ریسک فضای مجازی برای انسان ها
یک فیلسوف علم، در همایش سلامت روان و رسانه، با اشاره به انسداد ارتباطی در شبکههای اجتماعی، تأکید کرد که این فضاها با دوقطبیسازی و دیگریسازی، تعاملات اجتماعی را تحت تأثیر قرار دادهاند.
فضای مجازی افراد را دو قطبی میکند؟ حسین شیخ رضایی، دانش آموخته فلسفه علم، در همایش سلامت روان و رسانه، پاسخش به این پرسش مثبت است.
او میگوید بعد از شنیدن عبارت انسداد ارتباطی به یاد رسانههای اجتماعی میافتد: «وقتی وارد این رسانههای اجتماعی میشویم، در بسیاری موارد با فضای تحقیرکننده دیگری ساز روبهرو میشویم.»
شیخ رضایی در ادامه به تقابل و دوقطبی شدن اشاره کرد. او معتقد است که وضعیت تقابلی را میتوان در یک طیف قرار داد، اولین مرحله آن مرحله اختلاف نظر است: «میتوانیم تفاوتهای بنیادین باهم داشته باشیم ولی همچنان طرف مقابل را مقصر در باوری که دارد، ندانیم. بنابراین خصومت و تنشی شکل نمیگیرد و تحقیر و وابستگی عاطفی زیاد به باورها نداریم.»
این دانشآموخته فلسفه علم، وضعیت دوقطبی را حاصل وابستگی شدید به باورها میداند: «روابط درون گروهی پررنگتر میشود، اما همچنان هویت من براساس نفی دیگری ساخته نمیشود.» او سومین مرحله را مساله دیگریسازی و حتی انسانزدایی میداند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورود 3 هواپیمای روسی به بندرعباس برای اطفاء آتش
-
انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین
-
دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا به پایان رسید