به گزارش اکوایران، بازرسان تیم تحقیقاتی مشترک ساعت ۴ و ۲۰ دقیقه بامداد امروز (چهارشنبه به وقت محلی) به مقر ریاست جمهوری کره جنوبی مراجعه کرده و احکامی برای جست وجو و دستگیری یون ارائه کردند و خواستار همکاری در اجرای این حکم شدند اما باز هم با مقاومت پرسنل سرویس امنیتی ریاست جمهوری (PSS) و همچنین وکلای یون مواجه شده و تا کنون موفق به دستگیری او نشده‌اند.

خبر مرتبط
توقف تلاش برای بازداشت رئیس‌جمهور سابق کره جنوبی

اکوایران: تلاش برای دستگیری رئیس‌جمهوری برکنار شده کره جنوبی متوقف شد.

تجمع قانونگذاران

به گزارش ایرنا، حدود ۲۰ قانونگذار حزب حاکم قدرت مردم و مقام‌های این حزب نیز در خارج از محل اقامت یون تجمع کرده‌اند تا مانع از تلاش بازرسان و نیروهای پلیس برای دستگیری وی شوند که این موضوع منجر به ایجاد درگیری بین آنها و نیروهای پلیس شده است.

به نوشته شبکه خبری کی بی اس، اداره تحقیقات فساد اداری برای مقام‌های عالیرتبه کره جنوبی پیشتر در روز سوم ژانویه (۱۴ دی) و در اولین تلاش خود برای دستگیری رئیس جمهور استیضاح شده این کشور با شکست مواجه شده بود.

دومین استیضاح هم لغو شد

به گزارش اکوایران، دادگاه قانون اساسی کره‌جنوبی روز سه‌شنبه رسیدگی به پرونده یون سوک یول، رئیس‌جمهور تعلیق شده این کشور را در رابطه با تصمیم او برای اجرای ‌طرح حکومت نظامی ناکام آغاز کرد، اما اولین جلسه استماع را پس از حضور نیافتن یون به تعویق انداخت.

اعلام حکومت نظامی نافرجام از سوی یون سوک یول در سوم دسامبر، کره‌جنوبی را در بدترین بحران سیاسی خود در دهه‌های اخیر فرو برد، پس از آن که او به سربازان دستور داد تا در تلاشی ناموفق برای جلوگیری از رای مخالف قانونگذاران و تعلیق حکومت نظامی، به سمت پارلمان یورش ببرند.

همچنین 6 قاضی از این هشت نفر باید به استیضاح یون رای مثبت بدهند تا او از سمت خود برکنار شود. به گزارش اکوایران، دادگاه قانون اساسی کره‌جنوبی از ۱۴ دسامبر که پرونده را دریافت کرده است تا ۱۸۰ روز فرصت دارد حکم خود را صادر کند. رو مو هیون و پارک گئون‌ های، روسای جمهور سابق این کشور به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۶-۲۰۱۷ برای استیضاح خود حاضر نشدند.

علت استیضاح رئیس کره جنوبی چیست؟

به گزارش ایرنا، اعمال حکومت نظامی ۶ ساعته مورخ ۱۳ آذرماه در کره جنوبی از سوی یون موجب شد تا وی در مورخ ۱۴ دسامبر برابر با ۲۴ آذر ماه از سوی مجلس این کشور استیضاح و از انجام وظایف خود تعلیق شود.

در پی این اقدام و استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی، «هان دوک سو» (Han Duck-soo ) نخست وزیر این کشور به عنوان کفیل ریاست جمهوری منصوب شد و وی نیز در ادامه به دلیل امتناع از امضای مصوبات مجلس در ارتباط با تحقیق از یون و بانوی اول این کشور، در مورخ هفتم دی ماه استیضاح و برکنار شد.

این امر موجب شد تا «چویی سانگ موک» (Choi Sang-mok) وزیر دارایی کره جنوبی به عنوان دومین کفیل ریاست جمهوری این کشور عهده دار این سمت شود.

طبق قانون اساسی کره جنوبی پس از استیضاح شخص رئیس جمهور، دادگاه قانون اساسی این کشور به مدت ۱۸۰ روز فرصت دارد تا به ابقا و یا برکناری وی از این سمت حکم دهد.