روند روبه رشد بازار سهام دیروز هم ادامه داشت اما با چاشنی استراحت؛ دیروز شتاب اولیه در نیمه نخست بازار به‌تدریج جای خود را به احتیاط و تعدیل تقاضا داد.ورود و خروج پول حقیقی از صنایع پراکندگی زیادی داشت.

شاخص کل بورس در ادامه روند صعودی خود، دیروز با رشد ۰.۸ درصدی به عدد ۳ میلیون و ۴۲ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز افزایش تقریباً ۱.۲ درصدی را تجربه کرد. این افزایش در شرایطی رخ داد که ارزش معاملات خرد به ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و ورود پول حقیقی به بازار معادل ۳۰۰ میلیارد تومان ثبت شد.

وضعیت سفارشات و جریانات پولی در بازار سهام

دیروز ارزش سفارشات خرید در دقایق ابتدایی بازار بالا بود، اما تقریباً نیم ساعت بعد از شروع بازار با کاهش نسبتاً شدیدی همراه شد. در بخش جریانات پولی، گروه‌های زیر بیشترین ورود و خروج را ثبت کردند:

  • بیشترین خروج پول حقیقی: فلزات اساسی
  • بیشترین ورود پول حقیقی: صنعت بانک

با توجه به شرایط بازار دیروز، ممکن است نیاز باشد کمی بیشتر منتظر شفافیت در شاخص کل باشیم.

 

بازار اختیار معامله، صندوق‌ها و طلا

 

ارزش معاملات  بازار ارز حدود ۹۰۰ میلیارد تومان شد و نوسانات نسبتاً بالایی در آن مشاهده شد. با این حال، همچنان قیمت‌گذاری اختیار فروش‌ها در سطوح بالاتری انجام می‌شود؛ شرایطی که می‌تواند برخی از معامله‌گران را به فروش اختیار فروش ترغیب کند (یک کار پرریسک).

صندوق‌های سرمایه‌گذاری:

صندوق‌های درآمد ثابت: تقریباً هزار میلیارد تومان خروج پول داشتند.

صندوق‌های سهامی: حدود ۲۱۲ میلیارد تومان خروج پول ثبت کردند.

صندوق‌های طلا: ۴۵۰ میلیارد تومان خروج را تجربه کردند که از نظر تحلیلگر جای تأمل دارد.

بازارهای موازی و جهانی:

دلار: دیروز با افت ۰.۸۵ درصدی به حدود ۱۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.

طلای ۱۸ عیار: با تجربه رشد، تقریباً در قیمت ۱۰ میلیون و ۹۳۴ هزار تومان ایستاد.

سکه امامی: کاهش ۰.۳ درصدی را ثبت کرد و با قیمت ۱۱۳ میلیون و ۳۰۵ هزار تومان معامله شد.

نفت برنت: در بازارهای جهانی حدود ۱ درصد رشد کرد و به ۶۳.۳۷ دلار رسید.

بیت‌کوین: با رشد جزئی ۰.۳درصدی، در محدوده  115هزار دلاری قرار گرفت.

طلا و نقره جهانی: طلا در قیمت ۴,۱۶۰ دلار و نقره با ثبت سقف دوباره، روی ۵۳ دلار قرار گرفت.

جنگ تجاری آمریکا و چین

جنگ تجاری  آمریکا و چین دوباره بالا گرفته است. ترامپ اعلام کرده که از اول نوامبر، تعرفه ۱۰۰ درصدی را روی تمام کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. پکن نیز در پاسخ، صادرات مواد معدنی حیاتی خود را محدود کرده و بر کشتی‌های ورودی از سمت آمریکا به چین عوارض وضع کرده است. این شرایط می‌تواند رشد هدف‌گذاری شده ۵ درصدی اقتصاد چین را به خاطر ساختارش تهدید کند و حتی ممکن است برخی کارخانه‌داران چینی را به انتقال تولید به جنوب شرق آسیا وادار کند.