ارز اربعین از 7 مرداد، از طریق 7 بانک عرضه میشود
اکوایران: فروش ارز به زائرین از تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳ تا پایان روز سوم شهریور ۱۴۰۳ انجام خواهد شد.
به گزارش اکوایران، بانک مرکزی دستورالعمل «ترتیبات تأمین و عرضه ارز دینار به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳» را به هفت بانک عامل ملی ایران، تجارت، صادرات ایران، ملت، پست بانک، پارسیان و سپه ابلاغ کرد.
متن دستورالعمل منتشر شده توسط بانک مرکزی به شرح زیر است:
۱- فروش ارز (اسکناس) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ ۲۰۰،۰۰۰ دینار عراق، به هر زائر به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود. ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جز معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.
۲- تأمین و پرداخت ارز از محل منابع امانی بانک مرکزی که در اختیار آن بانک قرار میگیرد انجام خواهد شد. در این ارتباط مقتضی است هماهنگی لازم را با اداره عملیات ارزی این بانک به عمل آورند.
۳- فروش ارز به زائرین بالای پنج سال (متولدین اول شهریور ۱۳۹۸ به قبل) از تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳ تا پایان روز سوم شهریور ۱۴۰۳ با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر، ثبت در سامانه "نظارت ارز (سنا) " در سرفصل «ارز زیارتی اربعین» (کد سرفصل ۵۰) و با الزام درج کد رهگیری در سامانه مربوطه امکانپذیر است.
ضمناً کد رهگیری در سامانه مربوطه (کد ملی متقاضی) پس از طی فرآیند ثبتنام در سامانه سماح، فعال میگردد.
مقتضی است بانک عامل اقدام لازم جهت توجیه کاربران سامانه سنا نسبت به ثبت دقیق موارد صدرالاشاره و علیالخصوص ثبت محل تأمین ارز فروخته شده را اتخاذ کند.
تبصره: در خصوص زائرین بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.
۴- آن بانک ضمن اطلاعرسانی در خصوص اسامی و آدرس شعب منتخب، باید ترتیبی اتخاذ نماید که شعب منتخب در کلیه ایام غیرتعطیل در محدوده تاریخ اعلام شده در بند (۳)، نسبت به فروش ارز به زائرین گرامی اقدام کنند. همچنین لازم است در شرایط مقتضی بنابر دستور این بانک آمادگی لازم برای تداوم فعالیت فروش در ایام تعطیل را هم وجود داشته باشد.
۵- سرپرستان خانوار میتوانند بهمنظور خرید ارز اربعین اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانواده به شعب آن بانک مراجعه نمایند. عدم حضور سایر اعضای خانواده در شعب فروش ارز بلامانع بوده و سرپرست خانوار میتواند با کارتبانکی خود نسبت به خرید ارز برای اعضای خانواده خود اقدام کند.
۶- فروش ارز بابت سرفصل فوق، محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمیکند.
۷- بهمنظور رفاه حال زائرین و در صورت فراهم بودن شرایط، فروش ارز در بستر سامانههای اینترنتی بانکهای عامل، با احراز هویت کامل مشتری و پذیرش کلیه مسوولیتهای مترتب از سوی آن بانک امکانپذیر است. ضمناً در این ارتباط لازم است آن بانک قبلاً ًهماهنگی لازم را با اداره پایش بازار ارز این بانک بهعمل آورند.
۸- مقتضی است آن بانک اقدامات لازم جهت انجام عملیات بازخرید مازاد ارز فروخته شده از زائرین محترم را حسب دستور این بانک تا روز چهارشنبه مورخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ با نرخ خرید اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) معمول نماید. لازم به توضیح است عملیات بازخرید اسکناس فروخته شده در سرفصل مزبور فاقد هرگونه کارمزد است.
تبصره ۱: بازخرید ارز فروخته شده در سرفصل مزبور صرفاً توسط بانک اولیه عامل فروش مجاز است.
اکوایران: دینار عراق ارزان شد و با سرخپوشی بازار سرمایه این سوال پیش آمده که آیا اثر پیروزی مسعود پزشکیان بر بورس از بین رفته است؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
وزارت خارجه به شایعات پایان داد: «قائل به نظامیشدن برنامه هستهای نیستیم»
-
پای بن سلمان به نزاع تهران و تلآویو باز شد؟
-
ریزش تعداد ثبتنامکنندگان کنکور دکتری: 100 هزار نفر ثبتنام کردند
-
بن سلمان آخرین برگ نجات را رو کرد؟
-
وخیمتر شدن رشد دومین اقتصاد جهان: افول استانهای پیشران
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
نمایندگی ایران در سازمان ملل: پاسخی منطبق بر حقوق بینالملل به اسرائیل میدهیم
-
حکم جمشید شارمهد اجرا شد/ ماجرای گروه تروریستی تندر چه بود؟