بازارهای جهانی در معاملات اخیر شاهد بازگشت از روند نزولی قبلی خود بودند، زیرا خوش‌بینی نسبت به احتمال توافق بین ایران و آمریکا افزایش یافته است. این خوش‌بینی باعث شد قیمت جهانی نفت خام به حدود ۱۰۷ دلار در هر بشکه کاهش پیدا کند، در حالی که نگرانی‌های قبلی ناشی از محدودیت عرضه و افزایش ریسک ژئوپولیتیک تحت تأثیر قرار گرفتند.

به گزارش اکوایران، بازده اوراق قرضه نیز به این خوش‌بینی واکنش نشان داد. بازده اوراق ۳۰ ساله آمریکا تا حدود ۵.۱۰۴ درصد کاهش یافت و بازده اوراق بلندمدت آلمان و انگلستان نیز با روند نزولی همراه شد. با این حال، در سطح کلان، نرخ اوراق بدهی همچنان بالا باقی مانده است؛ فشارهای تورمی ناشی از جنگ در ایران و افزایش هزینه انرژی در کنار تنش‌های سیاسی، باعث شده بازده اوراق ۳۰ ساله انگلستان به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۸ برسد و بازده اوراق ژاپن نیز به بالاترین سطح تاریخی خود دست یابد.

US30Y_2026-05-18_17-38-57

بازار فلزات گران‌بها نیز از روند مثبت بازارها بهره برد. قیمت طلا با رشد حدود ۱ درصدی به ۴,۵۷۸ دلار در هر اونس رسید، در حالی که نقره با افزایش حدود ۲.۳ درصدی به ۷۷ دلار در هر اونس صعود کرد. 

سهام نیز واکنش مثبت نشان دادند. معاملات آتی سهام آمریکا با رشد همراه شد و به بالای ۷,۴۰۴ واحد رسید. در اروپا، شاخص دکس آلمان بیش از ۲ درصد افزایش یافت و تا حدی زیان‌های قبلی خود را جبران کرد. در آسیا نیز شاخص کاسپی کره جنوبی در محدوده مثبت معامله شد و نشان داد سرمایه‌گذاران در منطقه نیز نسبت به کاهش ریسک ژئوپولیتیک خوش‌بین هستند.

GOLD_2026-05-18_17-37-59

شاخص دلار آمریکا هم تحت تأثیر خوش‌بینی بازارها روند نزولی گرفت و تا سطح ۹۸.۹۸۴ کاهش پیدا کرد. این کاهش، فشار روی دارایی‌های دلاری و بازگشت جذابیت نسبی برای سایر ارزها را نشان می‌دهد و می‌تواند در کوتاه‌مدت به کاهش هزینه واردات و تقویت بازارهای کالایی منجر شود.

در مجموع، بازارها در واکنش به نشانه‌های کاهش تنش در خاورمیانه و احتمال توافق ایران و آمریکا، شاهد بهبود موقت قیمت‌ها و کاهش نرخ‌های اوراق بلندمدت بودند. با این حال، سرمایه‌گذاران همچنان نسبت به اثرات تورمی جنگ و نوسانات ژئوپولیتیک محتاط باقی مانده‌اند و حرکت‌های بعدی بازارها بستگی به تحولات واقعی مذاکرات و روند عرضه انرژی خواهد داشت.