تسری احساس کمیابی به کل جامعه ایران
امیر محمد خالقی؛ کمتر از یک ماه پیش به یکی از نمادهای جامعه ایران بدل شد. دانشجوی دانشگاه تهران که در نزدیکی خوابگاه دانشگاه طعمه دو سارق لپتاپ شد و در عرض چند ثانیه جان خودش را از دست داد.
واکنشها به این دزدی متعدد بود. برخی مشکل را در ذات دزدی تلقی میکردند و عدهای دیگر معتقد بودند که باید کلانتر دید و افزایش مشکلات اقتصادی سبب افزایش نرخ جرایم هم شده است.
گروه دوم برای صحبتهایشان شاهد نظری هم داشتند؛ «فشار اجتماعی»، نظریهای که میان بزه و بیثباتیهای اقتصادی رابطهای تعیین کرده است. سمیه توحیدلو؛ جامعهشناس در بخشی از گفتوگوی خود با اکوایران ضمن توضیح این نظریه و مرور آمار درباره نرخ جرایم و رابطه با بیثباتی اقتصادی از احساس مشترک در همه دهکهای اقتصادی هم گفته است.
او در این گفتوگو پیشبینی شورش گرسنگان را داشت و تاکید کرد که این روزها بسیاری احساس کمیابی دارند. او در این گفتوگو واژه اقتصاد ترس را هم تببین کرد. تازهترین گفتوگو از سلسله برنامههای رابطه میان «سلامت روان و اقتصاد» را در اکوایران مشاهده کنید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای ترامپ علیه تهران؛ رئیسجمهور آمریکا مدعی شکست انصارالله شد
-
بازار طلا در فصل جدید؛ صعود طلا در بهار هم ادامه دارد؟
-
امتیاز بزرگ ترامپ به پوتین؛ کِریمه برای همیشه بخشی از روسیه خواهد شد؟
-
افشای شرط جنجالبرانگیز پوتین برای پایان جنگ اوکراین
-
شوک ترکیه به روسیه؛ آنکارا برای نفت مسکو جایگزین پیدا کرد
-
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار: میدانستیم فروش آجیل کم شود اما نه تا این حد!
-
آلارم شتاب تورم در آینده نزدیک
-
نیروی دریایی تکذیب کرد: شلیک به ناو زاگرس صحت ندارد
-
مدیران صبح، کارگران شب: روایت دستفروشی در تهران