ریسک فضای مجازی برای انسان ها
یک فیلسوف علم، در همایش سلامت روان و رسانه، با اشاره به انسداد ارتباطی در شبکههای اجتماعی، تأکید کرد که این فضاها با دوقطبیسازی و دیگریسازی، تعاملات اجتماعی را تحت تأثیر قرار دادهاند.
فضای مجازی افراد را دو قطبی میکند؟ حسین شیخ رضایی، دانش آموخته فلسفه علم، در همایش سلامت روان و رسانه، پاسخش به این پرسش مثبت است.
او میگوید بعد از شنیدن عبارت انسداد ارتباطی به یاد رسانههای اجتماعی میافتد: «وقتی وارد این رسانههای اجتماعی میشویم، در بسیاری موارد با فضای تحقیرکننده دیگری ساز روبهرو میشویم.»
شیخ رضایی در ادامه به تقابل و دوقطبی شدن اشاره کرد. او معتقد است که وضعیت تقابلی را میتوان در یک طیف قرار داد، اولین مرحله آن مرحله اختلاف نظر است: «میتوانیم تفاوتهای بنیادین باهم داشته باشیم ولی همچنان طرف مقابل را مقصر در باوری که دارد، ندانیم. بنابراین خصومت و تنشی شکل نمیگیرد و تحقیر و وابستگی عاطفی زیاد به باورها نداریم.»
این دانشآموخته فلسفه علم، وضعیت دوقطبی را حاصل وابستگی شدید به باورها میداند: «روابط درون گروهی پررنگتر میشود، اما همچنان هویت من براساس نفی دیگری ساخته نمیشود.» او سومین مرحله را مساله دیگریسازی و حتی انسانزدایی میداند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توئیت عراقچی پس از لغو سخنرانیاش/ برخی گروههای ذینفع خاص به دنبال دستکاری روند دیپلماسی هستند
-
فوری؛ پاپ فرانسیس درگذشت
-
بازی تازه در بازار مسکن شروع شد/مستاجران منتظر تغییرات باشند
-
سخنگوی دولت: توافق خوب با آمریکا در زمان کوتاه مقدور است
-
اولین واکنش ترامپ به دومین دور مذاکرات تهران و واشنگتن
-
چرا بن سلمان در توافق اوباما با ایران کارشکنی کرد ولی از توافق ترامپ حمایت میکند؟
-
دلار و طلا واگرا شدند
-
دوگزینه اصلی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد
-
چراغ سبز هستهای ترامپ به بن سلمان؛ بازنده بزرگ ابرتوافق منطقه