ایجاد کرسی نماینده ایرانیان خارج از کشور در دستور کار
رئیس مجلس با اشاره به مسائل ایرانیان خارج از کشور گفت: معتقدیم باید به ازای هر قاره، یک نفر ایرانی که خارج از کشور زندگی میکند، به عنوان نماینده به مجلس بیاید و با حضور فصلی یا ماهیانه به حوزه انتخابیه خود پیگیر مسائل ایرانیان مقیم خارج از کشور از طریق سفارتخانهها یا کنسولگریها باشد.

به گزارش اکوایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بینالمجالس آسیایی (APA) در رأس هیأتی پارلمانی به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، در نشست صمیمانهای با حضور ایرانیان مقیم این کشور و فعالان اقتصادی، گفت: در مجلس مکلف هستیم کار مردم را دنبال کنیم و صدای ما صدای مردم باشد؛ وظیفه ما پیگیری کار مردم است که با همه وجود آن را دنبال میکنیم.
تقویت روابط با همسایگان از سیاستهای قطعی
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی در ارتباط با کشورهای همسایه بیان کرد: اطمینان دارم طی یک سال آینده در حوزه روابط تجاری، آموزشی، گردشگری، حمل و نقل، بازارچههای مرزی و گمرک شاهد تحولاتی خواهیم بود.
در گزارش سایت میزان آمده است، قالیباف با اشاره به سفر اخیر خود به ارومیه و احصاء مشکلات تاجران و کامیونداران به ویژه در حوزه گمرک و مرز، یادآور شد: به دلیل سوابق کاری خود با جزئیات کار گمرک آشنا هستم؛ امروز حدود ۲۲ دستگاه در گمرک دخالت دارند و کالاها برای عبور از مرز باید تقریبا از حدود ۲۵ گیت عبور کنند که کار بیهودهای است.
ضرورت شنیده شدن صدای ایرانیان خارج از کشور
قالیباف در ادامه به ارائه راهکاری برای حمایت هرچه بیشتر از ایرانیان مقیم خارج از کشور پرداخت و در این خصوص گفت: امروز بر اساس قانون اساسی همه ادیان الهی در مجلس دارای نماینده هستند حتی با اینکه برخی از این ادیان تنها ۴۵ هزار نفر جمعیت دارند این در حالی است که حدود ۶ میلیون شهروند ایرانی در خارج از کشور ساکن هستند، اما هیچ نمایندهای در مجلس ندارند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: معتقدیم باید به ازای هر قاره، یک نفر ایرانی که خارج از کشور زندگی میکند به عنوان نماینده به مجلس بیاید و با حضور فصلی یا ماهیانه به حوزه انتخابیه خود پیگیر مسائل ایرانیان مقیم خارج از کشور از طریق سفارتخانهها یا کنسولگریها باشد.
او در ادامه با تأکید بر ضرورت شنیده شدن صدای ایرانیان خارج از کشور در مجلس، عنوان کرد: این موضوع نیازمند کار نهادی و ساختاری است و همه مقررات قانونی برگزاری انتخابات نیز باید برای آن انجام شود. این موضوع میتواند با حل مشکلات موجود، مسیر سرمایه گذاری را با استفاده از فرصتهای اقتصادی و منابع انسانی موجود هموار کرده و منجر به ایجاد همدلی فرهنگی شود؛ همچنین از این طریق میتوان ارتباطی سیستماتیک با شهروندان ایرانی برقرار کرد که خارج از ایران زندگی میکنند، اما دل در گروی خاک کشور خود دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از حدود یک سال قبل پیگیر این موضوع که در جریان سفر به آفریقای جنوبی و گفتوگو با ایرانیان مقیم مطرح کردیم، هستیم، گفت: ما این موضوع را از طریق مجلس و وزارت امور خارجه پیگیری میکنیم. همچنین مشکلات مطرح شده در این جلسه را نیز بعد از بازگشت به تهران پیگیری میکنیم و حتی اگر برای برخی از موضوعات راهکاری وجود نداشت، همان را هم به شما اطلاع رسانی خواهیم کرد تا بلاتکلیف نماند.
در ابتدای این جلسه تعدادی از حضار این جلسه به نمایندگی از شهروندان ایرانی مقیم باکو به طرح دغدغه ها، مسائل و مشکلات خود پرداختند و از ریاست مجلس درخواست کردند حل این موضوعات را پیگیری کند. مشکلات بانکی، گمرکی، شرایط اقامت و تحصیلی عمدهترین مسائل ایرانیان حاضر در این جلسه بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
طلای عیدی کارگران مس شد
-
مسکن در ایستگاه گرانی؛ رکود سرمایهگذاری، جهش هزینهها
-
واکنش بقایی به سخنان اردوغان درباره نوروز
-
راهحل لاریجانی برای پرونده هستهای/ اقتصاد ایران امنیت میخواهد نه نهاد امنیتی
-
نقره در مسیر طلا؛ آیا «فلز شیطان» جایگاه خود را پس میگیرد؟
-
ساعات کاری ادارات و بانکها در فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد
-
به دلیل نوسانات شدید نرخ سکه و طلا؛ قانون مهریه اصلاح میشود
-
فراسوی حلقه آتش؛ محور تهران- خلیج فارس - واشنگتن اسرائیل را دور میزنند؟
-
عراق از مضمون نامه ترامپ به ایران مطلع شد/ تهران سیاست مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن را در پیش میگیرد؟