درسهای مهمی که نحوه مدیریت رئیس مایکروسافت را تغییر داد
اکوایران: برد اسمیت، رئیس شرکت مایکروسافت در گفتگو با برنامه «ملاقات با مدیران» مجمع جهانی اقتصاد از تجربیات مهم خود در طول 30 سال حضور در این شرکت گفته است.
به گزارش اکوایران، برد اسمیت، به عنوان رئیس شرکت مایکروسافت، تیمی از متخصصان تجارت، حقوق و شرکتها را رهبری میکند که به مسائلی میپردازند که در دوراهی حساس تکنولوژی و جامعه قرار دارند.
رئیس شرکت مایکروسافت که 30 سال از حضور او در این شرکت میگذرد در گفتگو با برنامه «ملاقات با مدیران» مجمع جهانی اقتصاد میگوید که این موضوعات چگونه به افکار او در رابطه با نوآوری شکل دادهاند و اطلاعاتی را برای کتاب و پادکست او که «ابزارها و سلاحها» نام دارد فراهم کرده است. این مدیر کهنه کار، درسهای کاری که مدیریت او را شکل دادهاند را نیز در گفتگو با این برنامه به اشتراک گذاشته است.
نقاط کور فناوری از منظر اسمیت
به گفته اسمیت، عنوان کتاب گویای همه چیز است؛ فناوری هم ابزار است و هم سلاح. هرچه ابزار قدرتمند باشد سلاح خطرناکتر است. نرم افزار، تکنولوژی دیجیتال و هوش مصنوعی همه در این دسته قرار میگیرند و این به آن معناست که در عین اینکه باید روی استفاده حداکثری از آنها تمرکز شود، باید ریسکهای آن هم مدیریت شود و بخش فناوری باید در این زمینه با دولت هماهنگ شود.
به عقیده اسمیت، سال 2024 سالی است که در آن استفاده از هوش مصنوعی بسیار سریع درحال گسترش است: امروز، اگر میخواهید سریع حرکت کنید و کاری انجام دهید که تفاوت ایجاد کند، به تلاشهای چندجانبه نیاز دارید. «فراخوان کرایست چرچ» برای مقابله با محتوای تروریستی و افراطی، که در سال 2019 و در پی قتل عامی که در نیوزلند رخ داد جمع آوری شد، نمونه ای از آن است؛ فراخوانی که نحوه همکاری بخش فناوری با یکدیگر را تغییر داد تا اطمینان حاصل شود که ویدیوها و پخش زنده تیراندازیهای دسته جمعی در سراسر اینترنت پخش نمیشود.
به عقیده اسمیت بحث امسال اساسا در مورد استفاده از هوش مصنوعی است و نقطه کوری که مشاهده میشود این است که همه آنقدر روی افرادی که هوش مصنوعی را توسعه میدهند متمرکز هستند که گاهی اوقات از این واقعیت غافل میشوند که مهمترین چیز کشورها، شرکتها، سازمانها یا دولتهایی هستند که از آن استفاده میکنند.
به اعتقاد اسمیت چیزی در دنیای فناوری وجود دارد که مقررات میتواند از آن یاد بگیرد: نرمافزارها بهطور خاص معمولاً کوچک شروع میشوند، و سپس با یک حلقه بازخورد مثبت، بزرگتر و بهتر میشوند. مواقعی وجود دارد که معقول است با چیزی که محدودتر است شروع کنیم که قبلا هم وجود داشته است، برای مثال، در حوزه تشخیص چهره.
ایالت واشنگتن، قانون تشخیص چهره را در سال 2020 تصویب کرد. به گفته اسمیت، این قانون طرحی برای نحوه مدیریت آن ارائه می دهد، اما در عین حال سعی نمی کند هر مشکلی را که روزی نیاز به حل شدن دارد حل کند. در این شرایط فرصت بیشتری برای برداشتن تکههایی از مساله و وضع قوانین و مقررات برای حاکمیت آنها وجود دارد، و سپس میتوانیم بهترین شیوهها را به اشتراک بگذاریم. و این روشی است که در بیشتر کشورهای دنیا کار می کند.
دست از کنترل همه چیز بردارید
اسمیت درباره تجربیات 30 سال مدیریت خود در مایکروسافت معتقد است یک مدیر نباید تلاش کند همه کارهای شرکت را خود مدیریت کند: زمانی که کارتان را شروع میکنید، اگر جاهطلب و سختکوش هستید، میتوانید به کیفیت کار خود افتخار کنید. اما باور کنید، با هزاران نفری که باید با آنها کار کنم، نمیتوان تمام کارها را کنترل کرد، اما شما همیشه میتوانید خود را کنترل کنید. پروژههای خاصی وجود دارند که آنقدر مهم هستند که در واقع باید کنترل واقعی را روی آنها اعمال کنید.
بیشتر اوقات، باید راحتتر رها شوید و کنترل کمتری داشته باشید و در عین حال دائما سعی کنید بهترینها را از نظر جاهطلبی، الهامبخشی، صداقت و کیفیت به نمایش بگذارید، این برای موفقیت با یک تیم بزرگتر ضروری است. و بنابراین یک فرصت رشد روزمره برای من برای سه دهه بوده است.
«هر موفقیتی که قسمتی از آن بودم، بخشی از آن مربوط به دیگران بوده است، و هر اشتباه بزرگی که مرتکب شدم، خودم مرتکب شدم».
اگر عادتی وجود دارد که برای من ضروری است، این است که همیشه کسی را داشته باشم که واقعاً به او اعتماد دارم تا در مورد مسائل صحبت کنم. بله، گاهی اوقات ما واقعاً نمیدانیم چه فکر میکنیم تا زمانی که افکار خود را بیان کرده یا یادداشت کنیم. اما ما وقت نداریم که همه چیز را بنویسیم، ولی توانایی صحبت کردن در مورد مسائل را داریم. گاهی اوقات این واکنش است که تایید می کند یا می گوید این واقعا ایده بدی است.
مواجهه با موانع به روش اسمیت
اسمیت درباره نحوه برخورد خود در زمان مواجهه با موانع میگوید: آموختهام که بهترین فلسفه هنگام مواجهه با موانع مکث کردن و نفس عمیق کشیدن است. همیشه میپرسم، "آیا میتوان دور این دیوار قدم زد؟ آیا میتوان مسیر دیگری را طی کرد تا از دیوار بالا برویم و به همان مقصد برسیمآیا دری در آن پنهان شده است؟ این دیواری که هیچ کس دیگری نمیتواند ببیند، اما شاید بتوانیم آن را پیدا کنیم؟ شکست، در واقع این یک پسرفت است، مگر اینکه تسلیم شویم.
بنابراین واقعا مهم است که استقامت داشته باشید، انعطافپذیر باشید، آرام بمانید، حس شوخ طبعی را حفظ کنید و راهی برای انجام کارها پیدا کنید.
اگر بخواهم همه مایکروسافت را به فکر کردن به یک چیز تشویق کنم این است که جایزه اول، انجام کاری عالی است؛ جایزه دوم، استمرار و حرکت به جلو است؛ اگر دیواری دیدید سر خود را به آن نکوبید بلکه راهی برای غلبه یا دور زدن آن پیدا کنید.
لزوم ارتباط میان علوم مختلف
برد اسمیت بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه در رشته حقوق به یک شرکت حقوقی به نام Covington & Burling در واشنگتن پیوست. او برای این کار یک شرط گذاشته بود: اینکه کامپیوتر شخصی خودش را داشته باشد: در ماه سپتامبر در شرکت حاضر شدم و یک کامپیوتر روی میز من بود؛ این مساله باعث شد وکیل بهتری باشم و از من نویسنده بهتری ساخت. این شرایط به من کمک کرد تا متفکر بهتری باشم، و خوشحالم که به سلاحم چسبیدم.
اسمیت مایکروسافت ورد نسخه 1.0 را روی کامپیوترش اجرا کرد و به مدت سه سال در واشنگتن و چهارسال در لندن کار کرد. علاقه او به کامپیوترها سبب شد با برقراری ارتباط میان حقوق و کامپیوتر نرم افزار حقوقی Convington را در آنجا اجرا کند. او در سال 1993 به مایکروسافت پیوست درحالی که بر حل و فصل پروندههای ضدانحصار این شرکت نظارت میکرد.
به عقیده اسمیت، چنین ارتباطی امروز برای اقتصاد، علوم اجتماعی، تاریخ، فلسفه و برای علوم انسانی وجود دارد. و در نهایت، بهترین کمکها در همه این زمینههای مرتبط از سوی افرادی حاصل میشود که در بیش از یک رشته، آگاهی، ذکاوت، کنجکاوی و توانایی دارند. بنابراین اساسا، خبر خوب این است که اگر شما از علوم انسانی یا علوم اجتماعی آمدهاید، اگر کمی هم از علوم کامپیوتر یا مهندسی یا علوم داده یاد بگیرید، فرصتهای بیشتری در آینده شما وجود خواهد داشت.
استفاده از هوش مصنوعی را شروع کنید
توصیه اسمیت به رهبرانی که میخواهند خود و تیمشان را برای آینده آماده کنند این است که شروع به استفاده از هوش مصنوعی کنند: راههایی برای استفاده خوب از آن بیابید و داستانهایی درباره اینکه چگونه به شما کمک کرده است را به اشتراک بگذارید؛ اینکار به الهام بخشیدن کمک میکند و دیگران را قادر میسازد ببینند چگونه میتوانند از آن استفاده کنند. چیزهای زیادی وجود دارد که می توان با مطالعه در مورد چیزی به مهمی یک موج فناوری جدید مانند هوش مصنوعی یاد گرفت. اما هیچ جایگزینی برای انجام دادن آن برای یادگیری وجود ندارد.
توصیه اسمیت به کسانی که در اولین مرحله کاری خود هستند این است که روی یادگیری تمرکز کنند: شغل اول شما، بیش از هر چیز، فرصتی برای یادگیری است؛ از همه چیز و همه اطرافیان خود بیاموزید؛ وقت خود را با افراد دیگر بگذرانید؛ مراقب نحوه تعامل آنها با یکدیگر باشید؛ تماشا کنید چه کار می کنند؛ مهارت های حرفه ای خود را تقویت کنید. زمان آن است که سخت کار کنید و سعی کنید یک کمال گرا باشید. اگر این عادتها را در اوایل حرفهتان به دست آورید، تا آخر عمر به شما کمک خواهند کرد. و اگر اتفاقا مشاغلی دارید که در آن تیم یا سازمانی را رهبری می کنید، باید یاد بگیرید که رها کنید و به دیگران اعتماد کنید. اما باید همیشه کسی باشید که استانداردهای کیفیت را تعیین میکند.
سازمانهای بزرگ همیشه از افراد بزرگی تشکیل شدهاند که با هم کار میکنند و به یک مأموریت مشترک اعتقاد دارند و به کیفیت متعهد هستند، و این یک کیفیت حرفهای برای هر حرفهای است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
آمریکا آس رو کرد؛ 3 تصمیم حیاتی واشنگتن برای سبقت از اروپا/ چرا قاره سبز در بهرهوری از ایالات متحده جا ماند؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای
-
پرونده انتخاب استانداران در سکانس آخر؛ تکلیف سمنان، مازندران و قزوین هم مشخص شد