به گزارش اکوایران، رئیس‌جمهور فرانسه  گفت فقط زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌تواند برای صلح مذاکره کند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه گفت که فقط ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌تواند از طرف کشورش برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره کند و هشدار داد که صلحی که تسلیم است، «خبر بدی برای همه، از جمله ایالات متحده» خواهد بود.

مکرون در مصاحبه ای با روزنامه فایننشال تایمز در کاخ الیزه گفت: «تنها سوال در این مرحله این است که آیا رئیس جمهور پوتین واقعاً مایل است با آتش بس بر این اساس موافقت کند یا خیر. پس از آن، این برعهده اوکراینی هاست که با روسیه مذاکره کنند».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه به طور جداگانه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و زلنسکی درباره پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کرد و به مقامات آمریکایی گفت که مذاکرات را برای پایان دادن به مناقشه تقریباً سه ساله آغاز کنند.

این تماس‌های تلفنی اندکی پس از آن انجام شد که پیت هگزت، وزیر دفاع ایالات متحده به متحدان نظامی اوکراین در بروکسل گفت که بازگشت به مرزهای قبل از سال 2014 اوکراین - قبل از الحاق کریمه توسط روسیه - غیر واقعی است و ایالات متحده عضویت کیف در ناتو را به عنوان بخشی از راه‌حل نمی‌داند.

اوکراینی‌ها روز پنجشنبه نگران بودند که ترامپ در پی تماس تلفنی خود با پوتین، در حال آماده شدن برای فروش کشورشان است.

ترامپ روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت که اوکراین در جریان هر گونه مذاکرات صلح با روسیه بر سر پایان جنگ، یک صندلی روی میز خواهد داشت.

مکرون به فایننشال تایمز گفت که ترامپ «پنجره‌ی فرصت» را برای یک راه‌حل مذاکره ایجاد کرده است، جایی که «همه باید نقش خود را ایفا کنند» و افزود که اکنون این به زلنسکی بستگی دارد که در مورد مسائل سرزمینی و حاکمیتی بحث کند.

او گفت: «این برعهده جامعه بین‌المللی است که نقش ویژه‌ای در مورد تضمین‌های امنیتی بر عهده بگیرد. اینجاست که ما باید نقش ایفا کنیم».

گزارش فایننشال تایمز می افزاید که مکرون بازگشت ترامپ را به عنوان یک «شوک الکتریکی» توصیف کرد که اروپا را مجبور می‌کند آینده خودش و همچنین اوکراین را تضمین کند.

مکرون به طور جداگانه به این روزنامه گفت که اخراج مردم غزه «بسیار خطرناک» خواهد بود و افزود که طرح‌های ترامپ در غزه و گرینلند نمونه‌هایی از «ابهام استراتژیک شدید» است که جهان اکنون در آن زندگی می‌کند.

مکرون بار دیگر تاکید کرد که اروپا باید قابلیت‌های دفاعی خود را بسازد تا بتواند زمانی که ایالات متحده مداخله‌ای ندارد، اقدام کند.مکرون گفت: «ما همچنین باید یک پایگاه دفاعی، صنعتی و تکنولوژیکی کاملاً یکپارچه اروپایی ایجاد کنیم».