کلیات لایحه اصلاح "سرباز قهرمان" تصویب شد
کلیات لایحه اصلاح تبصره ۵ الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان تصویب و برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.

به گزارش اکوایران به نقل از ایسنا، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، کلیات لایحه اصلاح تبصره ۵ الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان به تصویب رسید. با این حال، بر اساس نظر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، این لایحه برای بررسی مجدد به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
مخالفان چه گفتند؟
علیرضا سلیمی، نماینده تهران، به عنوان مخالف اول کلیات لایحه، گفت: «این لایحه ابتدا مربوط به اشتغال قهرمانان پارالمپیک یا یکی از فرزندان آنها بود، اما در گزارش کمیسیون موارد زیادی اضافه شده که بار مالی زیادی دارد و خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی است.» وی همچنین افزود که تغییرات کمیسیون باعث شده لایحه از هویت اصلی خود خارج شود و مغایر با اصل ۷۴ نیز باشد.
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر و مخالف دوم کلیات، تصریح کرد: «ما با اصل لایحه موافقیم، اما باید اطمینان حاصل شود که موارد اضافه شده در گزارش کمیسیون با هماهنگی دولت بوده و برای معافیت از سربازی نیز هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.»
جواد نیکبین، نماینده کاشمر و مخالف سوم کلیات، گفت: «کمیسیون بیش از سه صفحه به متن لایحه اضافه کرده که بار مالی زیادی دارد و مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی است. اگر قرار بر معافیت سربازی باشد، باید شامل تمامی نخبگان و قهرمانان در همه حوزهها باشد، نه فقط ورزش. همچنین، باید سربازی حرفهای شود تا جوانان مهارتهای خاصی را کسب کنند.»
موافقان چه گفتند؟
جعفر قادری، نماینده شیراز و موافق اول کلیات لایحه، گفت: «تشویق و اشتغال قهرمانان ورزشی و مدالآوران ایران باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که این امر میتواند انگیزه برای آنها ایجاد کند.»
او همچنین به ایرادات احتمالی در گزارش کمیسیون اشاره کرد و تاکید کرد که در مرحله بررسی جزئیات، این ایرادات قابل اصلاح هستند.
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر و موافق دوم کلیات لایحه، گفت: «توسعه امتیازات و معافیتهای خدمت سربازی برای مدالآوران ورزشی بسیار مطلوب است.»
زهرا سعیدی، نماینده مبارکه و موافق سوم کلیات، افزود: «حمایت از قهرمانان پارالمپیک و معلولان به طور کلی از اهمیت بالایی برخوردار است.»
علی بابایی، رئیس کمیسیون اجتماعی، نیز تاکید کرد که باید مشوقهایی برای قهرمانان ورزشی در نظر گرفته شود. وی بیان کرد که کمیسیون پیشنهاد کرده است تا نفرات اول تا سوم بازیهای المپیک، پارالمپیک، مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی از معافیت سربازی برخوردار شوند.
کاظم دلخوش، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهور، در این خصوص گفت: «مجلس پیش از این بندهایی برای حمایت از قهرمانان ورزشی تصویب کرده بود که اکنون در لایحه به بحث اشتغال آمده است. با این حال، مواردی در گزارش کمیسیون اضافه شده که در لایحه دولت ذکر نشده بود. پیشنهاد من این است که لایحه به صورت دو شوری بررسی شود.»
قانون "سرباز قهرمان" چیست؟
قانون "سرباز قهرمان" به منظور تسهیل خدمت سربازی برای ورزشکاران تیمهای ملی تصویب شد. طبق این قانون، ورزشکارانی که به عضویت تیمهای ملی در میآیند، میتوانند پس از گذراندن دوره آموزش نظامی، خدمت سربازی خود را در تیمهای ملی و تحت نظر سازمان تربیت بدنی سپری کنند. این تصمیم به ورزشکاران این امکان را میدهد که همزمان با فعالیتهای ورزشی، به وظیفه ملی خود نیز عمل کنند.
در این قانون، چند تبصره مهم نیز گنجانده شده است. اگر یک ورزشکار از تیم ملی اخراج یا حذف شود، باید باقیمانده خدمت سربازی خود را در نیروهای مسلح سپری کند. همچنین، مشمولین این قانون از برخی محدودیتها در قانون گذرنامه مصوب ۱۳۵۱ مستثنی بوده و در صورت نیاز به حضور در مسابقات آسیایی یا جهانی برای نیروهای مسلح، در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار میگیرند.
هدف از این قانون، حمایت از ورزشکاران و ارتقاء سطح رقابتهای بینالمللی ایران است تا آنها بتوانند به راحتی در میدانهای ورزشی کشورشان افتخارآفرینی کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین
-
بمباران کشتی اسرائیلی در یمن توسط آمریکا/ علت چه بود؟
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
نحوه محاسبه قبوض برق مشترکان اعلام شد
-
انفجار در دروازه تجاری جنوب ایران
-
آخرین جزئیات از تعداد کشتهشدگان انفجار بندرعباس/ انتشار اسامی پیکرها احراز هویت شده