بدترین سال دلار در نیم دهه
دلار که در سال های اخیر نوسانات سنگینی را تجربه کرده بود، سال ۱۴۰۰ را با آرامش نسبی پشت سر گذاشت. شاهد این ادعا را می توان با مقایسه بازدهی دلار طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ جستجو کرد.

به گزارش اکوایران، اسکناس آمریکایی در سال ۱۴۰۰ تنها ۵ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است، حال آنکه در سال ۹۹ بالای ۵۰ درصد رشد را تجربه کرد و در سال ۱۳۹۷ حتی میزان بازدهی این ارز به نزدیک ۱۷۰ درصد رسید. در سال های ۹۸ و ۹۶ نیز اسکناس آمریکایی بالای ۲۰ و ۴۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود.
با توجه به این داده ها، به نظر می رسد که دلار در سال ۱۴۰۰ نوسان کمتری را طی نیم دهه اخیر تجربه کرده است. اسکناس آمریکایی در انتهای سال ۹۹ در کانال ۲۵ هزار تومانی به کار خود پایان داده بود و در انتهای سال ۱۴۰۰ با هزار و ۲۵۰ تومان رشد در محدوده ۲۶ هزار و ۲۵۰ تومان قرار گرفت. دلار در حالی در این محدوده قیمتی به کار خود پایان داد که در اوایل پاییز قیمت های بالای مرز ۳۱ هزار تومانی را تجربه کرده بود.
صحبت های فعالان نشان می دهد که نگاه خوشبینانه و منتظر نسبت به توافق هسته ای موجب شده بود که خریداران زیادی در بازار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ حضور پیدا نکنند و همین موضوع موجب شد که اسکناس آمریکایی بیشتر در مدار نزولی حرکت کند.
بازاری بدتر از بازار دلار
وضعیت بازار سهام از دلار در سال ۱۴۰۰ بدتر بود. شاخص کل بورس در سال گذشته تنها حدود ۳ درصد رشد قیمت را به ثبت رساند. گفته می شود که بازار مسکن نیز زیر ۱۰ درصد بازدهی را در سال ۱۴۰۰ تجربه کرده است. طلایی ترین بازار برای معامله گران در سال ۱۴۰۰ بازار سکه بود که بالای ۱۱ درصد بازدهی را به ثبت رساند.
بیشتر فعالان باور دارند در صورتی که در سال ۱۴۰۱ توافق هسته ای به سرانجام نرسد، ممکن است انرژی خفته آزاد نشده بازارها در سال جاری رها شود و بازارساز باید به این مساله دقت ویژه ای داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کاخ سفید در تلاطم؛ درخواست غرامت 10 میلیارد دلااری ترامپ از والاستریتژورنال
-
روسیه واتساپ را فیلتر میکند؟
-
ثروتمندترین کشور جهان در 2025 کدام است؟
-
نیروهای شرکتی نگران نباشند/ احتمال اجرایی شدن تبدیل وضعیت تا اوایل ماه آینده
-
وزیر علوم: عملا کنکور حذف شده است
-
واریز سود به حساب ۱۲ میلیون سهامدار بورسی
-
ردپای ریاض در آتشبس سوریه و اسرائیل
-
سخنگوی وزارت کشور سوریه: همه نیروهای عشایر از سویدا خارج شدند
-
ترامپ: ۳ سایت هستهای ایران نابود شدهاند