به گزارش اکو ایران، هوای تهران همچنان وضعیت مطلوبی ندارد و تعطیلات هفته گذشته نیز نتوانست دردی را از پایتخت دوا کند و تهرانی ها با آغاز هفته جدید شاهد افزایش میزان آلاینده ها در هوای تهران هستند.

براساس آنچه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده است، هم‌اکنون آلاینده اصلی هوای تهران ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که میزان آن به ۱۵۵ رسیده و وضعیت کیفیت هوا برای همه افراد ناسالم گزارش شده است.

به گزارش ایسنا، اداره کل هواشناسی استان تهران نیز روز گذشته با صدور هشدار نارنجی اعلام کرد که از یکشنبه شب تا چهارشنبه (۲ تا ۵ دی‌ماه) شاهد سکون جو و افزایش غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه ذرات معلق خواهیم بود؛ موضوعی که به کاهش کیفیت هوا در نیمه جنوبی و مرکزی تهران منجر خواهد شد. در این مدت، کیفیت هوا ممکن است به‌ویژه در ساعات عصر و شب در مناطق پرتردد، بسیار ناسالم شود.

با توجه به این شرایط، توصیه شده است که از تردد غیر ضروری خودداری کرده، در صورت ضرورت از ماسک استفاده کنید، از فعالیت‌های فیزیکی سنگین و ورزش در فضای باز پرهیز کنید، و منابع آلاینده کنترل شوند. دستگاه‌های بهداشت و درمان نیز باید آمادگی کامل داشته باشند.

از ابتدای سال جاری تاکنون میانگین کیفیت هوای تهران پنج روز پاک،۱۷۷ روز قابل قبول، ۸۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز ناسالم بوده است.

در این شرایط توصیه می‌شود مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند.

ورود وزارت بهداشت به آلودگی هوای تهران

به گزارش اکوایران، شدت آلودگی هوای تهران وزارت بهداشت را نیز ناچار به واکنش کرد و بنابر اعلام علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این وزارتخانه خواستار برگزاری جلسه اضطراری درباره آلودگی هوا شده است.

علیرضا رییسی با بیان اینکه وضعیت هوا در اکثر ایستگاه های سنجش هوا در محدوده ناسالم است، گفت: بنابر پیش بینی های سازمان هواشناسی تا پایان هفته در تهران شاهد پایداری هوا و غلظت آلاینده ها هستیم و در روزهای آینده کیفیت هوا به محدوده خیلی ناسالم می رسد. 

وی با اشاره به آنچه که «استنکاف استانداری تهران برای برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا و تصمیم‌گیری در این مورد» خواند، گفت: وظیفه وزارت بهداشت در چنین شرایطی اعلام هشدار و درخواست برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هواست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تامین سلامت مردم اولویت اول وزارت بهداشت است و در این راه هیچ کوتاهی نخواهیم کرد و مطالبه گر سلامت مردم هستیم. انتظار داریم سایر دستگاه ها نیز به سلامت مردم حساسیت داشته باشند