نشانههای تغییر روند بازار ارز و سکه چیست؟
دلار و سکه یک کانال از دست دادند و به کف حمایتی رسیدند/ اما سکه یک گرمی در روز نزول بازارها، ایست داد و سه درصد به حبابش اضافه شد/ خروج پول از صندوقهای طلا بعد از سه روز متوقف شد/ برخی معاملهگران نشانههایی از تغییر روند می بینند، این نشانهها چیست؟
بازار ارز و سکه همچنان در روز سهشنبه بیرمق دنبال شد و قیمتها رو به نزول رفتند. قیمت دلار با کاهش یک کانالی به کانال 58 هزار تومان رفت و قیمت سکه هم کانال 40 میلیون را از دست داد. معاملهگران در روز دوشنبه سه عامل بیرمقی بازار را انتظار برای کابینه پزشکیان، محرم و ثبت نام برای خودروهای خارجی میدانستند که در روز سهشنبه وضعیت بلوکه هم به بازار اضافه شد. در وضعیت بلوکه، قیمت نقدی امروزی پایینتر از قیمت فردایی است و خریدار ضرر میکند، برای همین در این وضعیت فروشنده در بازار زیاد میشود. در روز سهشنبه بازار طلای آبشده به این وضعیت دچار شد. نکته مهم اینجاست که معمولا همچین وضعیتی در روزهای آخر ماه ایجاد میشد، اما الان زودتر از موعد همیشگیش بازار به این وضعیت دچار شده است.
در مقابل عوامل کاهش بازار، گروهی از معاملهگران چند دلیل برای برگشت قیمت از نزول به صعود دارند. دلیل اول را معامله گران فنی بازار، واگرایی مثبت و اشباع فروش بازارها در تایمفریم هفتگی عنوان میکنند. واگرایی مثبت بیانگر قدرت زیاد خریداران و تضعیف قدرت فروشنده است.
دلیل دوم رسیدن قیمتها به کف کانال صعودی است. کف کانال صعودی دو ساله قیمت درهم در محدوده 15 هزار و 900 تومان تا 16 هزار تومان قرار دارد. همچنین کف کانال صعودی آبشده هم در محدوده 14 میلیون و 300 تا 400 هزار تومان است.
دلیل سوم کاهش حباب صندوقهای طلا بود. در روز سهشنبه حباب صندوقهای طلا به کمترین میزان در سه ماه گذشته رسید. همچنین در سمت صندوقهای طلا بعد از سه روز خروج پول، روز سهشنبه شاهد ورود پول 10 میلیارد تومانی به این بازار بودیم.
یک تحلیل درمورد صندوقهای طلا در بازار زیاد پیچیده بود. در این تحلیل گفته شده از آنجایی که معمولاً در روندهای نزولی بازار طلا، حباب سکه کاهش پیدا میکند، صندوقهایی که سهم بیشتری از پرتفوی خودشان را به شمش طلا اختصاص دادهاند، توجه بیشتری را از سمت معامله گران جذب میکنند.
اما قیمتها در بازار سهشنبه چه روندی داشتند؟
قیمت دلار هرات سهشنبه را در 59 هزار و 100 تومان شروع به کار کرد و در ابتدا به سمت مرز مقاومت 59 هزار و 300 تومان حرکت کرد و در شکستنش ناکام بود. در ادامه قیمت دلار هرات نزولی شد و با کاهش در نیمه دوم کانال 59 هزار تومان را از دست داد و در محدوده حمایتی 58 هزار و 800 تومان بسته شد.
قیمت درهم در 16 هزار و 250 تومان بازگشایی کرد که در نرخ ابتدایی روز سهشنبه گپ مثبت 50 تومانی داشت. همین گپ در ابتدای کار موجب افزایش قیمت دلار شده بود. اما در ادامه قیمت درهم نزولی شد و در 16 هزار و 110 تومان به کار خودش پایان داد.
قیمت سکه با گپ منفی 200 هزار تومانی در 40 میلیون و 400 هزار تومان آغاز به کار کرد و با کاهش به 39 میلیون و 950 هزار تومان رسید. قیمت طلای آبشده هم با کاهش به میانه کانال 14 میلیون افتاد. این چهارمین روز است که حباب طلای آبشده منفی شده. معنی حباب منفی هم این است که قیمت بازاری آن پایینتر از ارزش ذاتی در معامله است.
نکته بازار طلا و سکه قیمت سکه یک گرمی بود که در این دو روز در قیمت 6 میلیون و 800 هزار تومان ایست قیمتی داده است. به واسطه کاهش بازارها و ایست قیمت سکه یک گرمی، حباب این قطع از سکه با افزایش سه درصدی به 67 درصد رسید.
تحلیلگران در روز سهشنبه نیم نگاهی هم به بازار انس طلا داشتند. روز سهشنبه و چهارشنبه پاول، رئیس فدرال رزرو سخنرانی دارد و به واسطه این احتمال نوسان در بازار طلا وجود دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند