دست رد اردوغان به دکترین آتاتورک
اکوایران: بعد از تحولات سوریه آنچه که محرز است اینکه ترکیه در این تنشها یک بازیگر اصلی بود؛ اما امروز این مسئله مطرح است که آیا ترکیه به تنهایی در سوریه مداخله کرده یا خیر؟
به گزارش اکوایران، سالار سیف الدینی، پژوهشگر مسائل ترکیه در گفت و گو با «اکوایران» تاکید دارد که آنکارا بازیگرى است که سعى مى کند کدهاى استراتژیک خود را در نسبت با بقیه بازیگران به خصوص غرب و ناتو تعریف کند.
وی افزود: ترکیه همواره نقشهای تجویزی قبول میکند نه نقشهای اعلامی خودانگیخته و این ویژگی سیاست خارجی ترکیه از جنگ جهانی دوم به این سمت است.
سیف الدینى با اشاره به اینکه در دوره جدید سیاست خارجی ترکیه متفاوت شده
توضیح داد: در دوره داوود اوغلو بحث قدرت نرم و عمق استراتژیک مطرح بود ولی با رفتن وی هر چند سیاست قلمروگستری همچنان در دستور کار است اما قدرت سخت هم دنبال میشود.
این پژوهشگر مسائل قفقاز در ادامه با بیان اینکه شاهد بودیم از این تاریخ یعنی ۲۰۱۵ به بعد ترکیه چندین عملیات در شمال سوریه، عراق، لیبی و حتی آفریقا و قفقاز جنوبی انجام داد، گفت: از جمله ابزارهای ترکیه برای پیشبرد این سیاست خارجی، قلمروسازی در پیرامون خودش است؛ به این صورت که در فضاهای تجزیه شده خاورمیانه و شمال آفریقا که دولتهای شکننده وجود دارند با قدرت سخت پیش میرود اما در جاهایی که دولت حاکم است با قدرت نرم نفوذ میکند. لذا ترکیه دیگر ترکیه اى نیست که از دکترین آتاتورک یعنی صلح در میهن صلح در جهان محافظت کند بلکه به دنبال سیاست خارجی مداخله جویانه است.
تحولات در سوریه سریعتر از پیشبینىها جلو مى رود. نیروهاى معارض و مخالفان بشار اسد طى ١٠ روز گذشته پیشروىهاى زیادى داشتند. این معارضین پس از اینکه روز پنجشنبه گذشته توانستند شهر «حما» را به تصرف خود در آورند، روز جمعه به سمت شهرهای مهم دیگر یعنی شهر «حمص» حرکت کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پس از آزادی خبرنگار ایتالیایی، شهروند ایرانی زندانی در ایتالیا نیز آزاد میشود؟
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
مخالف انتقال پایتخت هستیم چه شهر ساحلی چه صحرایی
-
افتتاح بیمارستان آیتالله هاشمی رفسنجانی با یک حاشیه داغ
-
واکنش حزبالله به احتمال انتخاب ژوزف عون برای رئیس جمهوری لبنان
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
مهمترین حذفی سفره ایرانیان
-
سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در چین