به گزارش اکوایران، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در خصوص نوسانات بازار ارز گفت: تغییر بازار ارز از نیمایی به بازار مبادله و از سوی دیگر، محدودیت‌های ارزی که تشدید شده، موجب بروز مشکلاتی در بازار ارز و تقاضای آن شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در مرحله انتقال، آمار نشان می‌دهد که برخی بنگاه‌های بزرگ داخلی ارز ناشی از صادرات کالا را به موقع وارد بازار مبادله نکرده‌اند. این فاصله بین بازار نیما و بازار مبادله موجب کاهش عرضه ارز و افزایش تقاضا شده است، که این شکاف در نهایت تأثیر خود را می‌گذارد.

تاجگردون ادعا کرد: همچنین، تغییرات بازار خود تأثیراتی بر ارزش ارز داشته است. دیگر عواملی مانند کاهش صادرات نیز به طور طبیعی اثرگذار هستند. این افزایش قیمت‌ها، تأثیر روانی خود را بر سایر بخش‌های داخلی کشور می‌گذارد.

وی در مورد سهم وزارت اقتصاد در این فرآیند گفت: به نظر من بسیار کم است. این وزارتخانه نقشی آنچنانی در این زمینه ندارد و بیشتر نقش راهبری و تیمی دارد. در واقع، برخی وزارتخانه‌ها و نهادهای خارج از دولت بیشتر از نهادهای دولتی در تأمین ارز ناشی از صادرات نقش دارند.