به گفته او، پلاسکو در سال ۹۵ نقطه عطفی در حوزه ایمنی شد. این حادثه با جان‌باختن عزیزان و همکاران ما، اهمیت موضوع ایمنی را پررنگ کرد. مدتی این موضوع در مرکز توجه بود، اما متأسفانه به‌ مرور به فراموشی سپرده شد، تا زمانی که حوادث دیگری مانند "سینا اطهر" یا آتش‌سوزی بیمارستان گاندی رخ داد. خوشبختانه در حادثه گاندی، رشادت و ایثار همکاران ما مانع از وقوع فاجعه‌ای بزرگ‌تر شد.

به گفته عبدلی از نگاه ما به‌عنوان سازمان آتش‌نشانی، مهم‌ترین مسئله در سالگرد پلاسکو این است که ایمنی ساختمان‌های موجود مورد توجه قرار گیرد. هر چند ایمن‌سازی ساختمان‌های قدیمی دشوار است، اما می‌توان اقداماتی انجام داد. به‌عنوان‌مثال، با منطقه‌بندی، مسدودکردن فضاهای ارتباطی مانند رایزرها و تقویت سقف‌ها، می‌توان رفتار آتش را محدود کرد.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی آغاز حریق، سیم‌کشی ساختمان است. بهبود ایمنی برق می‌تواند تأثیر ۴۰ درصدی در کاهش خطرات حریق داشته باشد. با اقدامات پیشگیرانه مانند ایمن‌سازی برق ساختمان و نصب سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، می‌توان از وقوع حریق یا گسترش آن جلوگیری کرد. در بسیاری از موارد، وجود یک سیستم اعلام حریق می‌تواند در لحظات اولیه، آتش را مهار و از فاجعه جلوگیری کند.

عبدلی توضیح داد: امروز ما در مسیر شناسایی ساختمان‌های پرخطر پیشرفت کرده‌ایم. از سال ۹۷ تا کنون، بالغ بر ۷۰ هزار ساختمان شناسایی شده و ۱۲۹ ساختمان مشابه پلاسکو در اولویت قرار گرفتند. خوشبختانه، این تعداد اکنون به ۶۸ مورد کاهش یافته است. برای این ساختمان‌ها پرونده قضایی تشکیل شده و پیگیری‌های جدی در حال انجام است.

ما از شهروندان انتظار داریم در ایمن‌سازی ساختمان‌های مسکونی خود مشارکت کنند. زیرا جان آن‌ها در خطر است. همچنین ساختمان‌های تجاری و پرخطر در اولویت دوم ما قرار دارند. کمیته‌های ملی در مناطق با حضور شهرداران و مسئولان مرتبط تشکیل شده و به‌صورت مستمر گزارش‌گیری می‌شود. امیدواریم تا پایان سال خبرهای خوبی در این زمینه اعلام کنیم و شاهد بهبود چشمگیر ایمنی در شهر باشیم.

ما همچنان پیگیر ایمن‌سازی کامل ساختمان‌های بحرانی هستیم و تمام اقدامات لازم از نظر حقوقی و اجرایی انجام شده تا از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنیم.