واکنش لاوروف به در خواست گروسی؛ تضمینی برای نشت اطلاعات نیست
اکوایران: درخواست رافائل گروسی مبنی بر ارائه محل نگهداری اورانیوم غنی شده ایران در در نشست آژانس بینالمللی انرژی اتمی با واکنش وزیر امور خارجه روسیه مواجه شد. سرگئی لاوروف پاسخ به خواسته گفت هیچ تضمینی درباره نشت دوباره اطلاعات از آژانس اتمی وجود ندارد.

به گزارش اکوایران- شهلا زمانیاسکویی: لاوروف با انتقاد از نقش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زنجیره حملات آمریکا و اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران، گفت: اکنون رافائل گروسی درخواست کرده است که اطلاعات مربوط به محل نگهداری اورانیوم غنیشده ایران ارائه شود و حال آنکه هیچ تضمینی درباره نشت دوباره اطلاعات از آژانس اتمی نیست.
به گزارش از تارنمای وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در بخش پرسش و پاسخ یازدهمین مجمع بینالمللی خوانشهای پریماکوف در مسکو افزود: اروپاییها در موضعی کاملا امپریالیستی و مبتنی بر استعمار جدید، به «گروسی» قبولاندند که مبهمترین و منفیترین عبارات را در گزارش خود درباره ایران بگنجاند؛ این همان کاری بود که او انجام داد.
وی اظهار داشت: تروئیکای اروپایی ( انگلیس، فرانسه و آلمان) در اقدامی هماهنگ با آمریکا، قطعنامهای را به شورای حکام ارائه دادند مبنی بر اینکه ایران، آنچه ( توافق برجام) که توسط آمریکاییها نابود شده بود را به طور کامل اجرا نمیکند. بعد از آن بود که اسرائیل حملات خود به ایران را آغاز کرد؛ در اینجا یک زنجیره دیده میشود؛ اروپاییها هم در گناه انجام این حملات سهیم هستند.
درخواست جدید گروسی از ایران
وزیر امور خارجه روسیه گفت: آقای گروسی مدیرکل آژانس اتمی، که میتوانست پیش از این گزارش واضحتری بنویسد، اکنون از ایران میخواهد که فورا به آژانس بینالمللی انرژی اتمی دسترسی به تاسیسات هستهای را بدهد تا مطمئن شود اورانیوم غنیشده ایران کجاست، ببیند که آنجا چه اتفاقی میافتد: ما به آنجا حمله کردیم اما چیزی آنجا پیدا نکردیم، شما آن را جایی پنهان کردهاید، لطفا به ما نشان دهید که کجا هستند. خوب، این ماهیت مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
لاوروف با طرح این پرسش که آیا تضمینی وجود دارد که دوباره اطلاعات مربوط به مکان نگهداری اورانیوم غنیشده ایران نشت نکند؟، چنین پاسخ داد: خیر، من هیچ تضمینی نمیبینم.
وی تصریح کرد:غرب به طور جدی بر دبیرخانههای سازمانهای بینالمللی تأثیر میگذارد و تا حدی آنها را «خصوصیسازی» کرده است، زیرا کارمندان غربی دبیرخانههای ساختارهای بینالمللی، از جمله سازمان ملل، از الزام بیطرفی و ممنوعیت دریافت دستورالعمل از هر دولتی پیروی نمیکنند.
دلیل مضحک خروج از برجام
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند و تحولات مربوط به مذاکرات هستهای ایران گفت: در سال 2019، ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد؛ در اینجا نقش تروئیکای اروپایی مضحک بود؛ آنها که همراه با آمریکا، روسیه و چین در روند تهیه برجام شرکت داشتند، از خروج آمریکا از برجام ابراز تاسف کردند و هیچ انتقادی از ایالات متحده نشد.
وی اظهار داشت: این کشورها (انگلیس، فرانسه و آلمان)، مدتی بعد شروع به درخواست پاسخ از ایران در مورد اینکه چرا به بازرسان اجازه بازرسیها و بازدیدهای اضافی را نمیدهد، کردند. ایران پاسخ داد که آنها مانند هر کس دیگری هر کاری را که در پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای و توافقنامه پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح شده است، انجام میدهند - "نه کمتر، نه بیشتر". زیرا همه چیز در چارچوب توافق بر سر برنامه هستهای ایران در ازای گامهای متقابل غرب، عمدتا در چارچوب لغو تدریجی تحریمها، بود.
مدرکی علیه ایران وجود ندارد
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با محکوم کردن حمله اسرائیل به ایران تأکید کرد: هیچ واقعیتی وجود ندارد که ایران چه زمانی اقدامات خصمانهای علیه اسرائیل انجام داده باشد.
وی با اشاره به ادعاهای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مبنی بر برنامه ایران برای ساخت سلاح هستهای در حدود 20 سال قبل – زمانی که لاوروف نماینده دائم روسیه در این سازمان بود- گفت: اگر سوءظنی در مورد نقض پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای وجود داشته باشد، رویههایی وجود دارد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از طریق آنها این موضوع را تأیید کند و این کار را کرد. آژانس اتمی، برنامه هستهای ایران را به روشی تأیید کرد که هرگز کشور دیگری را تأیید نکرده است؛ به استثنای آخرین گزارش که به وضوح وضعیت را نادرست تدوین کرده است، هیچ مدرکی علیه ایران وجود نداشت.
لاوروف تصریح کرد: پس از حملات اسرائیل به ایران، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، فورا «به خود آمد» و شروع به گفتن این موضوع کرد که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ایران به هر نحوی در حال شروع یک برنامه هستهای نظامی است، ندارند.
مخالفت غرب با هرگونه استقلال کشورها
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: رویکردهای غرب به مهار روسیه محدود نمیشود، بلکه با هرگونه استقلال در موضعگیری کشورها، رفتاری تهاجمی و گستاخانه دارد.
وی افزود:نمیتوان خطرات این واقعیت را نادیده گرفت که ناتو از حوزه مسئولیت سنتی خود فراتر میرود و سعی میکند در خاورمیانه، قفقاز، آسیای مرکزی و قطب شمال جای پایی برای خود دست و پا کند، در حالی که در منطقه آسیا-اقیانوسیه، غرب با جدیت در حال ترویج استراتژیهای هند-اقیانوسیه است که آشکارا با هدف فروپاشی معماری امنیتی جهانی باز است که برای دهههای متمادی بر اساس فلسفه و پیرامون آسهآن ایجاد شده است.
لاوروف در این زمینه به اظهارات وزیر دفاع آمریکا استناد کرد که اخیرا در مجمع بینالمللی شانگری-لا در سنگاپور بر لزوم تشکیل یک جبهه متحد ضد چینی تأکید کرده است.
حمله به ایران، نقض فاحش منشور سازمان ملل
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تشدید تنشها در خاورمیانه در نتیجه اقدام قهری اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران، از جمله تأسیسات برنامه هستهای صلحآمیز آن مصداق نقض فاحش منشور سازمان ملل، منشور آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قطعنامههای سازمان ملل است.
وی یادآور شد: بنا بر این مقررات بینالمللی نباید تأسیسات هستهای صلحآمیز هدف حمله نظامی قرار گیرند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کاخ سفید در تلاطم؛ درخواست غرامت 10 میلیارد دلااری ترامپ از والاستریتژورنال
-
روسیه واتساپ را فیلتر میکند؟
-
نیروهای شرکتی نگران نباشند/ احتمال اجرایی شدن تبدیل وضعیت تا اوایل ماه آینده
-
وزیر علوم: عملا کنکور حذف شده است
-
واریز سود به حساب ۱۲ میلیون سهامدار بورسی
-
ترامپ بار دیگر بریکس را تهدید کرد
-
ردپای ریاض در آتشبس سوریه و اسرائیل
-
اجاره آپارتمانهای کوچک در تهران چقدر شد؟
-
ترامپ: ۳ سایت هستهای ایران نابود شدهاند