خط و نشان مارکو روبیو برای حامیان فلسطین در آمریکا/ ورود به آمریکا امتیاز است
اکوایران: مارکو روبیو وزیر امور خارجه دولت دونالد ترامپ گفت: ورود و دریافت روادید آمریکا یک امتیاز است نه یک حق و افرادی که حامی یا مروج تروریسم باشند، واجد شرایط دریافت روادید نیستند.

به گزارش اکوایران، مارکو روبیو روز شنبه به وقت محلی به شبکه خبری فاکس نیوز که حامی جمهوری خواهان و دولت ترامپ است، گفت: ورود به آمریکا یک حق نیست، بلکه امتیازی برای کسانی است که به قوانین و ارزشهای ما احترام میگذارند و من بهعنوان وزیر امور خارجه، هرگز این اصل را فراموش نخواهم کرد.
او تصریح کرد: قانون ایالات متحده قوانین روشنی در مورد اینکه چه کسی میتواند و چه کسی نمیتواند به ایالات متحده بیاید، وضع کرده است. مأموران کنسولی وزارت امور خارجه موظف هستند این قوانین را هر ساله در مورد میلیونها متقاضی روادید در سراسر جهان اعمال کنند.
وزیر خارجه آمریکا جنبش حماس را در زمره گروه های تروریستی خواند و اضافه کرد: بر اساس قانون مهاجرت و تابعیت ایالات متحده (INA)، افرادی که از فعالیتهای تروریستی حمایت یا آن را ترویج کنند، یا دیگران را به چنین رفتاری تشویق کنند از جمله حمایت از گروههایی مانند حماس، صلاحیت دریافت روادید آمریکا را ندارند.
او با اشاره به اختیارات گسترده وزارت خارجه برای لغو روادید افزود: این اختیار، ابزار حیاتی ما برای حفظ امنیت ملی و حمایت از شهروندان آمریکایی و بازدیدکنندگان قانونی در خاک کشور است.
پرونده محمود خلیل
به گزارش فاکس نیوز، دادگاهی در آمریکا به تازگی رأی به امکان اخراج محمود خلیل، دانشجوی دانشگاه کلمبیا و سخنگوی تجمعات ضد اسرائیلی در این دانشگاه داده است.
روبیو در این رابطه گفت: ما انتظار داریم و قانون نیز چنین حکم میکند که دارندگان روادید در تمام مدت اقامت خود در آمریکا صلاحیت خود را اثبات کنند. این شامل رعایت قوانین، رفتار مناسب و پایبندی به شروط روادید میشود.
او تأکید کرد: بررسیهای امنیتی ما پس از صدور روادید پایان نمییابد. با همکاری وزارت امنیت داخلی و سایر نهادهای امنیتی، این افراد به طور مداوم تحت نظارت قرار دارند، زیرا شرایط میتواند به سرعت تغییر کند.
وی نمونههایی از رفتارهایی را که میتواند منجر به لغو روادید شود چنین برشمرد: ارتکاب جرایم خشونتآمیز، رانندگی تحت تأثیر الکل، حمایت از تروریسم، تخطی از مدت مجاز اقامت، انجام کار غیرقانونی یا هر اقدام دیگری که مغایر با شروط روادید باشد یا امنیت شهروندان آمریکایی را به خطر اندازد.
رویکرد دولت ترامپ در قبال دانشجویان خارجی
روبیو با اشاره به ناآرامیها و راهپیمایی ها پس از بمباران غزه از سوی اسرائیل در پی عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس ادعا کرد: برخی از دانشجویان خارجی در آمریکا، به ویژه در دانشگاههای مشهور در فعالیتهای یهودستیزانه، تهدید و آزار دانشجویان آمریکایی بهویژه یهودیان، مشارکت داشتند، دانشگاهها را تعطیل کردند، خیابانها و بزرگراهها را بستند و ساختمانها را اشغال کردند.
وی خاطرنشان کرد: دولت ترامپ متعهد است جلوی این اقدامات را در دانشگاههای آمریکا بگیرد.
روبیو گفت: ما در دولت ترامپ هیچگونه تساهلی در برابر اتباع خارجی که با سازمانهای تروریستی همکاری کرده یا امنیت ملی ما را تهدید کنند، نداریم. کسانی که قوانین آمریکا را نقض کنند یا امنیت ما را به خطر اندازند، با لغو روادید، رد آن و یا اخراج مواجه خواهند شد.
بر اساس گزارشی که ایرنا نوشته است، وزیر خارجه آمریکا گفت: اولویت نخست ما حفظ امنیت مردم آمریکاست. در حالی که من وزیر هستم، هرگز در اقدام قاطع و با هماهنگی نزدیک با شرکای دولتی ایالات متحده، در زمانی که اطلاعات نشان میدهد یک دارنده روادید میتواند امنیت ما را به خطر بیندازد، قانون ایالات متحده را نقض کرده است یا لغو ویزا به هر نحوی موجه است، تردید نخواهیم کرد.
او تاکید کرد: ویزای ایالات متحده یک امتیاز است، نه یک حق، و تنها شایسته کسانی است که به دنبال تقویت آمریکا هستند، نه تخریب آن از درون.
طرح سازماندهی شده برای سرکوب حامیان فلسطین در آمریکا
به گزارش اکوایران، ایرنا در گزارش دیگری نوشته است، بر اساس گزارش پولیتیکو در حالی دونالد ترامپ تلاش می کند ارتباط خود را با «پروژه ۲۰۲۵» رد کند اما بسیاری از توصیههای ارائه شده در این پروژه به ویژه در زمینه سرکوب حامیان فلسطین، اکنون به سیاستهای آمریکا راه یافته است.
پولیتیکو افزود: سرکوب شدید دانشگاه ها و حامیان فلسطین در آمریکا از سوی دولت ترامپ با «پروژه۲۰۲۵» که اندیشکده هریتج آن را تحت عنوان پروژه «استر» پیشنهاد ارائه داد، مقایسه می شود.
این اندیشکده محافظهکار آمریکایی پاییز گذشته قبل از انتخابات آمریکا راهبردهایی را به بهانه مقابله با عناصر ضدآمریکایی و ضدیهودی در جنبش طرفدار فلسطین ارائه داد. اکنون به نظر می رسد که کاخ سفید از این دستورات برای لغو بودجه دانشگاه ها و سرکوب شدید مهاجران استفاده میکند.
افراد دخیل در پروژه «استر» بنیاد هریتج از متحدان نزدیک ترامپ هستند و برخی از آنها اکنون در دولت نقش دارند. بر اساس تجزیه و تحلیل پولیتیکو از این سند ۳۳ صفحه ای، از ۴۷ نکته ای که در آن توصیه شده است، دولت ترامپ و متحدانش در کنگره در لفاظی ها یا سیاست خود تلاش کرده اند که دستکم به ۲۷ مورد از آن ها جامعه عمل بپوشانند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای اکسیوس درباره توافق موقت میان ایران و آمریکا
-
احمد الشرع: سوریه مایل به پیوستن به پیمان ابراهیم است
-
واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟
-
چشمانداز مسکن با توافق احتمالی+ فیلم
-
چرخش ترامپ از رقابت به تبانی با قدرتهای بزرگ؛ سرنوشت شوم اروپای قرن 19 تکرار میشود؟
-
ادعای تازه ترامپ درباره مذاکرات ایران و آمریکا: پیشرفتهای بسیار خوبی داریم
-
مس، نفت دنیای فردا
-
ایران حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و ترور فعالان سیاسی را محکوم کرد
-
آپدیت جدید در کارنامه بابک زنجانی