریح قانون، تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمهشدگان را از بین نمیبرد. به علاوه، ارسال پیامکهای مستمر به بیمهشدگان درباره وضعیت لیستهای ارسالی تنها موجب افزایش تنش و تقابل بین کارگران و کارفرمایان میشود. این تقابل نه تنها به نفع کارگران نیست بلکه در شرایط اقتصادی فعلی میتواند به نفع کارفرمایان نیز نباشد.
با توجه به اینکه پرداخت حق بیمه بهعنوان وظیفه کارفرما تعیین شده، عدم پرداخت آن به کارگران آسیب میزند. در این شرایط، سازمان تأمین اجتماعی به راحتی مطالبات خود را وصول میکند و ممکن است جریمههایی نیز برای کارفرما در نظر بگیرد، در حالی که آسیب اصلی متوجه کارگران و خانوادههای آنان است.
هوشمندسازی ارسال فهرستهای بیمه از طرف کارفرمایان
خردادماه امسال بود که دامون خدابنده رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات تأمیناجتماعی از هوشمند شدن لیست حق بیمه در سراسر کشور خبر داد.
این طرح پس از اجرای آزمایشی در چند استان اجرایی شد و به واسطه آن همه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون تأمیناجتماعی که ملزم به تنظیم و ارائه ماهانه لیست حق بیمه به سازمان تأمیناجتماعی هستند، باید لیست حق بیمه کارکنان کارگاه را در قالب لیست هوشمند تنظیم و به این سازمان ارسال کنند.
به نظر می رسد مزایای اعلامشده برای این طرح بیشتر به نفع خود سازمان تأمین اجتماعی است و مسئولیت اصلی این سازمان در قبال بیمهشدگان بهخوبی در نظر گرفته نشده است. در واقع، با وجود اینکه کارفرما موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان است، تبعات ناشی از تخلف یا تأخیر کارفرما نباید بر روی کارکنان یا کارگران تأثیر بگذارد.
یکی از اصلیترین نگرانیها، قطع خدمات بیمهای، بهویژه بیمه درمانی، است که میتواند تأثیرات جدی بر زندگی روزمره بیمهشدگان داشته باشد. بیمهشدگان باید در زمان نیاز به خدمات درمانی، بدون هیچ مشکلی از پوشش بیمهای خود بهرهمند شوند و نباید به دلیل مسائل مرتبط با کارفرما دچار چالشهای جدی شوند.
واکنش مهاجرانی در اولین نشست خبری
در ادامه مباحث مربوط به هوشمندسازی لیست حق بیمه کارکنان، این موضوع به اولین نشست خبری سخنگوی دولت نیز کشیده شد. فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سئوالی در این خصوص، به صراحت تأکید کرد که دولت هرگونه اقدامی که منجر به فشار بر اقشار آسیبپذیر شود، ممنوع میداند.
او همچنین به وضعیت برخی از بنگاهها که قادر به پرداخت حق بیمه نیستند اشاره کرده و گفته بود که این بنگاهها ممکن است در معرض ورشکستگی قرار گیرند. در این راستا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال طراحی سازوکاری است که بتواند بهطور کامل مشکل حق بیمه را حل کند و از آسیب به کارگران در نتیجه تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه جلوگیری کند.
جوابیه سازمان تامین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به گزارش خبرنگار مهر، جوابیهای به نقل از سید محمدرضا فیاضی بروجنی، مشاور مدیر عامل و مدیر کل روابط عمومی این سازمان، صادر کرد. در این جوابیه تأکید شده است که حق بیمه به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی سازمان تأمین اجتماعی، مبنای ارائه تعهدات قانونی این سازمان است. این تعهدات شامل پرداخت مستمری به بازنشستگان، بیمه بیکاری، غرامت دستمزد، بارداری و خدمات درمانی میباشد.
در این جوابیه، به ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی اشاره شده که مسئولیت پرداخت حق بیمه بر عهده کارفرما است. طبق این ماده، کارفرما باید در زمان پرداخت مزد یا حقوق، سهم بیمه شده را کسر و به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند. همچنین، اگر کارفرما از کسر حق بیمه خودداری کند، مسئولیت پرداخت آن بر عهده خود او خواهد بود و تأخیر یا عدم پرداخت کارفرما، مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمهشدگان را از بین نمیبرد.
فیاضی بروجنی همچنین به اجرای ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی اشاره کرده و توضیح داد که سازمان تأمین اجتماعی به منظور صیانت از حقوق بیمهشدگان و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، اقدام به مهندسی مجدد ساختار دریافت لیست و پرداخت حق بیمه کرده است. این اقدام شامل طراحی و اجرای سه سامانه جدید (سامانه لیست هوشمند، سیستم سبا،سیستم باجه دریافت) است که هدف آن بهبود نحوه اجرای مواد قانونی و تسهیل در نظارت بر ارسال لیست حقوق و مزد کارگران است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اطلاعاتی که در مورد ترور سیدحسن نصرالله نمیدانید
-
حمایت حزبالله از آتشبس/ لبنانیها به دیپلماسی غربیها امیدوار شدند
-
هشدار کرملین نسبت به حمله به تاسیسات هستهای ایران/ مسکو: برنامه اتمی ایران تحت کنترل است
-
تهران بر سر چهارراه استراتژیک؛ سیگنال هستهای عملیات اول اکتبر؟
-
روایت شبهای مسافرکشهای خانهبهدوش
-
قیمت دنا ۱۰ رقمی شد
-
بحران کمبود حسابداران و چالشهای پیش روی صنعت حسابداری
-
پسلرزه خطونشان اتمی پوتین؛ رزمایش هستهای ناتو کلید میخورد
-
رویترز؛ درخواست مهم خلیج فارس از آمریکا در مورد اقدام احتمالی تلآویو علیه تهران/ نفت در خطر است؟/ بزرگترین بازندگان فرامنطقهای جنگ تمام عیار خاورمیانه